fredag 30 januari 2009

yes. jag somnade i soffan.
tänkte bara lägga mig och vila min stackars kropp en stund inte sova, utan vila i vaket tillstånd, men ställde klockan om jag mot all förmodan skulle somna ändå.
och det gjorde jag visst.
jag sov över en timme.
det är ju löjligt att man ska vara så trött att man inte orkar hålla sig vaken!
oh well, ska försöka hålla mig vaken igenom "let´s dance" nu om det går.
det blev ingen box, vilket var ganska väntat eftersom jag var reserv. på måndag däremot är jag inbokad.
jag är så djävulskt trött hela tiden! det måste bero på att jag sover så kasst på nätterna.
det är jobbigt för jag har inget socialt liv what so ever. orkar ju knappt sitta i soffan och kolla på tv utan att somna. jag skulle vilja sova NU, men det är lite väl tidigt.
jobbar sista dagen imorgon iallafall sen är jag ledig på söndag.
jag efterlyser solen, ljuset och våren.
förhoppningsvis blir man lite piggare då.

jaha. fredagkväll idag då. har inga planer alls. lite käk, lite tv på sin höjd. sen ska jag sova.

torsdag 29 januari 2009

haha!
"sveriges värsta bilförare" var precis lika roligt som jag mindes från förra säsongen.
"okej, blinka, bromsa. AKTA KÄRRINGEN MED PÄLSEN!"
ojoj. man undrar verkligen hur de lyckades få sitt körkort. jag kör ju mycket bättre utan.

ska kolla ett avsnitt på datorn av" stjärnorna på slottet." jonas gardells dag, han är ju lite av en idol för mig.

imorgon jobbar jag till 15.00. måste försöka komma ihåg att gå till apoteket efter jobbet och köpa panodil, har bara ipren hemma och de har jag ju slutat helt med efter att I skrämde upp mig så med att man inte ska äta det om man vill bli gravid.
verkar dock inte som att det blir någon boxning för passet var fullt så jag blev reserv. tråkigt.
den nya ford fiestan är så jävla snygg. och kolla in den läckra färgen!
en perfekt millabil. GE MIG!


i´m in love.


jag är brutalt trött idag. har sovit dåligt de senaste dagarna.
har iallafall klarat av arbetsdagen och efter jobbet åkte jag ut och övningskörde med mamma en sväng.
tänkte träna men känner att jag inte orkar. imorgon däremot ska jag försöka ta mig dit och köra lite box. behöver slå ur mig lite arga känslor känner jag.
nu sitter jag och dåsar i soffan, men jag och jonas ska snart äntra köket för att laga kvällsmat. blir kasslergratäng med keso ikväll.

vi fick två av de filmerna vi lånat på LOVEFiLM.se idag, "ocean´s twelve" och "mr & mrs smith." vet att de inte är särskilt nya men jag har inte sett dom.

nä, nu svälter jag snart ihjäl. ska fixa lite krubb.
glöm inte att kolla på "sveriges värsta bilförare" ikväll kl. 20.00 på fyran!

onsdag 28 januari 2009

något mindre hysterisk nu. däremot har jag värsta spänningshuvudvärken.
har diskuterat saken med min chef. hon säger saker som: "det är inga beslut tagna än om vad som händer med er som inte kom med, men ni kommer säkert få jobba ändå."
ja, det får vi nog. men vi kommer ringas ut i FJÄRDE hand, alltså kanske vi bara jobbar några få dagar per månad. det blir man inte direkt fet på!
sen sa hon: "men du kommer fortfarande jobba här till sommaren va? det kommer ut en annons på lördag. "eeeh, va? nej, som det känns nu så har jag definitvit ingen lust med det. duger jag inte nu så duger jag inte till sommaren heller." "nej, jag förstår hur du känner men sov på saken så känns det säkert bättre sen. vi vill verkligen ha kvar dig här. och som du vet är det är inga beslut tagna om vad som händer med er än." jaja, blablablawhatever.

orkar inte gnälla mer om det där nu. det hjälper inte ändå.
imorgon ska jag upp och jobba igen, märkligt nog känns det inge kul längre. kände att jag gick på halvfart idag. nu ska jag försöka sova.
jag fick ett telefonsamtal från en av mina arbetskamrater förut.
hon berättade att vi inte kommit med i vikariebanken.
det innebär att vi inte kommer att få jobba något mer. (förutom om poolen inte kan eller någon i vikariebanken inte kan. alltså i absolut sista fall, vilket känns ganska otroligt.)
på sommaren kan vi få jobba, men vem fan vill jobba bara då?! jag är inte femton år! jag har en hyra att betala resten av året också.
det var tydligen bara "tvååringar" och "treåringar", såna som söker mertid och utbildad personal som fick vara med. att man ställt upp med sju år av sitt liv räknas liksom inte.

jag är så fruktansvärt FÖRBANNAD, LEDSEN och BESVIKEN.
jag har bölat så tårarna skvalat i en timme nu. känner mig verkligen bortvald. ersatt och utbytbar. som om alla mina år i kommunen, allt mitt slit inte betyder ett skit.
det värsta är att vi inte fått veta det personligen, genom vår chef eller med ett brev på posten eller så, nej, listan kom skickad till jobbet där alla kan se den och där folk kan få reda på det innan jag själv får reda på det. snyggt jobbat, grums kommun!

jag mådde dåligt redan igår över det där med jobb men det här golvade mig totalt.
all livslust bara försvann.
jag har definitivt ingen lust att gå och jobba klockan 14.00. och ingen annan gång heller. jag har god lust att sluta helt, just to make a statement. men jag kan ju för helvete inte det, för jag har ingen annan inkomst just nu. så mitt val är väl att låta mig trampas på lite till.
jävligt roligt.

tack för mig, nu kan jag lägga mig ner och dö, känns det som.

tisdag 27 januari 2009

jag behöver en miljon filmtips!
helst relativt nya filmer, men det är icke ett krav. alla tips är mer än välkomna.
nu när trean försvinner får vi väl roa oss med att kolla på film istället.
jonas är med en månad gratis i en filmklubb som heter LOVEFiLM.se där man kan hyra film.
det är inte så snuskigt som det låter. det är helt vanliga filmer, jag lovar.
jag ska desutom börja titta på första säsongen av "l word." en mycket bra serie som det var alldeles för längesen jag såg.

har grinat en skvätt.
tror det är hormonerna som spökar lite. det är den tiden i månaden nu.
fan.
jag känner mig jävligt låg idag alltså.
fick reda på att jag har SKITLITE lasdagar och att det börjar gå bakåt istället för framåt, alltså att jag börjat tappa dagar från way back eftersom det bara räknas fem år tillbaka i tiden.
det innebär att jag aldrig kommer att bli tvååring och bli fast anställd. iallafall inte inom den närmaste framtiden. och för att få mycket lasdagar måste man gå på ett vikariat, och för att få gå på vikariat så måste man vara undersköterska, ha mycket lasdagar eller bara vara chefens favorit. jag har inget där att hämta alltså.

jävla skit.
känns som att jag går i en uppförsbacke men inte kommer någon vart hela jävla tiden.
jag har varit timvikarie i sju år nu och ni kan inte ana hur jävla trött jag är på det!
att ständigt vara standby, att sticka till jobbet när de ringer 06.45 på morgonen fast man tror att man ska vara ledig, att få jobba arslet av sig under sommaren (och runt jul) för att sen nästan inte få jobba alls resten av året, att ständigt gå och ha ont i magen och oroa sig för pengar, och om man kommer att jobba tillräckligt mycket denna månaden för att få ihop till hyran. att liksom få se en efter en bli lasad eller få gå på månadsvikariat, medan jag själv knappt kommer framåt.
jag är så jävla trött så jag snart SPYR på det.

om jag inte kommer in på skolan, vilket jag misstänker att jag inte gör, så känner jag för att helt byta bransch. lättare sagt än gjort. dessutom trivs jag ju så fruktansvärt bra med att jobba med det jag gör. men till vilket pris? känner mig utnyttjad. och bromsad. hade jag bara kommit in på utbildningen första gången jag sökte skulle jag vara färdig usk nu, och kanske få gå på ett vik. och samla lasdagar och bli anställd på riktigt. och kanske ha en fast inkomst och ha råd till att köpa ett hus och skaffa en bebis. but noo! inte jag inte. när FAN kommer det att bli min tur?

känner bara för att sätta mig och grina.
kanske bara är one of those days.

måndag 26 januari 2009

godkväll.
det har varit en lugn dag idag. ungefär som alla andra dagar den senaste tiden.
jag var iallafall och tränade förut. step blev det idag, eftersom jag inte fick med mig någon partner till boxningen. men det var svettigt och gött det också!
sen slängde vi ihop en pastasallad och jag kollade på "lipstick jungle."

imorgon är det då äntligen dags för jobb igen! som jag har längtat! (obs! ej ironi.)
det ska bli så skönt att få något vettigt att göra på dagarna igen. åtminstone i fyra dagar denna veckan.
hoppas bara att jag orkar somna ordentligt ikväll. igår låg jag nämligen och tvinnade mig som en annan galning och klockan var efter 4 när jag tillslut somnade!

har lite panik över att alla våra tv-kanaler snart kommer att försvinna och vi ska få välja ett nytt "paket" som det så fint heter. det visade sig dock att inget av de "paket" som stod till förfogande till oss har tv 3! what the hell liksom?!
trean är ju typ den ENDA kanalen jag kollar på. (förutom femman, och ja, självklart de andra kanalerna också ibland, men mestadels trean.) och det är ju ingen konstig kanal som typ... hallmark eller danska tv2 eller så, det är TREAN det handlar om.
what to do? funderar på att starta en namninsamling mot detta bisarra förslag men tror inte att jag är rätt man för jobbet. jag är inte så rebellisk som jag utger mig för att vara, jag är lite feg tyvärr.
men är det någon annan som kommer att bli drabbad av denna katastrof och vill starta en revolution mot ghabs leverantörer så är jag right behind you!

söndag 25 januari 2009

verkar som om jag klarar mig ifrån ännu en förkylning trots allt. (ta i trä.)
idag känner jag mig ganska normal, förutom att huvudet fortfarande känns lite tungt.
hoppas på att orka träna imorgon.
den där c-vitaminkicken igår hjälpte nog till lite den också.

sitter i soffan just nu och skall precis intaga ett par skorpor, en kopp te med honung och en apelsin.
dagen har icke varit särskilt berikande. ja, ska jag vara ärlig så har den spenderats mestadels i horisontalläge i soffan framför skräptv, alternativt framför datorn.
har pluggat teori som en tok, och t.o.m gjort "slutprovet" på datorn som jag klarade galant med 62 rätt av 65 möjliga. så det går långsamt framåt och förhoppningsvis ska det gå bra även på det riktiga provet om jag får tag på en bok så jag kan läsa lite också.
jag har dock en ganska lång väg kvar tills jag är redo för uppkörningen.

lördag 24 januari 2009

jag har suttit och pluggat teori till körkortet i flera timmar på datorn.
jobbigt indeed. men det är bra att komma igång med det nån jävla gång.
nu behöver jag en körkortsbok också att komplettera med. har tyvärr ingen egen så jag hoppas få låna en av någon vänlig själ som relativt nyss tagit körkort.
känner mig jävligt pepp på att försöka fixa lappen framöver! känner att jag MÅSTE ha det.

huvudet bultar som besatt. halsen känns däremot någorlunda okej för tillfället. näsan likaså.
har tryckt i mig både grapefrukt och apelsin för att få i mig så mycket c-vitamin som möjligt och eventuellt mota bort den stundande förkylningen. det återstår att se om jag lyckas.
jag sov nästan pinsamt länge idag. men jag tröstar mig med att man får ta en riktigt lång sovmorgon då och då. fast det gör jag ju ganska ofta egentligen.
har lite ont i vänster knä idag. igårkväll när gaby och jag skulle gå från katrins bil och in till mig ramlade jag nämligen pladask! det var ju så fruktansvärt halkigt ute.
"oj! det är ju rena rama isgat..." hann jag säga innan jag föll som en fura och tog emot mig med en hand och ett knä.
fan, vad ont det gjorde. gaby fick agera barmhärtig samarit och dra upp mig från marken. idag är jag således lite öm. men det är inte så farligt ändå.

känns som att jag börjar bli förkyld IGEN!
hoppas verkligen att jag har fel.
tror dock inte det, börjar känna igen symtomen vid det här laget. känns som att jag har nånting som liksom retar i halsen, nyser då och då och skallen känns tung.

annars: har degat i soffan i mjukisbyxor typ hela dagen.
är precis hemkommen från sara.
har haft myskväll där idag. det var jättetrevligt! lite alkohol, lite snacks, lite musik, lite blandade samtalsämnen, allt från "let´s dance" till porrfilm och mycket skratt blev det.
nästa gång får det bli utgång också!

släpade mig iväg till boxen förut, trots en hemsk träningsvärk från gårdagen.
min partner gaby trotsade sin förkylning och körde på hon också.
nu sussar hon sött på min soffa. :)
själv känner jag mig inte så värst trött faktiskt, men ska väl ändå försöka somna. klockan är ju skitmycket.

torsdag 22 januari 2009

nu är jag nytränad, nyduschad och nymatad. inte matad kanske, men jag har iallafall ätit.
det blev hemmagjord soppa med massa, massa grönsaker och jonas nybakade bröd med nötter och frukt till.
så nu är jag nöjd.
det var SÅ skönt att komma iväg och träna även om jag föredrar boxen.

vi är ännu inte helt klara med gardinuppsättningarna, men jag lyckades rota fram ett par gamla gardiner som vi sätter upp i köket och "köksgardinerna" hamnar i vardagsrummet tills vidare.

imorgon kommer svärmor hit en sväng på lite fika. då ska hon få hjälpa mig med stickproblemet också. :)
har varit på blixtvisit hos mina morföräldrar.
det visade sig att mormor inte var hemma utan var i trollhättan och shoppade, och alltså dessvärre inte kunde hjälpa mig med stickningen. skit.
och morfar hade en vän där så vi ville inte tränga oss på.

åkte istället till ica och tröstköpte två semlor med vaniljfyllning till mig och jonas.
årets första!
och tro mig, den kommer att ätas med andakt.
på schemat idag står först ett besök hos mormor och morfar.
måste ta med mig stickningen dit så mormor får kolla läget. gjorde nämligen något konstigt igår, så nu kan jag inte sticka mer. och eftersom jag missar nästa veckas stickkurs pga jobb så måste jag ju kunna sticka lite hemma på egen hand.

efter det ska jag hemma och stryka gardiner och sätta upp i köket. (behöver fortfarande tips på var man kan köpa snygga och billiga gardiner.)
och ikväll ska jag eventuellt träffa robert och så tänkte jag träna.
har varit hur träningssugen som helst nu i flera dagar faktiskt!
low muskel är det som gäller idag, dvs en halvtimme kondition och en timme styrka
imorgon får vi se om det blir någon box eftersom både jennie och gaby är krassliga och jag törs inte gå dit och boxas mot någon jag inte känner. så feg är jag.

jonas ska baka bröd snart. ett grovt med aprikos och cashewnötter. låter spännande.
nu ska jag gå och göra mig iordning lite.
igår fick vi ett blad från sverigedemokraterna i vår brevlåda.
usch. jag vill inte att de ska smyga omkring här med sin propaganda.
när jag öppnade bladet såg jag att det stod stort: "vi säger det du tänker."
det gör ni så fan heller.
och som avslutning kan man läsa: "skulle du vilja fördjupa ditt engagemang för ett bättre grums och ett bättre sverige ska du gå med i den växande folkrörelsen sverigedemokraterna! på grund av genomslaget för vår suntförnuftbaserade och sverigevänliga politik växer sverigedemokraterna just nu så det knakar."
vidare står det att de finns representerade i 11 av 16 kommuner i värmland, dock ej i grums.
och så kan det förbli tycker jag.
det är skrämmande att de har blivit så stora.
nä, det bladet åker raka vägen till pappersinsamlingen.

JAG BLIR FAN MÖRKRÄDD.

onsdag 21 januari 2009

herregud, vad jag längtar tills jag ska få ett barn.
ett barn.
ett litet, litet frö som så småningom ska bli en minimänniska med små händer och fötter i miniatyr.
ett nytt liv. det renaste och vackraste som finns.
jag avundas alla världens mammor som fått lyckan att välkomna sitt alldeles egna barn till världen. vilken total eufori det måste vara!
tänk att för första gången få se sin avkomma. att få lukta på sin bebis och att känna dess hjärta slå mot sitt eget. det är det enda jag vill. tänk att få en fjunig liten bebis som jag kan älska villkorslöst med hela mitt hjärta.
den allra vackraste kärlek som finns måste vara den mellan en mor och hennes barn.
ett underbart mirakel.
jag drömmer att jag en dag ska få ta del av det.

dagen då jag får titulera mig "MAMMA," kommer vara den lyckligaste dagen i mitt liv.
nu börjar jag tycka att det är jävligt tråkigt att vara hemma. blir liksom inget gjort ändå.
skulle kunna städa en massa, men har ingen lust.
imorgon ska dock de nya köksgardinerna upp. skulle verkligen behöva nya till vardagsrummet också men jag hittar inga. någon som har några tips på var man kan hitta snygga gardiner till bra pris?

det första jag tänker på när jag vaknar är om jag kanske kan ha fått något svar från skolan, och varje morgon blir jag lika besviken när jag inser att jag inte fått det.

vid fyratiden kommer svärmor och hämtar upp mig och så ska vi åka på stickkurs.
har jag tur hinner jag kanske få färdigt mitt mästerverk innan midsommar. (och då kan man ju ändå inte använda vantar.)

bilen är förresten fixad. jonas åkte till en verkstad och fick det lagat förut och tackochlov var det inte så farligt som vi först trott.

jag ska strax gå och göra iordning en fruktsallad till mellanmål.

tisdag 20 januari 2009

idag har vi varit i stan hela jäkla dagen. kom faktiskt inte hem förrän strax efter åtta.
biljäveln gick ju sönder också, avgassystemet typ lossnade eller nåt, så jonas bror fick komma och hämta oss i stan och sen var han så snäll så vi fick låna hans bil hem till grums igen.
well. deras hus var supermysigt! jag blir så sugen på ett hus när jag besöker vänner som har det.

annars har vi gått efter mottot "shop ´til you drop" idag.
jag inhandlade: en ögonbrynspenna, massa fynd på "wear it company", bland annat en jeanskjol, två långa huvtröjor och jonas köpte en vanlig munkjacka där till mig, sen köpte jag ett linne på h&m, en tunika på cubus, ett armbågsskydd till min onda armbåge och ett par gardiner till köket. inga skor dock. hittar tyvärr inga.
jonas hamstrade kläder som om det var sista dagen på jorden. och han fick väldigt mycket kläder för pengarna. kul! han är en såndär som typ köper kläder två gånger om året eller så och då gör han det med besked.

sen försvann nästan 1300 på willys, men äta bör man... nu är kylskåpet proppat.
köpte dessutom "edward scissorhands" på dvd. spelade in den på vhs back in the days, och kom på att det var konstigt att den inte fanns i dvdsamlingen eftersom det är en av mina favoritfilmer så jag gjorde slag i saken.

jag hade ju tänkt träna idag men jag kom hem så sent så jag hann inte.
har faktiskt inte så HIMLA ont i kroppen den här gången. eller rättare sagt, det känns inte som om jag har blivit överkörd av en lastbil, som det gjorde senast.

har fortfarande inte fått nåt svar från skolan. de har säkert glömt bort mig.
imorgon är det stickkurs igen.
annars inga planer inför morgondagen. är trött som fan och ska sova länge tänkte jag.

måndag 19 januari 2009

jaha. lite städat blev det faktiskt idag.
och ett boxpass klarade jag också av, även om mina armar var helt sladdriga när vi var klara. kommer alldeles säkert ha en jävla träningsvärk imorgon igen.
inget mail från skolan har jag fått idag heller. jag ger fan upp snart alltså.

imorgon ska jag och jonas till stan och shoppa lite kläder till honom, ja, föralldel till mig också om jag råkar hitta något, men jonas har två presentkort som han tänkte utnyttja och jag hoppas att jag kanske hittar ett par pjucks att arbeta i om jag har tur.
efter shoppingraiden ska vi hem till jonas brorsa och hans fruga och kolla in deras hus som de precis köpt. sedan blir det en tripp förbi willys för att inhandla lite mat på vägen hem.

om jag hinner och orkar hade jag tänkt gå på step imorgon, men det kanske är lite väl naivt av mig att tro att jag skulle orka trampa upp och ner på en bräda i en timme och en kvart, om man tänker på den djävulska träningsvärken jag hade efter förra veckans boxpass. den gick ju fan inte över helt förrän i lördags! så, vi får se hur det blir. förmodligen blir det inget eftersom jag säkert kommer vara totalt ledbruten, men jag hoppas att jag ska känna mig relativt pigg och ej stel. (yeah right!)

förresten så kommer vårt bredband kopplas in anyday now. sweet!

söndag 18 januari 2009

robert har varit här under kvällen.
vi har som vanligt suttit och pratat om allt mellan himmel och jord och skrattat som två stollar.
och eftersom robert är så fantastiskt snäll så hade han med sig ett smakprov på tekakorna han bakat idag. det var mumsigt! :)

well. nu ska jag lägga mig och läsa lite.
imorgon ska här städas lite. (ytterst lite vill säga.) granen är dock äntligen borta, vilket är jävligt skönt.
jag hoppas även få svar från skolan, eller åtminstone mail från rektorn om åt vilket håll det lutar.
sen blir det boxning på kvällen om armbågen tillåter, har för tillfället ont i den nämligen.
tycker tiden går så förbannat snabbt! veckorna rullar på som fan. jag hinner knappt med i svängarna. fast det är skönt också, för det betyder att det snart är vår och efter vår kommer sommar!
blir förmodligen en rätt dryg ny vecka för min del eftersom jag inte har en enda dags jobb inplanerad. tråkigt!

lördag 17 januari 2009

har precis kollat på en dokumentär om winnerbäck.
blev hur sugen som helst på att gå på en konsert med honom nu.
han är ett jävla geni.

förresten råkade jag se på jobbet att wells åkte ur körslaget. det var otippat minsann!
jag satt och bräkte att tävlingen var uppgjord och att det redan var bestämt vem som skulle vinna i år, när jag såg att han var med. men tji fick jag. hans kör var iochförsig rätt bra men ändå.

jobbandet har gått bra. nu har vi precis käkat mat och jag ska krypa i kojs.

fredag 16 januari 2009

jag är bara tvungen att säga att elisabeth höglund och hennes partner tobbe såg ut som två bajskorvar på dansgolvet idag i sina bruna, tighta dräkter.
fast de var söta ändå. jag gillar bettan.
på jobbet förut berättade I att det var farligt att äta ipren om man vill bli gravid!
jag fick värsta paniken för jag äter det som om det vore smågodis, och jag vill ju skitgärna bli gravid snart! (nä, som smågodis äter jag det kanske inte riktigt, men jag tar det alltid vid mensvärk och huvudvärk.)
jag hade nämligen för mig att det bara var under själva graviditeten som man inte bör äta det, men tydligen gällde det även innan eftersom det är något ämne eller substans i som gör att det hämmar en eventuell befruktning.

oh lord. jag har ju ätit det under superlång tid. nu blir det slut med det med omedelbar verkan. från och med nu ska jag bara äta panodil vid mina krämpor.
själva ämnet kom på tal eftersom vi har två gubbar som äter en tablett som man inte ska ta i med händerna om man fortfarande är fertil, eftersom den kan ställa till besvär om man försöker få barn senare. jag är alltid jättejätteförsiktig med den och har alltid handskar på mig eller ber någon av mina arbetskamrater som, ehurm, ja, inte kan få barn längre, om hjälp.
lite överdrivet kanske, men jag tar inga risker!
iallafall så frågade jag I om hon kunde ta ut tabletten åt mig och då berättade hon det där om iprenen.
jag höll på att svimma.
nu är det säkert inte så jävla farligt som det låter egentligen, men jag har ju en lite lätt hypokondrisk ådra så det är lika bra att sluta med skiten helt.

om någon har råkat missa det, så längtar jag oerhört tills jag ska få äran att bli gravid och få bli mamma till ett litet knyte. inte för att vi försöker än eller så, men inom en ganska snar framtid ska spiralen väck och då får ni hålla tummarna!
idag har vi flamsat som bara den på jobbet. kul när man har bra arbetskamrater som man kan skämta med, trots att den ena är 50+ och den andra över 60!
dagen har gått ganska snabbt faktiskt.
på rasten satt jag och stickade som värsta kärringen. nu har jag dock kört fast och fått 40 maskor istället för 39 som jag ska ha, och får ta med mig det till jobbet imorgon så någon av mina stickvänliga arbetskamrater får ta sig en titt.

skulle ha varit och tränat box egentligen, men jag har haft så ont i armbågen nu igen (måste köpa nåt slags armbågsskydd som stöttar, tror det är någon förslitning eller så) plus att jag fortfarande har träningsvärk sen i måndags! helt sjukt.
men på måndag SKA jag träna. det är iallafall min intention.

ikväll blir det jävligt lugnt. är ganska trött.
sovmorgon imorgon dock, börjar inte förrän 14.00. skönt!

har inte fått något svar på mailet jag skickade till rektorn i förrgår. dålig stil. :(

torsdag 15 januari 2009

usch. jag har mått illa nu i två dagar. det är jobbigt.
särskilt när man ska iväg och jobba.
när jag tänker efter har jag känt mig konstig en längre tid. illamående, ont i magen, trött, allmänt hängig liksom.
nu tänker ni: aha! hon är med barn.
men det kan jag säga att jag inte är. definitivt inte.
så fort man mår lite illa tror folk att man är preg.
det tar emot att äta.
jag har gjort pannkakor till lunch. tryckte i mig ett par stycken bara för att jag var tvungen men det smakade inte.
framemot eftermiddagen brukar dock illamåendet oftast gå över, så jag hoppas det gör det idag också.

läste ut min bok igår. den var skitbra. jag grät och grät tills kudden blev alldeles blöt.
"innan jag dör" heter den och författaren heter jenny downham.
den handlar om en 16årig flicka som har leukemi och man får följa hennes sista tid i livet. rekommenderas verkligen. den får en att tänka till och uppskatta livet mer.

nu har jag duschat och ska snart göra mig klar för jobbet.
later!
ibland saknar jag göteborg så jävla mycket.
idag är en sån dag.

jag saknar min mysiga lägenhet.
jag saknar att kunna möta upp en kompis vid den ständiga mötesplatsen, korvmojen i brunnsparken.
jag saknar att gå avenyn fram och bara titta på folk.
jag saknar att sitta på favvocafét "fröken olsson" och dricka kopp efter kopp med te och fika bort flera timmar.
jag saknar att springa in på femman och shoppa lite efter jobbet.
jag saknar "sticky fingers" där jag och syrran dansade oss svettiga, lyssnade på bra band och var tjenis med både vakterna och bartendrarna.
jag saknar att kunna handla ägg styckvis på kvartersbutiken på hörnet.
jag saknar att kunna gå ut och vara helt anonym.
jag saknar att kunna sitta på en mysig uteservering med en kall öl och diskutera livet. (fast det kan jag ju göra här också.)
jag saknar tillochmed att åka spårvagn. kanske inte just åkandet, men att kunna gå ner och ställa sig vid hållplatsen och veta att det kommer en vagn inom tio minuter.


ja, jag kommer alltid att älska den staden.
men mitt hem är här nu och det funkar det också.

onsdag 14 januari 2009

nu är jag precis hemkommen från stickverkstaden.
det var jättetrevligt! det var jag, jonas mamma och sanna och jossan som är jonas systrar.
jag stickade faktiskt lite, men nu när jag skulle försöka mig på att köra några egna varv på bussen hem så hände det något som inte borde ha hänt. vad vet jag inte riktigt.
nu vet jag icke hur jag ska gå vidare. jag får nog ta med mig grejerna till jobbet så någon kunnig jäkel får kolla läget. tanken är ju att vi ska sticka lite själva hemma och då kan jag ju inte fastna direkt!
oh well, så småningom är tanken att det ska bli ett par så kallade "torgvantar" av det hela, det vill säga, ett par vantar utan fingrar. om det blir något av det återstår att se.

imorgon jobbar jag kväll, sen jobbar jag ända fram till söndag. ska bli så skönt att komma tillbaka efter FYRA dagars ledighet. jag börjar nästan att klättra på väggarna direkt.
äntligen har jag fått mitt fadderbarn. :)
hon var så söt. en fyraårig liten tjej från paraguay.
ska försöka författa ihop ett brev någon dag.

tisdag 13 januari 2009

jag har inte lagt mig än.
blev fast här, läsandes massa bloggar.

det verkar som att det blir endel roliga saker att se på tv i vår trots allt, roligast av allt ska ju lätt bli "sveriges värsta bilförare" som börjar nu i januari.
jävlar, vad jag skrattade förra säsongen. man blir ju faktiskt mörkrädd när man ser att vissa människor har körkort och kör runt på våra gator och tror att de kör helt normalt, trots att de kör som krattor. man kan tro att de fått lappen i kellogspaketet, vilket gör att jag tror att jag faktiskt också kan klara av att ta körkort om de där konstiga människorna på något sätt har klarat det.

dessutom kollade jag på en serie som hade säsongspremiär igår, "lipstick jungle", som verkade helt okej.
även en ny säsong av "halv åtta hos mig" och "vem vet mest" blir det. kul! :)
och icke att förglömma så håller vi på att kolla på "dexter" och "the office" på datorn. det är det riktigt bra serier det!
jag tar tillbaka det där om att det BARA är skit på tv:n, det var nog mest idag som det var ett lamt utbud, men ni känner ju mig, aldrig sen att gnälla om saker och ting.

nej, nu ska jag sluta tjata om tvprogram och faktiskt gå och lägga mig.
natti.
jag är fortfarande uttråkad.
fan vad mycket skit det är på tv:n.
finns ju ingenting som är värt att titta på idag.
just nu sitter jag i soffan och dricker bubbelvatten och har någon dålig film på i bakgrunden, "the guru" tror jag den hette.
tror jag ska gå och lägga mig och läsa snart istället. har ju fått massa nya böcker från cdon.com som jag beställt, bland annat "kleopatras kam" av maria ernestam som jag håller på i nu.
har ni inte läst något av henne så tycker jag att det är dags. hennes böcker är skitbra, spännande, lite otäcka men ändå underhållande på nåt vis.
sen beställde jag "the dirt" av neil strauss som jag har velat läsa länge, och även jenna jamesons "att älska som en porrstjärna" av neil strauss den också, och två andra böcker som jag inte kommer ihåg vad de hette, så nu har jag några böcker att läsa ett tag framöver iallafall. :)
bra, jag älskar att läsa. det är avkopplande och underhållande på samma gång.

jonas är ju lite asocial just nu eftersom han håller på att pluggar inför tentan han har på torsdag så honom kan man ju inte heller hitta på något med.
nej, tror nog att jag ska dricka upp mitt bubbel, borsta tänderna, tvätta fejset och gå och lägga mig och begrava näsan i "kleopatras kam" och försvinna in i böckernas underbara värld en stund.
JAG HATAR ATT INTE HA BREDBAND!

är så fruktansvärt trött på att internet ska gå så jävla långsamt och att det ska stå "sidan kan inte visas" hela jävla tiden!
det är fan inte roligt att skriva några inlägg när det ska ta tjugo minuter för att kunna lägga upp dem i bloggen.
förhoppningsvis så får vi bredband snart. kanske nästa vecka rentav. jag hoppas verkligen det.
jag har skitont överallt. men det var ju ganska väntat.
har plockat lite här hemma idag. när jag skulle städa badrummet råkade jag riva ner mitt puder i golvet så det sa krasch och det gick i tusen bitar. ganska irriterande, men jonas har lovat att köpa ett nytt på torsdag när han ska in till stan för att göra en tenta.

har mailat skolan idag och frågat hur utsikterna ser ut för att komma in inom en överskådlig framtid. jag vill ju börja plugga NU! hoppas på att få svar imorgon.

imorgon ska jag till jonas mamma på "stickverkstad." det kommer att vara jonas mamma, systrar, hans brors fru och jag, som ska lära oss sticka och umgås lite. ska bli spännande.
jag har ingen som helst fallenhet för att sticka. men märker jag att det absolut inte är min grej så får jag väl lägga ner projektet. det skadar inte att försöka och det är ju roligt att träffa jonas familj också. dock kommer jag nog inte att kunna vara med varje gång.



jag är uttråkad.

måndag 12 januari 2009

well. klockan 8.30, när jag sov som skönast, ringde en dam från arbetsförmedlingen för att tala om att jag tyvärr inte kunde komma på det inplanerade mötet idag, då min nya arbetsförmedlare var hemma för vård av barn. skönt!
somnade om igen.

sen skulle jag ju ha varit på jobbet hos skokillen också, men det blev visst inget av det heller. eftersom jag har pyttiga fötter (35, och någon enstaka, sällsynt gång 36) och han har strl 36 och uppåt i sitt sortiment så insåg jag att det ändå inte var någon idé att gå dit.
jag och jonas ska åka in till stan någon gång nästa vecka istället.

jag var och tränade förut.
ja, du läste rätt. jag var på boxningen för första gången på jättelänge.
det var jobbigt! jag trodde faktiskt att jag skulle avlida några gånger, men jag tog mig flåsandes igenom hela passet. kondisen är inte riktigt på topp just nu, men det ska jag försöka ändra på.
körde mycket ben idag, och mot slutet kändes det som att jag skulle tappa dom.
det tog mig ungefär 10 minuter att gå hem efter träningen, och med tanke på att jag bor cirka 50 meter från badhuset är det ingen bra tid direkt.
varje steg framåt kändes skitkonstigt. jag hade liksom ingen kontroll över mina ben, utan de slängde fram och tillbaka som på en trasdocka.
benen kändes som kokt spaghetti och den sista biten uppför trappan var fruktansvärt plågsam.

känner redan att träningsvärken börjat kicka in, så det lär inte bli på smått vis imorgon. ajajaj.
fast det är ju skönt också såklart att känna att man jobbat hårt.

har gjort linssoppa med krossade tomater och kanel till mat idag, (viktväktarrecept minsann) och jonas håller precis på att baka ett skitgott och meganyttigt bröd.
dags att försöka komma i lite bättre form igen. ska försöka komma igång ordentligt med träningen snart, men att börja viktväkta känns rätt avlägset just nu. har så mycket annat i skallen at the moment. men det skadar ju inte att tänka på vad man äter och göra lite viktväktarmat emellanåt, i kombination med träningen kanske inspirationen och motivationen dyker upp senare.

nej, nu blev det sådär långt igen och jag ska avrunda. grattis, om du orkat traggla dig igenom hela.

söndag 11 januari 2009

idag har jag haft en riktig slappardag.
vädret är ju inte direkt nåt att hurra för heller. grått och regnigt. typiskt söndagsväder.
dagen har ägnats åt att läsa ut min bok, ligga framför tv:n och kolla "let´s dance" och typ... inget mer. julgranen står kvar där den står och stjärnorna hänger fint kvar i fönstren. men i veckan ska skiten väck.

nu har jag precis klivit ur duschen, jag och jonas har nämligen blivit bortbjudna till lina och larsa på lite dinner och lite trevligt umgänge ikväll klockan 18.00. det blir kul, har inte träffat dom på länge.

imorgon ska jag till min nya arbetsförmedlare på möte. det blir intressant.
och vid 14.00 kommer det en kille som säljer arbetsskor till jobbet, så jag funderar på att gå dit och kika in utbudet. är dock måttligt sugen på att köpa ett par skor att ha på jobbet, som kostar 900 spänn! det är ju en hel förmögenhet för mig. men jag behöver ju verkligen ett par nya, de jag har nu får jag så förbannat ont i fötterna av och de här massajskorna ska tydligen vara grymma för onda fötter och trötta ryggar.

lördag 10 januari 2009

nu har jag och jonas precis kollat klart på en film, "evan, den allsmäktige." med min favvo steve carell. han är så jävla rolig. och filmen var helt okej.
apropå film, så såg vi en för några veckor sen, wall:E eller vad den nu hette. fan vilken kass rulle alltså! så jävla seeeg och tråkig så jag höll på att somna. rekommenderas icke.
däremot är det flera andra filmer som jag är sugen på att se, bland annat "the spirit", "changeling" och "maria larssons eviga ögonblick." film är kul!

nu blir det nog snart sängen inom en överskådlig framtid.
imorgon har jag inga planer, fast jag borde verkligen städa bort julen. skulle ha gjort det för längesen, men orka liksom. vi får se hur det blir.
oj, oj, oj.
igår var jag på GRUMSPUBEN med gaby, sara och några till från deras jobb.
när gaby först ringde och föreslog att jag skulle följa med protesterade jag högljutt, eftersom jag skulle jobba idag och började klockan 7.00. men efter lite övertalning, lockande med en gratisbiljett och rykten om billig öl så ändrade jag mig.
hade dock bestämt att inte stanna längre än till midnatt. det gick sådär.
vi dansade oss svettiga på dansgolvet till den ena dåliga låten efter den andra och jag tror faktiskt att jag har lite träningsvärk i högra benet idag.

jonas kom och hämtade mig strax efter ett. gissa om jag var trött imorse när klockan ringde 5.45! jag somnade i soffan på kontoret när vi hade lunchrast.
sen sov jag två timmar när jag kom hem från jobbet också, ändå är jag helt väck fortfarande.
lika bra att inse att man inte är någon ungdom längre och att man inte orkar med sena (!) utekvällar om man ska jobba dagen efter. those days are long gone.

några höjdpunkter:

nostalgifaktorn var hög. trots att jag inte varit på puben på en evighet, så kändes det som om det var igår. dock har plejset fräschats upp endel sedan sist.
annars var allt sig likt. samma människor, samma musik, ("ge mig en öl" med kenneth and the knutters, men malin sjöng "ge mig en kôrv" istället , "summer of 69" med bryan adams, magnus ugglas hela repertoar blandat med lite gessle och en och annan någorlunda ny hitlåt.)

ostbrickan. jovisst, det serverades ostbricka. dock var det inte så mycket kvar till mig och gaby när vi kom men det var säkert gott.

priset på alkohol mellan 20.00-22.00, 25 pix för en öl eller ett glas vin.

strippan.
det var verkligen en strippa där. som strippade. det var hejdlöst roligt, trots att jag höll på att skämmas ögonen ur mig när han drog upp tjej efter tjej som fick sitta på en stol medan han ålade sig runt dom som en annan orm. helt NAKEN dessutom! det var hysteriskt kul samtidigt som det var ganska motbjudande och äckligt. ett riktigt kodakmoment tyckte jag som ville bjuda er trogna läsare på en bit av showen, men det var tyvärr förbjudet att fota strippan. jag är ledsen, kära läsare.

brudarna.
hade verkligen jättetrevligt med sara och gaby igår. och deras arbetskamrater verkar definitivt vara ett skönt gäng!

ikväll blir det film med jonas. orkar inte med några utsvävningar inte. är fruktansvärt mesig och framförallt gammal.

två av de sötaste brudarna jag vet, gaby och sara på dansgolvet.

torsdag 8 januari 2009

godafton kära vänner.
är nyss hemkommen från jobbet. känner mig ganska sliten faktiskt.
det blev faktiskt lunch med tjejerna förut, min mage kändes bra imorse igen när jag vaknade. jennie följde dock inte med eftersom hon blivit akutskitförkyld under natten, så det blev jag, mia, thea och katrin. käkade den där supergoda pastan som jag brukar äta och som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att äta varenda dag.
tog några bilder, men inga värda att lägga ut i bloggen tyvärr. ni får helt enkelt föreställa er hur det såg ut. ;)

efter maten åkte vi hem till mia en sväng och satt i hennes soffa och pratade strunt.
vi vinkade av thea och mia strax innan två, och thea blev så ledsen när vi skulle gå så det gjorde alldeles ont i hjärtat. katrin körde mig till jobbet och där har jag då alltså spenderat dagen/kvällen.

nu ska jag lägga mig och läsa lite snart. håller på att läsa om "slyngstad events" av unni drougge för andra gången.
imorgon jobbar jag dag, till kl 14.00.

onsdag 7 januari 2009

mia ringde förut när jag låg och halvsov i soffan efter jobbet. hon ville ta med sig lilla thea och kika förbi en sväng, och det fick hon ju såklart! lika bra det så jag inte somnar och inte kan sova inatt liksom, tänkte jag. (inte för att jag brukar ha några problem med det, men ändå.)
även jennie dök upp. det var trevligt även om jag är rädd att jag inte var nåt vidare trevligt sällskap eftersom jag var så jävla trött. dessutom började jag må tokilla. bara sådär. kände mig alldeles grön i fejset.

när de gick hem vid åttatiden kröp jag ut i köket och gjorde iordning en samarin. (nä, jag kröp inte riktigt, jag gick lite framåtlutad, okej.) sen gick jag tillbaka in och la mig i soffan och slökollade på tv. nu är det slut på det också. bara skit på burken som vanligt.
skulle ha varit med jennie hem och lånat lite schyssta filmer, men eftersom jag mådde så illa så blev det helt bortglömt.
ska lägga mig och läsa lite istället.
illamåendet har avtagit något nu faktiskt.

vi bestämde att vi skulle ta en tjejlunch imorgon, så jag hoppas att jag är fit for fight igen då.
vore gött att ladda upp med en rejäl måltid innan det är dags att åka till jobbet.
men nu väntar sängen!

tisdag 6 januari 2009

imorse sov jag aplänge! det var välbehövligt.
på eftermiddagen gick jag ut på en promenad med jennie, eftersom jag inte träffat henne på hur länge som helst. det var mycket trevligt.

på hemvägen svängde vi in till mia och thea, som till vår stora förtjusning var mitt uppe i att grädda våfflor. det var gott att få nåt i lilla magen.
jennie gick hem ganska tidigt men jag stannade hos mia och vi satt i soffan och diskuterade allt möjligt, men mycket prat blev det ändå om deras kommande bröllop.
sedan gick jag till robert en sväng och hälsade på.

den där killen från bertmarks var tydligen här förut (ja, jag höll mig medvetet borta) och jonas hade suttit och pratat i en halvtimme med honom och nästan köpt den där jäkla boken. priset var dock väldigt saftigt, 900 pix. så det fick vara.
när jag satt hos robert förut så plingade det på dörren, följt av den där knackningen (som verkar vara hans signum.)
"tyst!" väste jag till robert och spärrade upp ögonen, "det är HAN!"
robert höll på att skratta ihjäl sig och vi satt där supertysta och glodde mot dörren i några minuter ända tills robert vågade smyga sig fram till dörren och låsa och titta i kikhålet, då hade han som väl var gått.
det hade ju sett ut, om han hittade mig där istället för hemma!

well. annars har dagen varit mycket lugn. ska väl snart lägga mig. jobbar mellan 7.00-15.30 imorgon.

måndag 5 januari 2009

förut när jag låg i soffan hörde jag att det plingade på dörren, följt av en såndär peronlig knackning (typ knack knackknackknackknack knack knack, fattar ni vad jag menar?) tänkte att det var nån kompis kanske som bestämt sig för att kika förbi oanmäld. (klockan var ju ändå 20.00 PÅ EN VARDAG!)

smög ut i hallen för att öppna, utan att titta i kikhålet naturligtvis.
det var ingen kompis. det var en kille i min egen ålder som kom från "bertmark" eller vad fan det hette. han ville komma in och frågade om min sambo också var hemma, men jag sa som det var att han satt i en telefonkö och förmodligen skulle bli kvar där ett tag.
då frågade han om han kunde komma imorgon istället.
NEJ, skulle inte tro det va, tänkte jag.
"javisst, det går bra" sa jag hurtigt. (varför gör jag alltid sådär?)
"vilken tid passar det? hur jobbar ni och så?" frågade killen.
"dagtid", hörde jag mig själv blåljuga. (jag jobbar ju på timmar inom vården, dvs både dag och kväll och jonas pluggar ju, och är hemma hela veckan för att läsa inför en tenta.)
"så då kan jag komma efter 16.00 nångång då? sa den stackars killen.
"absolut." sa jag leende, samtidigt som jag tänkte fanfanfan.

slängde igen dörren och sprang in till jonas.
"den där killen kommer HIT imorgon. han ska prata om nåt!"
"om vadå?"
"inte vet jag. nån bok eller nåt. jag kunde inte säga nej!"

well. jag ska nog försöka bjuda bort mig själv till någon runt sisådär 15.30 eller nåt och stanna där resten av eftermiddagen/kvällen.
eller så får vi släcka ned lägenheten och låsa dörren.
är det verkligen normalt att de kommer så sent på kvällen, som han gjorde idag?

jag är så dålig på att vara otrevlig mot folk och har svårt för att säga nej när det kommer sånadär dörrknackare. egentligen är det ju värre för dom om jag bjuder in dom och sitter och lyssnar med spelat intresse på det de har att säga och frågar saker på rätt ställen, för att sedan säga: "tyvärr, jag är inte intresserad." då har man ju lurat dom.

jonas kanske kan ta hand om stackarn. han kan säga nej om det behövs.
idag har jag jobbat med en av de bittraste människorna jag vet. (jo, det är sant! i jämförelse med henne är jag bara en fjärt i rymden.)
jag förstår inte hur hon kan vara så himla bitter.

exempel 1: idag när vi kom såg vi att kvällsperonalen igår hade dukat iordning fint på borden till frukosten, med glas, bestick, haklappar och röda servetter. hennes första reaktion var: "åh, vad fint det var här då. är det ni som har fixat detta?" "nej, det är L." (L jobbade inte idag.)
"jaha. men jag måste ju säga att det är väldigt onödigt att göra sånthär. det får ju inte stå kvar länge iallafall innan nån är där och drar i allting. det är ingen idé att hålla på och göra sig till. det är ju bara extraarbete. och att ha servetter på varje plats/bricka, DET är ju väldigt onödigt! vi torkar dom ju med haklappen iallafall. nej, de kronorna kunde vi allt ha sparat på servetterna."

jag ba: what?!

exempel 2: "jaha, vart tog A vägen nu då? gick hon ut och rökte säger du? NU? vi har ju inte ens rast! får de verkligen göra det nu när de nya reglerna trätt i kraft? det måste jag fråga chefen om, vi har ju inte fått några som helst direktiv om vad som gäller. det måste vi ju få. och var går de nånstans? bakom hörnet? jag trodde de var tvungna att byta om innan de gick?" sen suckade hon ljudligt och såg bekymrad ut.

jag menar, FINNS DET INTE VIKTIGARE SAKER ÄN SÅNT ATT BRY SIG OM OM MAN SJÄLV INTE ENS ÄR RÖKARE?

exempel 3: det skulle komma en ung tjej och läsa för de gamla, som en slags social aktivitet. de flesta tyckte att det var jättebra, eftersom vi dessvärre knappt hinner göra det vi ska och allra minst sätta oss och läsa för dom eller så mkt annat roligt. well. tjejen, som typ var 17 eller nåt, kom dit, blyg och nervös. det kan man ju förstå. personalen hade inte hjälpt henne att komma tillrätta så mkt som man skulle önskat, men hon satte väl igång och läste.
när det hela var över kommer den där bittra kvinnan tillbaka: "nej, henne är det ingen idé att vi tar hit mer. MAN HÖRDE JU INTE ENS VAD HON SA. och en va de gamla sa rätt ut till mig att det var dåligt." hello? hon kanske bara var nervös? det var ju första gången. kanske kunde låta henne komma tillbaka igen och testa? men nej.
man blir ju frusterad.

tror dessvärre att det finns en eller flera sådana typer av människor på nästan varenda arbetsplats.



gode gud, gör så att jag inte blir så bitter när jag kommer upp i den ålder, amen.
igår bakade jag en underbar ananaspaj, (tack igen för receptet!) som var mycket uppskattad hos både jonas och robert. sen spelade vi tp. det var jättetrevligt. robert sopade banan med oss.



söndag 4 januari 2009

det blev ingen rensning av garderob igår. och inte lär det bli idag heller. men det är ingen panik.

egentligen skulle jag ha varit ute och övningskört med min käre sambo just i detta nu.
vi skulle ha tränat parkering. är inte överdrivet duktig på att backa in och parkera, så det behöver jag definitivt träna på. men jonas undrade om vi kanske skulle ta det en annan dag eftersom det är så kallt ute och då måste vi ju skrapa bilen och så om vi ska kunna köra.
då sa jag till honom att om han inte är mer intresserad av att köra med mig så kan det kvitta. och att han inte kan gå och säga: "nu är det dags att ta det där körkortet," när han inte vill övningsköra med mig förutom när det passar honom. då skiter jag också i det.
efter en stund ändrade han sig och sa att vi självklart kunde åka ut om jag ville det och att jag fick bestämma hur vi skulle göra, men då hade jag tappat lusten totalt.

jag önskar så att jag bara vaknade en morgon och hade det där förbannade körkortet. vägen dit är inte rolig just nu.

lördag 3 januari 2009

mindre grinig idag. har fått mat.
åt värsta mysfrukosten med jonas idag, med te och hembakat bröd, apelsinjuice, yoghurt, skorpor och levande ljus.
idag har jag faktiskt inte gjort mycket alls. typ rensat ur ett gammalt köksskåp med massa olika skit i och diskat lite.
funderar allvarligt på att rensa ur garderoben också, men det är ju ett neverending projekt.

jag brukar gå in i saker full av energi, glatt kasta ut allt i garderoben (eller vad det nu är som ska rensas) och sen när jag stått där en stund och släng kläderna i en sparahög, en kastahög och en geborthög, brukar jag tröttna halvvägs igenom. och suckandes ta mig igenom det sista utan någon glädje alls. orkar knappt tänka vilket plagg som ska till vilken hög längre utan bara lägger allt automatiskt och orkeslöst i tex sparahögen och sen när jag är klar och allt ska in i garderoben igen så är det inte alls så luftigt och gott om plats som jag hoppats på när jag startade hela utrensningen. *suck.*

har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ta garderoben idag eller inte. känner mig inte helt sugen just nu efter att ha tänkt igenom saken.
ikväll blir det tacos! ska bli gottgott.

fredag 2 januari 2009

eeh, nej.
det blev visst ingen affär för min del. jag orkar inte. dessutom är det en miljon minusgrader ute.
jag får helt enkelt lägga mig hungrig.
och jävligt grinig.
ringde min chef imorse och berättade om att jag inte kom in på skolan denna gången heller, det gick över förväntan. nu får vi se om det kanske löser sig framöver ändå. hoppas.

åkte in till stan med mamma för att shoppa. det gick trögt! hittade typ ingenting.
detta var det som inhandlades: bruna tights, två toppar från gina, en ögonskugga och en mörkblå baskerliknande mössa. inget mer. menmen. det var iallafall jättetrevligt att vara i stan med lilla mamma. kände att jag behövde det. vi åt en myslunch på vilmas och strosade sen omkring i affärer nästan hela dagen.
vi såg en kändis också, och inte vilken kändis som helst, (typ jörgen jönsson som man alltid ser,) utan margot wallström!

jag och jonas har precis kollat på "på spåret" nu som två pensionärer.
nu är det verkligen ingenting att se på tv resten av kvällen. känns ju rätt patetiskt att gå och lägga sig klockan 21.00 en fredagkväll liksom. är inte ens särskilt trött.
funderar på att gå till affären och köpa smör, för det är slut och jag är jävligt hungrig, och sugen på en macka.
när jag är hungrig blir jag grinig. jävligt grinig.

torsdag 1 januari 2009

då är det alltså 2009.
känns konstigt på nåt vis. det var ju inte alls längesen man firade in millenieskiftet.
fast egentligen var det ju det. man var bara en liten skit då.

lyckades ta mig igenom arbetsdagen idag. fast jag var jäkligt trött.
jag och jonas knäckte den där astin igår trots allt. kändes så töntigt att låta bli.
hällde i mig halva glaset ungefär och resten hällde jag tillbaka i flarran och satte sen på korken för att kunna njuta av det idag istället. (snålt ska det va!)
höll på att frysa kinderna av mig nu när jag gick hem från jobbet.
termometern visade -7 grader och trots att jag såg ut som en eskimå, med mössa, luvan ovanpå det, termobyxor,tumvantar och tjock jacka frös jag som en stolle. tänker sannerligen inte gå ut mer idag.

ska göra iordning min nya ansökan till skolan, dvs min FJÄRDE och förmodligen sista, och sen lägga mig på soffan och vila lite.

imorgon ska jag till stan med mamma. skulle nämligen ha åkt dit i tisdags, men efter att ha pratat med studievägledarn och fått reda på att jag inte fick börja läsa så hade jag ingen som helst lust.
mamma ringde mig igår och frågade om vi skulle åka in och shoppa lite på fredag istället eftersom hon vet att det brukar muntra upp mig. :)
ska försöka få tag på ett par bra skor att ha på jobbet, en arbetskamrat råkade köra över mina med en rullstol så de gick sönder och mina extraskor som jag har nu är inge vidare.