måndag 31 augusti 2009

Jo. Det gick väldigt bra på byggstället. Fick hjälp av en trevlig norrlänning som hette Patrik som var jättesnäll och sågade till bitarna åt mig och allt. 47 cm. Den sista stumpen som blev över fick jag med mig hem. "Ta med den här också du, om du behöver något för att starta en brasa med om du vill grilla korv," skämtade den snälle norrlänningen som hette Patrik. Jag skrattade hela vägen hem. Om alla som jobbar där är lika snälla som Patrik återvänder jag gladeligen. Det blev dock inget dunkande i ryggen.
Jag var också och hämtade ut ett paket. En väggklocka som jag köpt på Tradera. Mycket tjusig! Ska visa en bild någon dag. När den kommit upp på väggen vill säga.

Sedan åkte jag hem till Sara. Wow, vad fin deras nya lägenhet var! Verkligen supertjusig! Alla rum var jättefina och mysiga. Och som jag befarat började jag nu längta ÄNNU mer tills vi kommer iordning lite här också. (Jonas är inne i sovrummet och sätter upp reglar och borrar just i detta nu.) Efter att vi käkat lite Brago-kakor och druckit god saft drog vi iväg för att träna boxning. Det gick ganska bra. Jag överlevde. Jag spydde inte ens. I´m a survivor. Det var jobbigt. Men herrejävlar vad skönt det var! Värsta urladdningen. Jag längtar redan tills nästa gång. Imorgon kommer jag förmodligen inte att säga samma sak. Då kommer jag att vara spak. Mörbultad i hela kroppen.

Nu sitter jag och käkar lite mat och tänker på syrran. De har det nog skönt i Greklandet. Fick ett sms igår där det stod att de satt ute på balkongen i värmen och tog en kall öl. Idag skulle de visst hyra moppe. Mysigt. Hoppas de har det bra. Fast det tror jag alldeles säkert att de har.

Nu ska jag äta färdigt och sen gå hem till Lina och Larsa för att kolla läget med blommorna.
Imorgon ska jag till jobbet en sväng för det kommer en gubbe och säljer arbetskläder. Tänkte checka in utbudet. Han ska vara billig sägs det. Eller inte han personligen, (det vet jag faktiskt inget om) men kläderna. Kläderna sägs vara billiga.
Jag har gått och blivit betuttad i Salem Al Fakir.
Jävlar så musikalisk.


Ojojoj.
Sara messade mig och frågade om vi skulle köra ett pass box ikväll. Jag sa ja, under förutsättning att jag hittade mina träningskläder och boxgrejer. Samtidigt som jag kände att det skulle bli skitkul fanns det en liten, vag känsla inom mig som hoppades att jag inte skulle hitta handskar, skor och mitsar. Jag har fan inte tränat sen i maj. MAJ. Det är skitlängesen. Och med det menar jag att jag inte har rört mig en enda gång, förutom till och från jobbet på rosa räsern. Fatta min hemska kondis just nu! Eller ja, kondis har jag ingen för tillfället. Obefintlig. Jag hittade träningsgrejerna i röran till slut. Så nu ska det tydligen boxas ikväll. Jag kanske spyr. Jag kanske svimmar. Jag kanske dör.
Jag ska iallafall hem till lilla Sara en sväng innan träningen för att kolla in deras nyrenoverade lägenhet. Ska bli spännande! Jag kommer väl att dö av avund, om inte annat, för att deras lägenhet är KLAR till skillnad från vår.

Snart ska jag till nån jäkla byggaffär här i byn och köpa en regel. Jag vet fan inte ens vad en regel är. Jonas sms:ade och skrev att den skulle vara "45-45,3 m, gärna styckad i 47 cm bitar."
Jag ba: Ehh. Oookej? Det visade sig att den skulle vara 45x45 mm, 3 m lång.

Jag kan se mig själv framför mig. Kommer bredbent inklivandes in på lagret/bygget/shoppen/whatever. "Tjena gubbar! Läget? (Dunkar en av männen som arbetar där i ryggen. För det är såklart bara män.) Kaffe? Nej, det hinner jag inte. Jag måste hem och börja fixa. Jag ska ha en regel. 45x45 cm, 3 m lång. Är ni schyssta och splittar den i 47 cm-bitar åt mig? Har inte släpet med idag. (Detta sägs med stort självförtroende)
Så kommer det att gå till.
Eller inte.

Snarare såhär: Dubbelkollar skylten utanför. Frågar mamma:"Är det verkligen här tror du?" Smyger fram till entrén och går tveksamt in. "Eh. Hej! Jag ska ha en regel. Har jag kommit rätt då? Bra. Nu ska vi se... (Tar upp mobilen och bläddrar febrilt fram till rätt sms.) Jo, det är min sambo som har skickat mig. (Nervöst skratt) En regel, ja. 45x45 cm, tre m bred. Nej, jag menar lång! Kan det stämma tror ni? Det skulle vara bra om ni kanske kunde dela den i 47 cm långa delar också. Om det inte blir besvärligt förstås. (Inte 50 liksom, utan 47.) Tillägger snabbt: För då kan jag ta den som den är! (Fast det kan jag ju inte egentligen, för den får inte på långa vägar plats i bilen.) Jag väntar här så länge."
Typ så.

Jag avskyr att köpa saker som jag inte vet vad det är. Jag skulle helst överlåta detta till Jonas, men han har ingen möjlighet eftersom han slutar så sent. Så jag måste.
Lagergubben ringde imorse, ivrig över att få leverera hit vår nyinköpta soffa på onsdag. Jag stammade fram något om att jag nog inte var hemma då och frågade desperat om det kanske gick bra nästa vecka, för då skulle det passa bättre. Det gjorde det. Så nu jävlar måste vi verkligen försöka få undan lite skit så den får plats! Sovrummet MÅSTE bli klart någon jävla gång.

Jag hade tänkt börja plugga idag. Jag har ändrat mig. Jag måste göra mig klar för att åka till byggskiten, käka lurre och sen förbereda mig mentalt inför boxen ikväll. Det blir alltför mycket om jag även skulle börja plugga också. Det får bli imorgon istället. Jag har ändå inte letat upp alla böcker och material.

Note to self: Glöm för bövelen inte att gå hem till Lina och vattna och kolla blommorna idag!
Det var nog allt jag hade att göra idag tror jag.
De här fina lyktorna har jag precis beställt och de ska få flytta in hos mig.




söndag 30 augusti 2009

Jag känner en bekant känsla i magen. En liten molande värk. Precis sådär som man känner när man ska får mens. Precis så.
Jag vill inte det. Stay away, säger jag. STAY AWAY!


Annars vet jag fan inte vad jag gör.
Nu har jag precis kommit ur duschen efter en lång dag på jobbet. Det var det bästa idag faktiskt. Näst efter min tvåtimmars powernap mitt på dagen när jag var hemma på timmar.
Dagen har gått oerhört fort idag! Vips, så var söndagen slut. Bara så.

Imorgon hade jag tänkt att börja plugga igen. Om jag orkar. Vi får se hur det blir med den saken. Först och främst måste jag hitta alla böcker, studiehäften och annat som hör till. Någonstans i röran ligger det och väntar på mig.

Skulle gärna vilja greja lite i sovrummet också men det är så svårt just nu, för vi behöver en regel, skruv och spik så att vi kan sätta upp gipsväggen därinne och innan dess är det lite svårt att fortsätta målandet. Och någon bil som funkar har vi ju fortfarande inte så vi kan ta oss till stan och köpa det som behövs. Plus att Jonas nu har börjat skolan och i den kurs han läser för tillfället går han mellan nio och fyra varje dag, vilket betyder att han inte är hemma förrän halv sex, sex på kvällen och då är det inte så lätt att försöka få låna en bil och ta sig till stan innan det stänger.

Jäklar, vad mörkt det är på kvällarna nu! Helt jävla kolsvart. Och naturligtvis har lampan på min cykel gått sönder också. Förhoppningsvis är det bara till att byta batteri. Usch. Riktigt höstigt ute.
Nu sitter jag här och knaprar vindruvor och ska ta mig en svängom bland lite bloggar!

lördag 29 augusti 2009

Nu har jag målat halva rummet två gånger. Det behöver målas ännu en gång men jag tycker det blev fräscht när det blev vitt. Vi måste nog verkligen ta oss en funderare och en diskussion om hur vi ska göra med färgvalet. Jag är alldeles kringkring i huvudet.

Imorgon ska jag jobba för första gången på fem dagar!
De ringde från jobbet igår och ville att jag skulle jobba idag, men jag skulle inte få någon kvalificerad övertid om jag gick ut. Detta på grund av att jag bor en jävligt fattig och snål kommun. Då sa jag nej. Jag hade jättedåligt samvete gentemot mina arbetskamrater, men när jag ställt upp hela sommaren och slitit varg och jobbat över 180 timmar denna månaden och är fullt berättigad till kvalificerad övertid men inte får det, då är det jag som sätter ned foten. Jag är redan utnyttjad eftersom det går hur bra som helst att jobba under sommaren men sen i höst kommer jag återigen att ringas ut i FJÄRDE hand, någon måtta får det fan vara!
Får väl se om jag blir lynchad av min arbetskamrater imorgon eller inte. Fast det tror jag inte.

Jag och Jonas har avnjutit resterna från gårdagens middag. Det var lika gott idag.
Nu tänkte jag snart gå och lägga mig. Jag jobbar delad tur imorgon. Jag ska börja i en ny bok som jag lånat av Lina och som hon sa var skitbra, En sorts kärlek, av Ray Kluun.


Fräscht med vitt?




Nu har vi grejat lite i sovrummet idag. Det går långsamt framåt. Det är så många moment.
Efter att Jonas har tagit bort tapet, slipat, spacklat, slipat igen och satt upp väv, så har vi nu börjat med att få lite färg på väggarna. Det är inte bara, kan jag säga.
Först måste man kleta på lim blandat med vatten över hela väggarna för att väven suger så förbannat. Efter det är det på med vit grundfärg minst två gånger som gäller. SEN kan vi äntligen måla med den grå färgen vi ska ha på väggarna. Jobbigt!

Nu har vi iallafall kletat på limmet på väggarna och målat första lagret med grundfärg. I halva rummet. Jag har redan ont i händerna och armarna. Hur ska detta sluta?
Jag blir bara mer och mer förvirrad över färgvalet också. Just nu känner jag att jag verkligen inte vill ha grått och svart som vi har bestämt. Jag vill ha vitt och ljust! Så dags att komma på det nu liksom. Jag blir galen på mig själv.

Nu är det iallafall matpaus som gäller och sedan fortsätter vi nog lite till därinne.
Avokadosmoothie



In the making.

Färdigt resultat.
Avokadosmoothie med avokado, (såklart) mango, tropisk nektar och limejuice. Toppad med krossat linfrö. Yum yum, gimme some!



fredag 28 augusti 2009

Meny
Jonas födelsedagsmiddag

Förrätt
Parmesansoppa med grillad vitlökstoast

Huvudrätt
Kycklingpasta med soltorkade tomater, basilika & pinjenötter

Dessert
Passionskompott med pistagenötter, limeyoghurt & honung











Körde på en väldigt enkel dukning då jag inte orkade leta fram dukar och sånt. Jag bor ju fortfarande i kartonger you know.

Förrätt: Parmesansoppa toppad med basilika, samt en grillad vitlökstoast. Soppan var gudomlig om jag får säga det själv. Rund och len i smaken. Mmm. Toasten hade jag i vitlökssmör, persilja, parmesan och västerbottenost i och grillade sen i toastjärnet.

Huvudrätt: Kycklingpasta med soltorkade tomater, basilika och pinjenötter.
Färskpasta is the shit.

Dessert: Passionskompott med pistagenötter, limeyoghurt och honung.
Jag serverade desserten i mina martiniglas. Ser lite lyxigt ut! ;)

Fruktsalladen består av vindruvor, banan, apelsin, persikor, plommon och passionsfrukt. Och i yoghurten hade jag i limejuice och rivet skal av lime, lite vaniljsocker och en skvätt honung. Eftersom jag inte hittade några osaltade nötter och var tvungen att köpa saltade, sköljde jag dem under vatten, lät dem torka och torrostade dem sedan i en het panna.

Jonas var jättenöjd med middagen och tyckte att det var supergott. Kul att han uppskattade det! :)
Nu är jag JÄTTETRÖTT och ska nog snart krypa i säng.
Imorgon ska vi greja som fan i sovrummet.

Helskotta vad det regnar ute! Det bara öser ned! Riktigt skitväder. Och ingen soffa att krypa upp och dricka te eller kolla på film i har vi heller till förfogande.

Nu ska jag precis påbörja Operation Födelsedagsmiddag. Jag är lite nervös för resultatet eftersom jag aldrig gjort någon av dessa grejer förut. Men förhoppningsvis kommer det att vara ätbart.
Återkommer med en rapport och bilder senare.
Nu har jag fan suttit i två timmar för att försöka komponera ihop Jonas försenade födelsedagsmiddag. Äntligen har jag bestämt mig och menyn är klar. Pust.
Jag kan inte avslöja för mycket just nu ifall han skulle smyga in och läsa min blogg. Men jag kan säga att det är en italieninspirerad meny.

Nu ska jag ta mig en dusch, sen blir det lurre innan det är dags att gå och handla allt jag behöver till middagen.

torsdag 27 augusti 2009

Nu har jag och Jonas varit hos Jennie där vi sagt byebye till lilla Lina och Larsa som ska ut på tre veckors båtluff.
Det kommer bli trist att inte ha dem hemma på ett tag, men en bra sak är ändå att tre veckor är gångbart. Det är ändå inte SÅ länge. Även om jag kommer sakna dem.

Det blir värre sen när kära lilla Jennie ska åka till Indien. Hon ska nämligen vara borta i fyra månader! Jag försöker att inte tänka på avresedagen så mycket för då blir jag lite ledsen i ögat. Den närmar sig dock med stormsteg och hon åker redan den 11:e september. Hur är det tänkt att jag ska klara mig utan Jennie i FYRA MÅNADER? Det är allt en jävla tur att det finns datorer. Annars vet jag inte hur det hade gått det här. Nu vill jag umgås så mycket som möjligt med henne innan hon åker. Och det vill såklart alla andra också, så vi får se hur mycket tid hon kommer att ha med mig.
Alla bara åker! Syrran åker ju också nu, men hon kommer bara att vara borta en vecka, tack och lov.

Well. Jag bär iallafall ansvaret för Linas blommor under tiden de är borta. Ett uppdrag som jag kommer ta på största allvar och jag kommer göra mitt bästa för att de ska må bra. Lina gillar sina blommor. Och jag vill helst inte att de dör när de är under min omvårdnad. Det skulle ju vara mycket tråkigt. Jag lovar inga underverk dock!

Nu händer det väl inte särskilt mycket mer för mig ikväll. Tänkte snart hoppa i säng.
Natti.
Dagens middag

Burgers med klyftpotatis, bluecheesedressing och päronsallad. Ja, hamburgarna är naturligtvis vegetariska och gjorda av quorn, för jag äter ju inte köttfärs.
Puh. Nu är jag klar. Jag har släpat möbler och kartonger fram och tillbaka i vardagsrummet. Jag blev ganska nöjd med resultatet. Det blev lite mer plats att gå på. Jonas får hjälpa mig med det sista sen.
Nu tänkte jag ringa syrran och kolla om jag kan komma över en sväng och sen ska jag till min moster med mami.

Ikväll ska jag vinka hejdå till Lina och Larsa också som åker till Grekland imorogon där de ska öluffa i tre veckor. FAN vad härligt! Och imorgon åker syrran och D till Naxos för en veckas semester. Jag är SÅ avundsjuk. Vill också åka nånstans!
Later.

En bild från när jag var i Grekland i juni.Centrera Saknar sol och värme. Den lilla sol som vi haft under sommaren är numera bara ett minne blott.

Nu har jag kollat läget lite på Familjeliv. Tyckte dock inte att jag blev något klokare för det. Fattar fortfarande inte hur man typ startar en tråd eller svarar på inlägg. Jag är kass. Helt enkelt. Får hoppas att det lossnar lite framöver.
Frulle har intagits och paket har tagits emot. Nu sitter jag här och undrar vad i hela friden jag ska ta mig för? Kanske att jag går till det så kallade vardagsrummet och försöker bringa lite ordning på grejerna där. (Läs: Stapla saker ovanpå varann så man har en liten fri passage att röra sig på när man ska dit och hämta något i en kartong. Eventuellt fixa plats för den nya soffan. Haha. Eller hur! Som om det skulle vara möjligt i all röra. Don´t think so.)

Börjar bli trist att inte jobba något. Och pluggandet har jag ingen lust att sätta igång med heller. Får fan träsmak av att sitta på en köksstol och läsa.
Hade näsan varit frisk så kunde jag ha tränat. Men nu törs jag inte.
Jaha. Tror ni den här konstiga människan orkade sova något efter att sambon klev upp för att bege sig mot universitetet? Oooh no. Mycket märkligt eftersom jag la mig ganska sent. Har legat och vridit och snurrat på mig en ganska lång stund nu utan att lyckas somna om. Till sist gav jag upp.
Så nu sitter jag här. Ska ta emot ett paket åt Jonas sen någon gång och så tänkte jag försöka klura ut hur man använder det där Familjeliv. Jag skaffade mig nämligen en sådan sida igår. Vi får väl se om jag lyckas. Är inte direkt känd för att vara teknisk.

Godmorgon!

onsdag 26 augusti 2009

Iiiiih!
Jonas hade en fästing på sig. Äcklig var den! Han frågade mig om jag kunde ta bort den men jag vågade fan inte. Jag stod där med pincetten i en darrande hand och tvekade. Till slut tröttnade han på att vänta tills jag samlat mod och tog den själv, trots att den satt på ett svåråtkomligt ställe. Men han fick bort den. Den hade nog precis sugit tag för den satt inte hårt. Men fan vad äckliga de är de små kräken. Nu sitter jag och ryser och tycker fan att det kliar överallt! Hoppas att han inte fått borrelia eller hjärnhinneinflammation eller nåt. Jag har för mig att man ska elda upp äcklen och att de inte dör om man inte gör det. Så jag stod och tjöt hysteriskt i dörren till badrummet: "Döda den! Elda upp den! Var har vi en tändare?! Du MÅSTE elda upp den annars dör den inte. Den kravlar upp ur toaletten igen och jag vill då INTE ha en fästing i röven!"

Men han eldade inte upp den. Han virade in den i papper och kastade den i toan. Det gör mig lite rädd. För jag vill inte att den ska återuppstå from the toilet. Fast min hjärna kanske bara har hittat på det där om att de inte dör om man inte eldar upp dem? För jag dödade ju två stycken förut när jag rensade svamp. Mosade dem med en kniv. Höll kniven längst ut i spetsen och tryckte sedan skaftet mot odjuret under hyperventilering och tjut. Och mosade blev de. Och de såg väldigt döda ut båda två. Så jag kanske bara har hittat på det där om eldningen, trots allt. Någon som har koll?
Usch, vad det kliar på mig nu! Fy fan.

Bilden är så jävla äcklig att jag nästan ångrar att jag la in den. Fy fan! Det ryser i mig. På riktigt. Äckliga djur. Som man dessutom kan bli jävligt sjuk av.

Nu sitter vi och lyssnar på P3 LIVE, Antony and The Johnsons. Jävligt bra.
Snart blir det sängen. Tänkte läsa lite ikväll. Inga tråkiga skolböcker då, utan för nöjes skull. The Dirt blir det förstås. Väntar med spänning på mina nybeställda böcker. Fast de lär inte komma än på ett tag eftersom de inte hade alla i lager.

Imorgon ska jag träffa modern en sväng. Vi ska till moster och kolla om vi vill ha några mer grejer efter gammelmoster Ellen som hon har hemma hos sig.
Känns konstigt att inte jobba något. Jag har blivit så van att jobba mycket. Hoppas att jag får jobba lite i höst och vinter sen.
Nu ska jag beställa lite arbetskläder utifall att. Nej då, jag skulle i vilket fall som helst beställa lite nytt. Förr eller senare kommer det väl till användning hoppas jag!

Imorgon är det lön! Skönt. Det kommer att gå till en ny spis och en garderob. Inte fullt så roligt dock.
Blåbärspajen



God var den, om jag får säga det själv. Det blev en smulpaj. Enklast möjligast. Med vaniljvisp till.
Blåbär är ju faktiskt hemskt gott. Synd att man äter det så sällan.
Min karl har varit ute och plockat blåbär. Jajemän. Mycket blåbär.
I den här familjen tar vi tillvara på vad skogen har att erbjuda. Därför ska jag nu göra en blåbärspaj av dessa underbara, blåa skönheter.


Todays dinner

Kassler med ris och sås gjord på färska champinjoner.

Dessa små godingar har jag precis rensat.

Ja, det är inte jag som har varit ute och plockat om ni nu trodde det. Nänä, jag fick av min snälla far. Jag törs knappt gå i skogen längre. Massa farliga och äckliga djur där. (Älgar, myggor, fästingar, SPINDLAR osv.) När jag rensade svampen såg jag två fästingar och tre spindlar (!) i kantarellhögen. Jag skrek i falsett här och dödade dem med en kökskniv. Huu. Jag dödade en JÄTTESTOR spindel. Egentligen vågade jag inte, men jag var tvungen för den traskade omkring här på mitt köksbord som om ingenting hade hänt. Och så får det ju inte gå till. Om det regnar imorgon kanske det är mitt fel, men det var det fan värt i så fall!

Var hos far i flera timmar och hängde med honom. Syrran anlände också. Trevligt. Sen följde jag med henne hem en stund.
Nu är jag dock hemma igen. Kantarellerna ska förvällas och sen ska jag börja med middagen. Är skithungrig.
Återkommer.
Jonas hävdar bestämt att han skämtade när han sa det där om scrapbooking igår. Jag vet inte vad jag ska tro.

Idag har jag varit uppe länge känns det som. Har hunnit med att leta fram lite skolgrejer, plocka ur diskmaskinen, fixat lunch och ätit den, tagit emot ett paket från Jetpak, ring papi, diskat, börjat skruva bort de gamla handtagen på dörrarna och lite annat smått och gott. Känns skönt. Dock längar jag som en galning efter att allt ska bli klart och alla grejer ska komma på plats så man kan känna att man bor i lägenheten. Jag längtar efter att få städa. Det är skitigt som fan nu men det känns liksom ovärt att städa just nu. Förhoppningsvis ska vi börja grundmåla i sovrummet ikväll. Hoppas!

Nu ska jag bege mig bort till min far och hälsa på en sväng. Later.

tisdag 25 augusti 2009

HAHAHA!

Jag och Jonas sitter mittemot varandra vid köksbordet framför en varsin dator när han plötsligt utbrister: "Jag funderar på att börja med scrapbooking."

Hahahaha. Det var det roligaste jag har hört på länge faktiskt.

Jag har beställt en skiva. Yes. Skilla heter bandet. Sketabra. Syrran upptäckte dem på Segmon Folk & Rock. Jag jobbade ju så jag kunde tyvärr inte följa med dit. Men igår blev jag invigd i deras förtrollade värld. Och oj, så bra de är! Det verkar ha varit mycket bra artister i år.
Ringen blev till slut blank efter att ha gnuggat lite på den.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Huvudet är inte som sig bör. Och kroppen är trött. Själen också.
Såhär god blev iallafall maten.

Tagliatelle och en sås med kyckling, creme bonjour - medelhavsörter & tomat och creme fraiche - paprika & chili, samt vitlöksbaguette. Mycket lättlagat och mycket gott.

Jodå. Middag blev det. Och god var den också. Jag trodde nästan att den dåliga stämningen var på väg bort när vi stod och förberedde maten. Det kändes så. Och vi åt under en ganska trevlig och sällskaplig atmosfär.
Men efter maten började vi tjafsa om någon skitsak, vilket ledde till att vi började dra upp andra saker och plötsligt hade vi gjort en höna av en fjäder. Och nu befinner vi oss i olika rum. Tigande. Jag med dåligt samvete och brännande tårar bakom ögonlocken som hotar att komma som en störtvåg. Och i magen har jag en stor knut. Det känns som om vi befinner oss oerhört långt bort från varandra just nu. Som om det är en ocean mellan oss.

Usch, vad jag hatar detta.
Nu är jag lite sur och ledsen. Hade planerat en mysig kväll med Jonas där vi skulle laga mat tillsammans och så men han verkar inte det minsta intresserad. Säger bara att han är trött efter att ha varit i skolan, vilket jag kan förstå, men det är inte roligt ändå. Han har varit i skolan två dagar hittills denna termin och redan är han så himla trött. Jag då? Som nästan har jobbat ihjäl mig under sommaren. Jag är också trött. Det kunde han inte förstå att jag var när jag kom hem från jobbet under sommaren och han ville att vi skulle greja i lägenheten till sena kvällen. Äsch. Otacksamt känns det när man försöker mysa till det lite extra sådär en vanlig vardag och inte mannen i fråga bryr sig.
Nu tappade jag både humör och lust till att göra någonting alls. Får väl skita i att äta idag.

Jaha. Nu ville han laga mat ändå helt plötsligt. Så jag får väl åka till affären och köpa lite grejer som vi inte har hemma. Äta bör man ju. Jag har bara ätit ett par rostade mackor idag och typ fyra pastskruvar så jag är hungrig. Men mysstämningen är totalt bortblåst.

Och här sitter jag nu med en blixtrande huvudvärk och vill grina.
Bara gnäll.
Fan.

Här kommer några av de saker som jag fick efter gammelmoster Ellen.

En liten gräddsnipa och en söt sockerskål.

En tårtspade.

En klocka och en silverring som blivit alldeles svart. Någon som har något bra tips på hur man kan putsa upp den och få den ren? Jag vet inte vad man använder för medel till silver.

Ett kakfat.


Gamla nycklar. Bildjäveln vägrar att vända sig rätt oavsett vad jag gör så den får vara såhär.


Hemmavirkade dukar.

En gullig kruka.


Den vackra stolen som jag redan är alldeles förälskad i, samt en plastblomma som jag också tänkte kunde komma till användning.

En blomma, piedestal och kruka som inte hörde ihop, men som jag tyckte passade fint tillsammans.

Jag tycker att jag fick med mig jättemycket fint hem och jag är så nöjd! Hoppas att Ellen blir glad över att vi tar tillvara på några av hennes saker.
Igår hade vi minsann trevligt. Jag har saknat min syster. Vi har inte hunnit setts så mycket under sommaren. Jag har inte hunnit se någon under sommaren nästan. Vinet var faktiskt gott och vi drack även lite öl och spelade TP. Jag vann.
Vi satt och sökte på massa gamla klassiker på Spotify (Fan vilken bra uppfinning alltså! Jag har ju inte det själv. Ge mig?) och hade allsång kvällen igenom. Mycket mysigt. Satt och snackade Michael Jackson och kom överens om att Earth Song är en av hans absolut bästa låtar. Vi bestämde oss för att tända ett ljus i gammelmoster Ellens ära. Marie hade hittat några värmeljus i hennes lägenhet tidigare under dagen som hon hade tagit med sig hem så vi tände ett av dem. Vem hade kunnat ana att en 98-årig dam hade doftljus med lukten Sea Breeze hemma.

Efter en stund övergav vi TP-spelet och satt på You Tube och kollade massa klipp. Musik då förstås. Mycket Silverchair blev det och vi satt där och var nostalgiska. Vi snackade festival och drömde oss tillbaka till den tiden i livet då vi var 16 år och livet lekte. Vi konstaterade att vi faktiskt sett väldigt många bra band live genom åren.

Jag kom inte hem förrän efter tre imorse. Trött som en get. Ramlade i säng och sov länge imorse. Skönt. Nu sitter jag här med en begynnande huvudvärk och väntar på att Jonas ska komma hem från skolan. Jag är lite kramnödig.


Lambrusco, gamle vän, du är lika god nu som då.

Ett ljus tänt för en nybliven ängel.

Daniel i Silverchair.

måndag 24 augusti 2009

Nu är jag precis hemkommen. Jag jobbade till tre och sedan runt halv fyra åkte jag, mami och syster till gammelmoster Ellens lägenhet tillsammans med mammas kusin Kristina för att plocka undan lite i lägenheten och ta de minnesgrejer som vi ville ha. Lite jobbigt att gå runt där bland alla hennes saker och jag kände mig gamaktig på något sätt när jag tog saker. Fast jag vet att hon hade velat att vi skulle ha det, hellre än att det skulle ges till loppisar eller kastas.

Jag fick med mig rätt mycket saker hem fakiskt! Bland annat fick jag med mig en gräddsnipa och en sockerskål, en JÄTTEFIN stol som jag redan älskar, en piedelstal, en levande blomma, några tygblommor att ha på ballen, två krukor, en torkställning, en lampfot, några gamla nycklar och lite annat smått och gott. Bilder kommer imorgon.
Syrran hittade ett gammalt handskrivet arbetsbetyg från 1930 som jag tyckte att hon kunde rama in. Vi har varit där och grejat ända till nu och när jag kom hem var jag skithungrig. Sitter och käkar pastasallad nu.

Snart ska jag gå hem till syrran och dricka vin! Det ska bli asnice. Är sjukt sugen på lite vin och skvaller. Jag köpte en flarra för typ ett halvår sen, en av våra gamla favvoviner som vi alltid drack förr, men det har liksom inte blivit av att vi delat på den än. Så idag ska det ske. Förmodligen är det skitäckligt vin. Nu har man ju fått andra favvisar. Dessutom är det billig skit. Men jag tyckte att det var supergott back in the days. I värsta fall hade syrran fyra öl. ;)

Nu jobbar jag inte förrän på söndag. Känns lite konstigt. Men skönt ska det bli att vara lite ledig.
Nä, nu ska jag äta klart och sedan ta hand om disken innan jag beger mig till syrran. Gött att vi är grannar!
Later!

söndag 23 augusti 2009

Ja, hej. Det är jag, zombien.
Nä, riktigt så illa är det inte, men inte långt ifrån! Jag har återigen gjort ett sånt där riktigt långkörar-pass på jobbet. En av mina arbetskamrater blev sjuk och när min telefon ringde 07.40 imorse var jag alldeles väck och trodde att det var larmet på klockan och att den redan var elva som jag hade ställt alarmet på bara utifall att jag mot förmodan skulle sova så länge! Så var dock inte fallet. Det var min arbetskamrat Johanna som frågade om jag kunde komma och jobba. Och det kunde jag ju. Så jag rullade grymtande ur sängen och begav mig mot jobbet. Var på plats runt åttatiden och har alltså tillbringat hela dagen där fram till nu, klockan tio. Nu är jag trött. Väldigt trött.

Har precis kommit ur en varm dusch och sitter och väntar på att håret ska torka lite. Jag hatar verkligen att lägga mig med blött hår men idag orkar jag inte leta fram fönen och blåsa det heller. Så det får vara. Jag får se ut som en galning i huvudet imorgon helt enkelt. Det bjuder jag på. Imorgon ska jag upp och jobba en dagtur igen. Sedan är jag ledig i fem dagar innan jag gör min sista dag på sommarchemat, på söndag.

Jonas och jag blev bjudna på middag på Sommaro hos hans päron idag, men eftersom jag jobbade kunde inte jag följa med, så Jonas gjorde iordning en pastasallad till mig och kom bort med till jobbet (tack, snälla älskling!) och åkte sedan på middag utan mig. Och eftersom han har skola tidigt imorgon stannar han kvar där över natten så han ska slippa gå upp i svinottan och sätta sig på en buss till universitetet. Detta betyder alltså att jag ska sova min första ensamma natt i lägenheten idag. Tråkigt. Det kändes lite konstigt att komma hem idag och lägenheten var mörk och tom och ingen Jonas var hemma. Jag har blivit så van att han alltid är hemma när jag kommer.

Well. Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan krypa ned i sängen med min bok. Tror dock inte att jag orkar läsa någon längre stund.
Natti.

lördag 22 augusti 2009

Jag blev sittande med min bok ett ganska bra tag faktiskt. Inte ute dock. Det blev kallt efter en stund så jag gick in och bänkade mig istället. Lite piggare blev jag men kände ändå inte för att påbörja något särskilt. Vi gick upp med ett par kartonger på vinden och i förrådet bredvid vårt såg jag en skitfin spegel och ett par ljusstakar som jag blev kär i. Skulle vilja köpa dem. Men hur gör man? Ska man gå runt och knacka dörr eller? Jag vet ju inte vem förrådet tillhör. :(

Nu har jag laserat hyllplanet och konsollerna som jag köpte igår. Betsen höll på att fräta lungorna ur mig och det var nästan att jag blev lite dizzy av att sitta där och andas in ångorna. Det var tillochmed en varning på flaskan. Nu stinker det som fan därinne, men jag har ställt ut grejerna och öppnat balkongdörren. Jag måste lasera det minst en gång till för det syns knappt att jag har gjort det en gång.
Jonas är så duktig. Nu är han inne i sovrummet och spacklar. Han har grejat hela dagen därinne. Men vi ska snart ta kvällen nu. Jag längtar tills det blir klart och vi kan flytta in där. Fast jag är forfarande osäker på vårt val av färg och tapeter. Vi valde ju en svart fondvägg och gråa väggar. Jag är rädd att det kommer bli för mörkt. Jag gillar ju ljus och vill ha in så mycket ljus som möjligt egentligen. Men nu blir det svart och grått. Så är det bara. Jag får lov att vänja mig.



Sovrummet.
Ser ut som ett neverending byggprojekt just nu och det känns som att det är länge kvar tills vi kan flytta in där. De där läskiga rören ska täckas med en vägg, taket ska spacklas/målas, väv ska upp och målas, fondvägg ska tapetseras och golv ska läggas.

Vad säger ni om det här tillfälliga kärleksnästet då? Inte särskilt cosy. Man snubblar över sänggavlar, sängbord, kläder och annat därinne. Men det får gå ett tag till. Tills vårt riktiga sovrum är klart vill säga.
Med risk för att upprepa mig, oj, vad trött jag är!
Jag förstår inte varför jag vaknar mellan 02.30 och 03.00 varje natt och sedan bara ligger och småslumrar fram tills klockan ringer runt sextiden. Det är ganska annoying faktiskt. Och det är inte konstigt att jag är trött hela dagarna när jag ligger och snurrar som en jävla virvelvind i sängen på nätterna. Funderar skarpt på att gå och lägga mig en stund, men jag får så dåligt samvete när jag ens tänker tanken nu när solen skiner och vädret för en gångs skull är finfint. Kanske ska ta med mig min bok och sätta mig på balkongen en stund istället? Ja, så får det bli.
Later.

fredag 21 augusti 2009

Men nu är min öl slut och ögonlocken börjar bli tunga så jag ska ta en snabbdusch och sedan krypa ned i sängen och läsa den här boken som jag håller på med just nu:

The Dirt.

Kan inte fatta att min lediga dag redan är slut! Imorgon väntar jobb igen. Tidigt som attan ringer klockan. Hoppas min näsa är bättre då, för idag har jag känt mig förkyld igen. Konstigt det där, för jag var ju skitförkyld för typ två veckor sen, sedan försvann det några dagar för att sen dess komma och gå lite hur som helst. Jobbigt! Jag vill bli frisk så jag kan börja träna igen.
Men nu är det nattinatt.
Nu jäklar har det beställts böcker vill jag lova! Alla tretton böckerna faktiskt. Tyckte att det var lika bra att ta allihop när jag ändå höll på, så nu har jag att läsa ett tag framöver.


The Heroin Diaries - Ian Gittins & Nikki Sixx

Skuggat byte - Janet Evanovich, har läst de tidigare elva böckerna och gillar dem skarpt!

Helena Richardson - Rädda Felix

Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur helvetet

Låt den rätte komma in - John Ajvide Lindqvist

Dessa tre Twilightböcker förstås som jag tänkt köpa hur länge som helst!



Detta var ett axplock av de böcker jag beställt. Längtar tills de kommer! Sen får vi väl se när det finns tid till att läsa.