tisdag 30 november 2010

Det har varit en jobbig dag på jobbet med mycket känslor. Det finns en baksida med jobbet for sure.
Nu sitter jag iallafall nyduschad i soffan och har kollat på ett avsnitt av True Blood. Jag och J har precis börjat kolla på det och såg idag det andra avsnittet från säsong 1.

Imorgon väntar ännu en dags jobb. Slutar redan 12.30 och sen ska jag in till syrran och bebisen och hälsa på. Var ju en hel vecka sedan jag såg den lille skönheten. Längtar efter dom båda. Och syrrans sambo D ska det också bli kul att träffa förstås.

Men nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig så jag hinner sova några timmar innan klockan ringer igen och det är dags att kliva upp.


måndag 29 november 2010

Hade en idé om en adventsstake med blockljus istället för vanliga ljus i år. Och det färdiga resultatet blev helt okej. Köpte en ljusbricka i zink, sen hade jag sån tur att jag hittade zinksiffror i en annan butik. Kul när det blir lite enhetligt sådär tycker jag! Blockljusen inköptes på Det Stora Varuhuset, a.k.a IKEA.

Siffrorna fick jag dit med hjälp av lite ståltråd som jag böjde efter bästa förmåga och tvinnade ihop ändarna. (Jag älskar ståltråd!) I botten la jag veckad bomull som skulle symbolisera ett snölandskap, (höhö) och dekorerade sedan med några glaskulor som jag hittade i en låda här hemma. De ska föreställa silvriga snöbollar. Eller något.

Det blev inte så mycket "pynt" i, men jag gillar det enkla och rena. Och ibland är faktiskt det enkla det allra finaste. Gillar inte stakar med mossa och flugsvampar och tomtar i.
Det är helt enkelt inte en stake i min smak.
Här nedan kommer några bilder på min variant.


Här kommer en bild på den goda kycklinggratängen som J gjorde i fredags. Den innehöll massa godsaker, bland annat jasminris, mango chutney, kyckling, champinjoner, äpple, lök och tomater.




Jag har knåpat ihop en veckomatsedel för veckan. Det är perfekt att ha en bestämd matsedel. Då slipper man momentet med att komma fram till något lämpligt av ätbar natur, eventuellt gå och handla ingredienser som inte finns hemma osv, efter en lång arbetsdag. Eller gräla om vad man ska äta när man är trött och sliten och hungrig och man inte har ett enda bra förslag. Tålamodet försvinner så fort då man är hungrig. (Iallafall för mig.)

Jag vill att alla ingredienser ska finnas hemma och att det ska gå relativt snabbt och enkelt att laga maten. Är inte överdrivet sugen på att stå och laga mat efter jobbet faktiskt.



VECKOMATSEDEL:

Måndag: Vegetarisk lasagne.
Tisdag: Spenat & Valnötspasta.
Onsdag: Kassler med senapssås.
Torsdag: Plockmat á la Greece.
Fredag: Fisk med västerbottentäcke.
Lördag: Kycklinggratäng med dijon & basilika.
Söndag: Quesadillas.

söndag 28 november 2010

Idag är det söndag och jag har jobbat helg. Det borde i bästa fall innebära att jag har några dagars ledighet framför mig. Det gör det dock inte denna gång. Jobbar nämligen i hela tre dagar till innan jag är ledig en dag. Inte för att det inte är kul att jobba. Det är det.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag TRIVS verkligen skitbra på det stället jag är på nu. Dessutom är jag ett stort fan av att jobba. Det är bara det att jag inte vet hur jag ska orka jobba. Ur ren trötthetssynpunkt. Jag är så jävla trött. Hela tiden. Men det blir väl bättre kanske.

Det snöar idag. Det snöar något djävulskt. Och har gjort hela dagen. Dessutom blåser det så förbannat. Det är nästan storm. Höll på att aldrig komma hem när jag knallade från jobbet förut. Snön yrde i fejset på mig och blåsten hade gjort att det bildats vallar överallt, vilket gjorde det väldigt jobbigt att pulsa i eftersom man inte ens såg vägen under all snö. Men hem kom jag!

Nu blir det lite tv, lite mat och sen korsordslösande i sängen med J.

lördag 27 november 2010

...sjukt sugen på lussebullar och ett glas julmust just nu. Sjukt sugen! Måste baka det någon dag.


Är hemma från jobbet en sväng. Halvlek så att säga. Börjar igen 15.45.
Hinner inte sova något idag, trots att jag känner att jag verkligen borde. Somnade runt tvåtiden imorse och sov som en kratta (det lilla jag sov) fram tills klockan ringde 05.45. Är således zombieaktig idag. Det får bli en tidig kväll ikväll.

Jag var tvungen att stanna kvar nästan en timme extra på jobbet förut. Vi hade fullt upp, hade en patient på toa, och höll på att tvätta en annan, när det plötsligt blev översvämning i köket. Allt detta skedde ungefär 20 minuter innan jag skulle gå hem. Diskmaskinen tömde sig inte, istället forsade vattnet ut på golvet. Hämtade fem filtar för att suga upp det värsta. När det var gjort undersökte vi vad som skulle kunna ha orsakat felet. Inget stopp iallafall. Till slut tömde sig maskinen och vi satte på den igen för att diska om allt.

Jaha. Då dog den. Alltihop bara dog. Strömmen försvann. Eller en propp gick. Något sånt.
Kollade i de två enorma elskåpen om vi kunde hitta felet. Det kunde vi inte. Insåg även att spisen var ur funktion och att det skulle bli jäkligt svårt att koka potatis till lunch. Även kylskåpet bestämde sig för att lägga av. Min arbetskamrat blev lite uppskruvad, men jag behöll lugnet och föreslog att vi skulle ringa någon form av jour för såna här händelser. Det gjorde vi. De skulle skicka någon.
Hjälpte till att få tillbaka toapatienten till sin rullstol, klädde på patient nr 2 samt torkade upp på golvet innan jag gick.

Hoppas de fått igång skiten by now. Så jäkla trist när den här typen av saker händer på ett sådant ställe och man kanske måste hålla på att handdiska osv. Särskilt när det sker på helgen. Det är inte det lättaste att få dit någon som kan fixa felet.

Well. Själv sitter jag just nu och fryser som en blådåre. Det är så fruktansvärt kallt, både ute och inne. Jag fryser liksom inifrån och ut och just nu känns det verkligen inte som om jag kommer att bli varm igen. Ever. :/


fredag 26 november 2010

Nu blir det ett glas vin, Idol och lite käk. Sweet!

Idag fick jag världens gulligaste kort (brev) på posten. Det var från min fina, fina vän Lina. Jag blev rörd av både ledsenhet och gladhet över denna fina gest och de fina, tröstande orden hon skrivit till mig! Det har minst sagt varit en omtumlande vecka med mycket känslor.

Tack, älskade du. Du är en väldigt fin vän. ♥

Och tack till alla er andra också som kommenterat i bloggen/ringt/sms:at osv. Det betyder verkligen jättemycket att ni bryr er så mycket.

Idag har jag:

Gått upp tidigt.
Tvättat en maskin.
Varit på Ö&B med mamma, min ena moster och lilla mormor.
Ätit lunch hemma hos mormor.
Varit hos moster nummer två och fikat.
Hämtat ut ett paket.
Diskat och plockat undan i köket.
Fått ett jättefint kort på posten.
Tagit fram kycklingfilé till kvällens middag.

Och lite annat smått och gott.
Imorgon väntar en delad tur på jobbet. Blöööh. Hatar delad tur. Jobbar de kommande fem dagarna nu så om ni inte hör så mycket från mig så vet ni varför. Nu ska jag betala räkningar.
Nu ska jag åka ill Ö&B med mamma, moster och lilla mormor.
Later.

P.S. Det är - 9,8 grader idag. D.S.

torsdag 25 november 2010

Jag har inte varit speciellt aktiv på bloggen idag. Det finns en anledning till det. Jag har inte haft tid. Jag har "julat" till det lite här hemma. Städat lite också. Hela dagen har i stort sett gått till detta göromål.

Vi var iväg och handlade en sväng också nu på kvällskvisten, sen när vi kom hem slängde J ihop en kikärtsgryta och couscous.

Bjuppar på några bilder från hemmet. Nevermind konstiga lampor som reflekteras i fönster, fotografen herself avspeglad i en ruta, ett stökigt köksbord osv. Det är pyntet ni ska kolla på. Pyntet. Lovar att ta lite bättre och finare bilder framöver. Nu blev det lite hastigt sådär. Menmen. Bättre än inget kanske?


Sovrummet.


Vardagsrummet.


Vardagsrummet i mysbelysning.


Vardagsrummet.

Köket.

onsdag 24 november 2010

Jag är helt kär i denna lilla pojke. Han är alldeles, alldeles ljuvlig.
Min bebislängtan är numera ENORM. Villhavillha.
Men tills den dagen kommer får jag nöja mig med att snosa och gosa med denna fantastiska och underbara lilla kille. ♥




Stolt moster.

tisdag 23 november 2010

...till världens vackraste lilla bebispojke. YAY! Han var 50 cm lång och vägde 3100 gram.

Som jag har sprungit runt och stirrat på klockan idag och väntat och längtat. Det är inte klokt. Fick ett mess från min kära syster inatt runt fyratiden. Hon kunde inte sova. Det förstår jag. Hur ska man kunna sova när man vet att man snart ska bli mamma? Att två snart ska bli tre. Att hela livet kommer förändras och att man kommer bli en riktig familj. Vid sex messade hon mig återigen. Sen sms:ade vi lite fram och tillbaka. Klockan åtta var jag skitnervös och tankarna fanns hos henne hela tiden.

När klockan var halv nio ringde det i min telefon. Det var syrran. Vad nu då? Är han redan ute?, hann jag tänka innan jag svarade. Men nej. Deras tid för kejsarsnitt har blivit framflyttad några timmar så hon ville bara ringa och meddela det. Tur det, annars hade jag nog blivit väldigt orolig. Syrran lät förvånansvärt lugn på rösten. Jag har varit nervös inför denna dagen i flera dagar nu. Eller inte nervös egentligen, men spänd och förväntansfull!

Oj, vad jag har väntat idag. Kollat telefonen en miljon gånger för att inte missa. Det ringde igen. Denna gång var det mamma. Hej moster! Då kom tårarna. Allt hade gått bra och hela lilla familjen mådde bra och så. Tänker inte gå in på några detaljer här, men oj så glad jag var! Så glad jag ÄR! Nu har jag blivit moster till den finaste lilla varelsen jag någonsin sett.

När syrran skickade en bild på underverket kom tårarna igen. Han är helt perfekt. Helt jäkla perfekt. Jag är redan kär i honom. Älskar honom av hela mitt hjärta.
Efter en stund kom nästa bild och då började jag grina igen. Ja, ni förstår.
Jag längtar så fruktansvärt tills jag ska få pussa och krama Marie imorgon och snosa på den lille. Känns som en evighet tills dess.

Kan inte sluta tänka på att det som hänt de senaste dagarna. Det känns som om ett liv kommer och ett liv går. Den lille nya familjemedlemmen kom med stor glädje för oss allihopp mitt i all sorg efter morfars bortgång. Konstigt. Men det kanske var någon mening med det också.




måndag 22 november 2010

Nu ska jag gå och lägga mig. Är sinnessjukt trött. Blev av förklarliga skäl inte många timmars sömn inatt.

Morgondagen ser jag dock fram emot. Mycket. Fast jag ser inte fram emot att jag ska börja jobba 06.45 imorgon igen. Det är inte så jäkla rockigt faktiskt.
Det har varit skönt på ett vis att ha jobbat idag, även om jag flexade hem 45 minuter tidigare. Men jag har liksom inte behövt tänka så mycket på allt som rör sig i skallen på mig just nu. Och det är mycket det, vill jag lova.

Nu känner jag att de jobbiga tankarna börjar komma tillbaka, därför försöker jag tänka på något annat igen. Vi kör en update angående helgen.

I lördags skulle ju jag och J ha gjort något tillsammans. Jag ville komma utanför väggarna i lägenheten lite, men vädret kändes inte inbjudande och vi kom inte på något som vi båda två hade lust att hitta på, så det slutade med att vi kollade på film - Sherlock Holmes (helt okej!) och lagade en texmex-inspirerande trerättersmiddag.

Till förrätt åt vi gratinerade nachos på en salladsbädd. Det låter inte så fancy. Det var det inte heller. Men LORD, vad gott det var! Perfekt drinktilltugg också. Vi hade Creme Bonjour färskost med tacosmak som vi bredde på chipsen, sen hade vi på riven ost och skjutsade in i ugnen. Skitenkelt och skitgott! Testa ni också.





FÖRRÄTT





Till huvudrätt gjorde vi en tacopaj. Vi gjorde först ett vanligt pajskal som vi fyllde med quornfärs med tacokrydda i. Sen bredde jag över ett täcke med majonnäs och creme fraiche över. (Låter kanske crazy, men jag lovar, det passar skitbra till. Testa får ni se!) Toppade det hela med skivad lök och paprika. Serverade med nachochips samt spenatsallad till.

HUVUDRÄTT








Det blev en italiensk dessert. Något som jag aldrig testat innan - Gino.
En ny bekantskap alltså. En väldigt trevlig sådan. För er som är lika oinvigda som mig kan jag berätta att Gino består av färsk frukt som gratineras i ugn under ett täcke av vit choklad. Vi använde oss av den frukt vi hade hemma, det vill säga ananas, päron. banan och jordgubbar (egenplockade gubbar från i somras. Dock frysta)

Vit choklad är ju verkligen inte min grej i vanliga fall eftersom jag tycker det smakar som en blandning av supersött socker + sur mjölk. Men smält vit choklad var riktigt gott tillsammans med frukten. Såpass gott att vi faktiskt gjorde det igår kväll också. Hehe. Vi avnjöt det tillsammans med vaniljglass.

DESSERT


Ett hjärtligt tack till alla er som finns runtomkring och tröstar, stöttar och visar er omtanke.
Det betyder jättemycket ska ni veta. Tack.



söndag 21 november 2010

...tänder jag ett ljus för min älskade morfar.
Det känns fortfarande så overkligt, men jag börjar så sakteliga förstå att han är borta och aldrig mer kommer tillbaka. Det gör ont.

Vila i frid, kära morfar.

Vi bär sorg hos oss, därav den dåliga uppdateringen.
En älskad människa har idag slitits ifrån oss och tvingats lämna jordelivet för att bli en ängel. Ingenting kommer längre att bli sig likt.

Det är med stor sorg i hjärtat som jag skriver det här. Jag kan liksom inte fatta att det verkligen är sant. Det känns så overkligt. Hjärtat värker lite extra när jag tänker på de som var allra, allra närmast. :´(

Det kommer bli en konstig jul i år.

lördag 20 november 2010

Jag sov ända till 10.00 imorse. Underbart var det.
Håller på att gå igenom julkartongen med alla julgrejer. Tänkte nämligen börja lite smått med att jula till det hemma. Om detta råder delade meningar. Det kan vara väääldigt tidigt i vissas ögon, det är jag väl medveten om. Men det här är mitt hem och här är det jag som bestämmer när julen ska tas fram. Vissa anser att man absolut inte ska börja före första advent, andra slänger inte upp granen förrän dagen innan julafton, andra pyntar inte alls.

Jag tillhörde den sistnämnda skaran ganska länge faktiskt. Men nu tycker jag faktiskt att det är ganska mysigt att göra jul i huset, även om det inte blir sådär jättepyntat hemma hos oss. Men lite stjärnor i fönstren, ett par adventsstakar och en julgran blir det iallafall. Jag har till och med köpt en julgardin till köket. En kappa. Som dessutom är RÖD. Det trodde jag verkligen inte om mig själv. Jag gillar inte rött. Inte ens på jul. Hemma hos andra är det fint, men inte hos mig. Men i år är alltså tanken att det ska upp en röd julgardin i köket. Jag anser att det är kul om grejerna hinner vara framme ett tag innan det är dags att plocka bort dom igen. Därför börjar jag "tidigt" med att ta fram saker. Dessutom jobbar jag hela nästa helg och hinner inte då.

Jag köpte nya julgranskulor på IKEA igår. Värsta fyndet. Snövita hette dom och hade kostat 69 kr för en förpackning med 60 delar, men den var nedsatt och kostade nu endast 29 riksdaler. Som hittat! Jag köpte en i silver. Ska bara köpa några fler kulor på Clas Ohlson också. Under morgonen har jag suttit och trätt i snören dessa kulor. Det kändes som om det var ungefär 34824 stycken, men i själva verkat var det kanske 45-50.


Jag har även köpt årets första julklappar! Hör och häpna. Jag har aldrig i hela mitt liv varit ute så sent när det kommer till klappar. Men jag ska inte köpa så hejdundrandes mycket i år tror jag. Nu är iallafall två klappar inhandlade. Alltid något.

Det snöar idag och det ser inte alls särskilt kul ut utanför rutan. Jag fryser som vanligt. Fan, vad jag fryser. Jag HATAR att frysa. Det är faktiskt bland det värsta jag vet. Och min frysperiod kommer väl vara fram till början av April ungefär som vanligt. Bläää. Mörkret och kylan vettni, det är inte min grej alls det. Men till veckan hoppas jag på att vara någorlunda frisk från min förkylning. Såpass frisk att jag kan börja träna igen. Det vore så jäklans skönt att komma igång igen. Då kanske jag blir lite piggare också om jag har tur.

Jag och J skulle ju göra nåt kul idag hade vi tänkt. När vi båda är lediga och allt. Men inspiratonen tryter och ingen av oss är särskilt sugen på att gå ut i snön. Så nu vet jag inte vad det blir av det. Kanske blir det bara en skön hemmakväll med lite matlagning och vin. Men jag hade velat göra något annat för en gångs skull. Kommit utanför väggarna här lite.

Jaja. Vi får väl se om det dyker upp något. Nu ska jag iallafall fortsätta kolla i julkartongen.

fredag 19 november 2010

Hoho! Känner mig märkligt upplyft. Månne är det på grund av vinet. Höhö.

Jaha. Weise åkte hem idag. Det var okej. Även om jag hoppades på Minnah. Hon kan gott åka hem nu. Min idol Jay är iallafall kvar! Gillar honom skarpt. Lite kul att tre av mina fyra favoriter är kvar. (Jay, Olle och Linnéa, även om Linnéa blivit lite väl självsäker) Bara underbara Geir som åkt ut tyvärr. Han var nog världens snällaste människa tror jag.

Jag och J har kollat på en av mina favoritserier också - Family Guy. I love it! Har ni inte sett det har ni missat något.


Det är fredag, mina vänner! Och jag är ledig hela helgen. Har inga direkta planer mer än att jag ska sova länge, länge imorgon och så kanske jag och J hittar på något kul senare. Vi får se.

Jag slutade redan 12.30 idag. Hur skönt som helst. Jag har varit så oerhört trött hela dagen, så det kändes perfa att gå hem vid lunch. Vid 13.00 flexade mor från jobbet och vi åkte in till stan och handlade lite grejer och träffade syrran en sväng. Kom inte tillbaka hem förrän nu på kvällskvisten. Jag har övningskört och det har gått som på räls. Jag skulle ha träffat Robert under eftermiddagen också, men det hanns tyvärr inte med.


Idag är det såklart Idol, god mat (indiskt), rödvin och snask som gäller. Sweet.
Idolerna är ju i Karlstad ikväll. Jag och A hade tänkt åka dit och kolla faktiskt, men när vi såg de hutlösa biljettpriserna ändrade vi oss illa kvickt. Det var lite väl saftigt. De är inga Rolling Stones liksom.

torsdag 18 november 2010

För första gången på en hel evighet har jag skrivit en text.
Den är inte perfekt, inte ens särskilt bra. Den är lite rörig och hoppar lite mellan ämnena. Men den är ganska naken, rakt på sak och fylld av känslor. Och den kommer från hjärtat. Och jag hoppas att personen som jag skrivit den till kommer att gilla den. Det är det viktigaste.
Jag tänker inte ändra någonting. Den kommer att få vara precis så som första utkastet, bara i ett mer renskrivet format.

Jag önskar att jag inte förlorat min "fallenhet" för det skrivna ordet. Numera kommer orden inte alls till mig som de gjorde förr. Något har hänt och det är liksom stopp i maskineriet. Annars har skrivandet varit det som gett luft åt mina känslor och tankar som jag aldrig fått fram genom talet. Talets gåva har jag inte belönats med. Det är ett som är säkert.
Jag har skrivit mycket genom åren. Mycket dagbok, mycket berättelser, noveller och historier, massor av poesi... Jag läste till och med journalistik på gymnasiet.
Jag har älskat det. Skrivandet. Men nu... Nu kan jag inte skriva längre. Tyvärr. Det är jävligt synd. För jag gillar det skrivna ordet som uttrycksform. Mycket.

Nu ska jag avrunda här och gå och borsta gaddarna och sen hoppa i säng. Godnatt!
Jaja. Ni som har Facebook kanske har sett denna text förut, men nu råkar det vara som så att jag inte har någon jädra fejsan, så för mig är den ny. Och jag tycker faktiskt att det ligger något vettigt i detta. Lite pretto kan tyckas kanske, men nä. Det tycker jag inte. Budskapet går liksom fram även om sättet det är skrivet på känns lite... töntigt?


"Någonstans just nu blir en undersköterska/sjuksköterska utskälld för att hon är sen med medicinen, samtidigt som hon kniper med blåsan för att hon inte hade tid att kissa, är utsvulten för hon missade sin lunchrast och saknar sin familj medan hon tar hand om din.
Under denna minut som du läser detta, räddar undersköterskan/sjuksköterskan liv runtom i världen. Kopiera detta om du är undersköterska/sjuksköterska, älskar eller uppskattar en!"




Javisst. Här är det myspys som gäller. Idag slutade jag så tidigt som 14.15. Satan, vad skönt det var. Mamma kom förbi och vi åkte och hämtade ut ett paket från H&M till mig.

Har precis tagit mig ett varmt bad. Det värmde upp min frusna kropp. Efter badet tog jag på mig min nya vita plyschdress som jag beställt från H&M. Den blev genast en favorit!

Nu sitter jag här och myser under en skön filt med ett sprillans nytt nummer av Hemmets Veckotidning. J har en fläskstek i ugnen. Imorgon jobbar jag en korttur - 7.30 - 12.30. Sen är jag ledig i helgen!



onsdag 17 november 2010

Idag har jag träffat Annika. Det var trevligt att uppdatera sig lite. Vi har inte setts på en hel evighet, även om vi hörts via telefonen förstås. Var och kikade på hennes nyinköpta lägenhet. Det blir nog skitmysigt när det blir klart och möbler och annat är på plats. Så blir vi nästintill grannar också. Kul!

Efter lägenhetstittandet gick vi förbi ICA och köpte fika - wienerbröd blev det. Sen gick vi hem till mig och mumsade wienerbröd, drack te och satt och snackade i min soffa. Supertrevligt.

Jobbdagen har varit bra. Imorgon har jag en kortdag och slutar redan 14.15. Sweet!



tisdag 16 november 2010

Kolla vilka fina kuddfodral jag fick av lilla Lina när jag var där senast. I like them alot.





Hemma igen. Har ätit och duschat och ska snart hoppa i säng.
Har en lång dag på jobbet imorgon och slutar klockan 16.00. Sen ska jag träffa Annika efter jobbet. Ska bli skitkul, vi har inte setts på hur länge som helst!
Här kommer lite av det som inhandlades igår.

Jag rustar som sagt för vintern. Tubhalsduk, basker och tumvantar.

Hårnålar, armband och hårspännen.


Eyeliner och mascara.

Idag har jag hunnit med ganska mycket tycker jag. I vanliga fall brukar jag få väldigt lite gjort innan jag ska iväg och jobba kväll.
Vi var uppe i vindsförrådet och hämtade ner julkartongen och julsakerna förut. Tänkte jag skulle börja plocka fram lite till helgen.

Jag har även vattnat blommorna, tvättat och hängt en maskin med tvätt, försökt få bort några envisa fläckar från en av mina arbetstunikor, (det gick inte särskilt bra) plockat iordning lite i köket, gjort mig iordning för jobbet och nu har jag precis ätit lunch.

Om en liten stund ska jag bege mig mot jobbet och ett kvällspass där. Undrar just om de satt in någon extrapersonal för kvällen eller om jag kommer att vara ensam. Det återstår att se.
Här kommer en bild på nya håret. Lite kortare, lite mörkare. Jag har inte gjort iordning det, utan bara kammat igenom, men ni ser ju ungefär hur färgen blev iallafall.


måndag 15 november 2010

Som vanligt drogs jag till bebiskläderna idag när jag gick på stan. Det kändes extra jobbigt att gå där och tråna just idag. Blev helt tårögd och började nästan grina så jag blev tvungen att hastigt avlägsna mig och gå därifrån.

Ibland känns det där framtida barnet så oerhört långt borta.



Jag blev jättenöjd med håret! Klippte inte så mycket, utan tog mest topparna. Sen slingades håret i tre olika brunaktiga nyanser. Så nu är jag ljusbrun i skallen! Lite mörkare hade inte gjort något. Men jag är nöjd ändå. Det var skönt att få bort det där sommarblonda. Det är faktiskt finast just på sommaren. Hade lite beslutsångest när det gällde luggen. Ville klippa till den så den blev kort igen. En kort, fast lång lugg. Pannlugg. Men det gjorde jag aldrig. Och nu ångrar jag mig lite. Bilder på håret kommer inom kort.

Rundan i stan motsvarade inte alls mina förväntningar. Hittade varken jacka eller skor. Jo. Ett par skor hittade jag inne på Skopunkten. Men de var bara okej. Inte mer. Är besviken för att jag inte fick med mig det jag skulle. Fick dock med mig lite annat hem. Jag rustar inför vintern nu. Köpte en stickad tröja, mössa, vantar, en skitskön tubhalsduk, hårnålar, en mascara, en adventsstake och lite annat. Var oerhört sur när jag åkte hem. Hade verkligen behövt en jacka.

De två roligaste händelserna idag var 1, när syrran kramade mig och sa: "Åh, vad gott du luktar! Du luktar frilla!" Frilla=nyfriserad/kommer-precis-från-frisören-doft.
2, När jag spatserade omkring på övervåningen på KappAhl och en gubbe kommer upp i rulltrappan. Han ser sig omkring och säger för sig själv: "Men var är jag? Vad fan gör jag här?" Och åker sedan direkt ner igen. Höhöh. Något förvirrad den mannen.

Har ont i skallen idag igen. Alvedonen hjälper bara liiite. Den lediga dagen har gått onaturligt snabbt. Har ätit mat och snackat i telefon med Robert. Tänkte jag skulle gå och lägga mig. Är så trött, så trött. Ovanligt va?

söndag 14 november 2010

I´m free at last! Ljuuuuvligt.
Nä. Så illa är det inte. Men efter en 50-timmars arbetsvecka är jag ganska trött faktiskt. Det ska erkännas. Imorgon är jag alltså ledig. En hel dag. Då ska jag klippa & slinga mig på morgonen och sen tror jag att jag ska åka in till stan en sväng för att eventuellt införskaffa mig en jacka och ett par pjucks. Så den lediga dagen lär gå väldigt fort skulle jag tippa på.

Det är ju Fars Dag idag också. Jag och syster skulle ha varit och grattat vår lilla papps, men det blev inget med det. Syrran har haft onda förvärkar, pappa är skitförkyld (och jag likaså) och så har jag jobbat delad tur så jag har varit svintrött. Skulle ha gått dit på mina lediga timmar egentligen, men eftersom läget var som det var blev det alltså inget. Vi får ta det vid ett senare tillfälle helt enkelt. Vi har köpt biljetter till den nya Cornelis-filmen till honom. Den vill jag se själv också!

Istället för att fira far har jag legat på soffan och slumrat i stort sett hela min lediga tid. Kröp upp runt tretiden och käkade våfflor som J hade gjort iordning åt oss och sen begav jag mig av tillbaka till jobbet för dagens andra pass.

Nu har jag precis kommit ur duschen. Ska äta en bit tårta, som J smugglade med hem från kalaset igår, läsa lite bloggar och vänta på att mitt hår ska torka lite innan jag går och lägger mig.

lördag 13 november 2010

Kvällen har bestått av veckans avsnitt av Halv Åtta Hos Mig, mörk choklad, lite pussar i soffan, en halvflaska Amarone Classico 2007 samt en trissvinst på 50 spänn. Sämre kan man ju ha det!

Nu känner jag mig skitsjuk. Halsen är kass. Jag har inte ont, men jag är helt hes och torr i strupen. Därför ska jag gå och fixa lite inför morgondagen och sen gå och lägga mig. Börjar redan 06.45 imorgon bitti. Okristligt tidigt med andra ord.

Godnatt kamrater.



Jag är trött som fan. Men det har varit en riktigt bra dag på jobbet ändå.
Vid tre-kaffet satt jag och pratade med några av de kloka tanterna om livet och världen i allmänhet och om nazism och kapitalism i synnerhet. Två av dom var med under Andra Världskriget och berättade om ransoneringar av mat, sagogryn, den ständiga rädslan och flygplanen som flög över huvudena på dom. Den ena tanten sa: Ja, man var ju livrädd för att den galne gubben i Tyskland skulle komma hit och härja också! Jag förstår henne.

Sen har vi även diskuterat USA och deras storhetsvansinne. Jag och tanten som uttalde sig om mannen med mustaschen i Tyskland, var på helt samma nivå när det kommer till detta. Hon är klok som en bok hon. Kommer sakna våra stimulerande samtal när hon åker hem på tisdag. Det kommer jag.

Och så har vi en annan patient som är väldigt, väldigt sjuk just nu. Men varje gång jag kommer in i rummet så lyser han upp och ler mot mig, trots sin svåra smärta. Han är helt otrolig. Det är sånt som värmer mitt lilla ♥ i höstmörkret. Att veta att han blir lugn av min närvaro och att han vill hålla mig i handen nu när hans sista dagar i livet är räknade.

Men jag är ju så himla känslig jag och tänker mycket på just den här patienten även utanför arbetet. Blir ledsen ibland. Ibland undrar jag om jag inte är alldeles för känslig och vek för detta jobb. Men jag kan inte tänka mig att göra nånting annat i nuläget heller. Just nu är jag exakt där jag vill vara när det kommer till arbete. Jag tycker verkligen om mitt jobb! Fast det finns såklart stunder då det känns oerhört tungt också. Stunder när patienter är döende till exempel. Det kan vara fruktansvärt jobbigt.

------------------------------------------------------------------------

Sitter i soffan och myser under filten just nu. Fryser som vanligt. Och är som sagt trött som en gris. J är på kalas i stan. Han har tre syskon som fyller år med kort varsel, två av dom fyller till och med på samma dag! De fyller 35, 25 och 20, så det är storkalas på gång! :) Själv tänker jag ta kvällen tidigt. Imorgon avslutar jag arbetsveckan med en delad tur på tio timmar. Gah.

fredag 12 november 2010

Nu har jag varit och tjänat massvis av stålars på jobbet!



Hehe. Hehehehehehehe.
Som om! Gick ni på den lätta? Tror ni jag tjänar storkovan av att jobba som undersköterska kanske? Nä. Det gör jag definitivt inte kan jag meddela.

Men jag älskar mitt jobb och det händer flera gånger om dagen att jag verkligen inser varför jag gör det jag gör. Allt man får tillbaka är värt så mycket. Jag älskar att hjälpa människor och att jobba nära människor. (Sen skulle jag såklart inte gråta om lönen höjdes lite förstås. Tycker undersköterskor och sjuksyrror har en hejdlöst dålig lön, sett till det oerhört fina jobb de (vi) utför. Faktiskt.)

Nu ska jag kolla på Idol, som J har spelat in på boxen (ljuvliga uppfinning!) åt mig. Sen ska jag gå och lägga mig, för imorgon väntar en lång arbetsdag.

Jag är i stort behov av ett stycke vinterjacka av varmaste modell. Behöver även ett par skor som tål väta lite bättre än mina Converse samt är mindre halkiga än mina stövlar. Jag håller på att gå ner i spagat varje gång jag är ute och går nästan på grund av halkigheten. Inte bra.

Det får bli en tur till stan inom kort. Kanske på måndag rentav? Jaja. Vi får se hur det blir med den saken. Nu ska jag gå och fixa lite inför kvällens jobbande.
Hade tänkt ta en ordentlig sovmorgon idag, men J:s klocka väckte mig. Då hade jag jättesvårt att somna om och sen ringde en av mina chefer och väckte mig när jag precis lyckats somna till igen. Så det är väl inte meningen att jag ska sova kanske? Men det hade varit gött, för jag har en lång helg på jobbet framför mig. Och med en förkylning i kroppen hade det varit skönt att ha känt sig lite utvilad åtminstone.

Måste ringa lönekontoret också. Mycket tråkigt göromål.

torsdag 11 november 2010

Kladdkakan gjorde mig dock bara lycklig för stunden.
Jag har känt mig ledsen idag. Inte så mycket under dagen, som nu under kvällen. Ibland så känner jag mig så ensam.

Och så blir jag ledsen när J verkar sur på mig. :( Det finns nog inget som jag hatar så mycket som när vi är ovänner/oense/tjafsar osv. Vill att vi ska vara superförälskade och bästa vänner jämt. Hela tiden.

Blir så osäker på mig själv när vi inte är på samma nivå och mår fysiskt illa och vill bara fixa det som är fel. Oftast är det inget värre, men jag mår så dåligt när vi tjafsar så minsta lilla grej känns jättestor. Då vill jag bara att det ska gå över och att vi ska pussas och kramas och le mot varandra igen.
Världsordningen är inte längre skakad i grunden. Jag slängde ihop en kladdis. Och den blev helt perfekt, if you don´t mind me bragging.



Kycklingpasta med ingefära och vitlök.
Nu är jag dock så sjukt sugen på kladdkaka att jag har lust att slänga ihop en. Fast klockan är mycket. Men jag har varit sugen på kladdkaka i flera timmar nu. Jag måste ha.