måndag 31 mars 2014

Nej, just nu har jag inga förhoppningar om att koliken ska försvinna vid 3 månader. Idag har hon haft ont i magen under eftermiddagen/kvällen, ätit dåligt och vrålat/gallskrikit sen kl 19.00. Det har varit bättre de senaste kvällarna och hon har mest knorrat och haft kortare skrikperioder. Men nu ikväll är hon helt hysterisk och bara vrålgråter. Fan också.

Den förkortade versionen (skriver från mobilen): De sa att magontet/illamåendet KAN bero på laktulosen. Det tror jag inte. Hon får en minidos på 5 ml.

Vi gjorde pricktest för ägg, mjölkprotein och vete. Alla negativa!

Faecesprovet och glutenprovet visade inget!

Den ljusa avföringen behövde jag tydligen inte oroa mig över.

Hon hade gått upp i vikt sen sist och vägde nu 9300 g. Bra!

Vi ska få remiss till en dietist och sen en ny tid om ca 3 månader för att kolla vikt/längd igen.

Efter besöket gick vi och lunchade på museet. M fick träffa ett mumintroll vilket var oerhört populärt! :)

Nu ska vi in med M till barnmottagningen och påbörja utredningen. Jag hoppas de hittar nån orsak till problemen, samtidigt är jag skitnervös för vad det kan vara. :(

fredag 28 mars 2014

36 besökare hittills idag och NOLL kommentarer till förra inlägget. Inge vidare det va?

Well. M är hos mormor inatt och jag och J prismärker lite mer kläder och leksaker som ska säljas på loppisen den 12/4. Inte så lätt med en skrikande S här. Sen är det allt annat som MÅSTE göras och hinnas med idag innan det är läggdags.

Väldigt trist att vi har så många måsten varje gång M inte är hemma och vi faktiskt har möjligheten att ta det lite piano. Vi skulle egentligen behöva vila. Iallafall skulle jag behöva det. Bara vila och ta det lugnt. Inga måsten. Det hade varit gött. Inte ens sovmorgon blir det imorgon för jag måste vara redo att åka härifrån nån gång efter 9.00 imorgon bitti. Det är lite som ska hinnas med då också nämligen.

Jag har ungefär 45-50 läsare varje dag, vilket inte är jättemycket, men ändå en hel hög!
Vore jättekul om ni kunde skriva en rad eller två i kommentarsfältet. Typ berätta vilka ni är, hur ni hittade hit samt länka till er egen blogg om ni har någon! :)

Kram! ♡

torsdag 27 mars 2014

M har lärt sig alla bokstäver i sitt namn + två till. Alltså 6 bokstäver. Inte så illa pinkat för en nybliven tvååring! Att titta på bokstäver och se på när vi skriver olika namn är just nu superkul tycker hon.

onsdag 26 mars 2014

Lilla S har vänt sig från mage till rygg idag för första gången! Trodde förstås att det var en tillfällighet först men hon rullade 5 gånger i följd. Bra jobbat lilla vän! Imorgon blir hon 12 veckor.

Vad oerhört stolt och mallig man blir som mamma varje gång ens barn gör något framsteg i utvecklingen!

tisdag 25 mars 2014

Och då äts det en jäkla massa våfflor i vårt avlånga land, även hemma hos oss serverades detta. :)

S har äntligen somnat efter att ha skrikit sen strax innan 18 och jag var snabb att hoppa i bingen jag också nu. Hoppas på några fler timmars nattsömn inatt.

Ja, här är det snorigt. Minst sagt. M är ju fortfarande förkyld. Igår blev lilla S förkyld igen och idag vaknade jag helt tjock i snoken. S har redan hunnit vara förkyld två gånger och penicillinbehandlats för uvi under sin korta levnadstid. J har än så länge klarat sig men det är väl en tidsfråga innan han åker på't han också.

Väntar på att han ska komma hem nu. Har plockat/diskat/dammsugit/duschat och blev helt matt efter det.

Lilla M är piggare igen och har inte haft feber på flera dagar. Dock är hon fortfarande snorig/hostig och aptiten är väl inte heller riktigt på topp.
Idag är hon iallafall på förskolan. Det blir bara två dagar denna vecka eftersom det är stängningsdag på torsdag.

Jag har sovit ca 2,5 h inatt så jag tänkte försöka passa på att vila lite, men vi är två om det och lilla S verkar inte överdrivet förtjust i den idén.

måndag 24 mars 2014

Mina flickor imorse i likadana klänningar. ♡

söndag 23 mars 2014

Ja, här trotsas det på hög nivå dagarna i ända. Kan inte räkna hur många gånger om dagen hon ligger såhär på golvet när hon inte får som hon vill.

fredag 21 mars 2014

Jag köpte ett par byxor på tradera till M. Idag anlände dom och vi skulle testa om de passade. Jodå, det gjorde de. Jag frågade om hon ville ha på sig brallorna en stund. "Nej, men det var jättekul att träffa dom!" Fick jag till svar. Jag höll på att skratta ihjäl mig.

Lite senare sa hon till S att hon "inte behövde grina så mycket.
" Haha!

Rolig är hon, ungen. :)
Men pizzabullarna gick inte ner. Hon tog två bett sen sa hon att hon var mätt. Hon har bara ätit lite yoghurt och nån korvbit på hela dagen. Mår illa och kväljs igen. Undrar vad fan det beror på? Har fortfarande inte hört nåt om bajsprovet eller gluten. Hon har inte speciellt hög feber i nuläget men är rejält förkyld och trött och hängig.

Idag har jag och M bakat pizzabullar. Vi får väl se hur det går att äta sen. Hon är nämligen sjuk igen. Förkyld och feber. Aptiten är inge vidare idag så det kanske är dumt att tro att hon ska kasta sig över bullarna.

Tycker lite synd om S också för jag hinner inte riktigt med henne när M är sjuk och mammig och superklängig!
Vi har tagit det lugnt under förmiddagen och förutom baket har vi mest läst böcker och sånt idag men jag tänkte vi skulle gå ut till lekparken en sväng sen efter mellis om M orkar.

onsdag 19 mars 2014

Vad hände med våren som jag lovprisade så igår? Idag när vi skulle lämna storasyster på förskolan var det inte speciellt vårigt ute. Usch!

tisdag 18 mars 2014

Ja, nu är det väl ändå vår iallafall?
Jag och Signe tog en liten omväg hem när vi lämnat storasyster på dagis, så himla skönt ute! Slank in på affären också och köpte tulpaner.

Egentligen hade jag tänkt lägga mig och sova när vi kom hem eftersom S varit vaken mycket inatt. Istället drabbades jag akut av nån städbacill (eller kanske vårkänslor) och började städa. Så vi ägnade ett par timmar av förmiddagen till att städa. Nåja, S låg mest i babygymmet förstås. Man får ta det i etapper.

Man hinner inte göra så mkt på dagarna, S har varit väldigt kinkig och haft ont i magen även dagtid nu igår och idag. Men det har blivit liiite bättre de senaste kvällarna/nätterna och hon skriker inte i lika många timmar längre. Hoppas koliken är på väg att försvinna.

söndag 16 mars 2014

M säger så mycket roliga saker hela tiden. Det är så kul att höra henne prata! Hon låter lite lillgammal emellanåt och bjuder på många skratt.  :)

J: Nämen, kryper du på golvet som en liten bebis?
M: Jag måste krypa. Har så gamla ben!

Jag: Vill du prata med mormor i telefonen?
M: Nej, jag har inte tid!

Jag: Vad gör du?
M: Läser tidningen.

Jag: Vad är det för smak på yoghurten?

M: Jordgubbe. 

Sen tittar hon pillemariskt på mig och säger: Nej, inte jordgubbe. Snögubbe! 

Andra ord och uttryck hon slänger sig med hela tiden är: Tvi vale, förstås, säkert,  det är sant, det kan jag väl göra,  eller. Osv osv.

Älskade lilla unge, vad stor du börjar bli. ♡

lördag 15 mars 2014

Här kommer en tjuvkik på hallen i vårt hus som vi håller på att renovera. Vi hoppas kunna få färdigt nedervåningen så vi kan flytta in nu i vår.

fredag 14 mars 2014

S tränar nacken. :) Hon är jättestark och duktig faktiskt.

torsdag 13 mars 2014

Jag behöver tips på goda mellanmål som inte är alltför tidskrävande och som kan tänkas passa en liten brud på 2 år som är rätt petig med maten. I nuläget får hon nästan alltid yoghurt, banan eller pannkaka ibland. Tråkigt tycker jag!

Nåt som jag tänkt prova är bananpannkaka och pizzabullar men vill gärna ha lite andra alternativ. Ös på!

Saffranspasta med ugnsbakad torskrygg och blomkål är inte fy skam på en vanlig torsdag!

Precis efter denna bild råkade M skalla S och gråt utbröt. Men det var en lugn och fin stund innan.

måndag 10 mars 2014

I helgen prismärkte vi massa kläder som vi ska sälja på en stor barnloppis i april. Det tog halva natten. Vi har även massa leksaker att gå igenom och prismärka. S har fortfarande kolik och skriker varje kväll och natt. Det börjar bli utmattande. Tycker så synd om henne.

Idag har jag och S varit på kickoff med mitt NYA jobb! Yes, jag har fått jobb på ett av mina gamla favoritställen. Fast tjänst. Känns skitroligt. Fast  det är ju ett tag kvar tills jag börjar jobba förstås. Imorgon väntar dag två då vi ska träffa masen, rehabpersonal och gå igenom nya dokumentationssystemet. S var jättesnäll hela dagen. Hoppas det går lika bra imorgon.

Hon har skrikit massor ikväll men däckade nyss. Hoppas hon tänker vakna och amma snart så jag slipper gå upp när jag precis somnat. Tänkte strax lägga mig, klockan ringer 06.15 imorgon bitti.

torsdag 6 mars 2014

Åh, vad jag älskar att sitta och titta på dig när du sover. Du vackra lilla barn. ♥

tisdag 4 mars 2014

...båda barnen är vakna klockan 04.25.
Begriper inte varför M ska vakna så förbannat tidigt de dagar hon ska till dagis. Natten till igår, när hon var hemma och ledig, sov hon i 12 h!

S är sedan i onsdags tokförkyld och hostar och nyser och är täppt i näsan. De där jävla näsdropparna tycker jag är värdelösa och hjälper inte ett dugg.
Hon har nog nåt utvecklingssprång nu vid 8 veckor, vilket gör att hon knappt sover och dessutom inte vill vara ensam alls. Hon blir jätteledsen och skriker och gråter så fort man lägger ner henne i babykorgen.

Skulle vara gött att få sova lite till. Strax under 3 h är lite för lite sömn på en natt för mig. Hoppas lillasyster vill sova sen när vi lämnat M på förskolan. Trist när de inte är i synk med varandra.

måndag 3 mars 2014

Små, små barnfötter.
Kan vara bland det vackraste jag sett. ♡