söndag 14 februari 2010

Meny

Förrätt

Festlig fetaostsoppa med tomathack och ruccola

Huvudrätt

Parmainlindad kycklingfilé fylld med chèvre, basilika och soltorkade tomater, serveras tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och en chèvrecreme

Dessert

Fryst citroncheesecake med varm hallon & chokladsås


Jag lovade att återkomma med en update om maten. Den var kort sagt skitgod! Förrätten... Ååh. Ojojoj, vilken underbar soppa. Perfekt smak av fetaosten, alldeles lagom med vitlök och en härlig sälta. Jag tänkte jag skulle bjuda syrran på den någon gång. Tror hon skulle gilla den lika mycket som jag gjorde.

Huvudrätten var också riktigt god, fast det var ju en gammal favorit där man vet vad man får. Innehållet i filén var dock lite annorlunda. Idag hade vi getost, färsk basilika och soltorkade tomater. Mycket smaskigt.

Cheesecake är ju alltid gott! Denna var inget undantag. Jag har dock aldrig testat att göra den frysta varianten själv förut utan bara ätit när jag blivit bjuden, men det gick finfint att göra med Jonas hjälp. Citronsaft och citronskal blev en god smaksättare. Pricken över i:et var den hemmagjorda hallon & chokladsåsen som jag slängde ihop! Jag blandade bara hallon, mörk choklad och lite muscovadosocker och lät koka ihop en stund. Hallonen och chokladen gjorde att smaken blev lite bitter men tillsammans med den relativt söta cheesecaken var det en riktig smaksymfoni i truten.


Här håller jag på att fylla filéerna med chèvre, basilika och soltorkade tomater.

Parmaskinka på. Redo för ugnen!

Jag fick inga rosor idag så jag har återanvänt den bukett som jag fick av A när jag hade ljusparty. Torkade blommorna och klippte av stjälkarna. Vips, en liten bordsdekoration har skapats!

Alla Hjärtans Dag-dukning.

Dags att hugga in på förrätten.
Tomathacket har sjunkit till botten och ruccolan flytit ut i skålen. FANTASTISK soppa!

Parmainlindad fylld kycklingfilé med ugnsgratinerade rotfrukter och chèvrecreme.

Raspberries.

Hallon, muscovadosocker och mörk choklad.

Tadaa!
Fryst citroncheesecake med varm hallon & chokladsås.


7 kommentarer:

Marie sa...

Romantiskt och mysigt :-) Maten såg god ut också :-)
kram

Annika sa...

Vad gott det dära såg ut hörru! Vattnas i munnen på mej. :D
Kram!

Tezz sa...

ååh så gott gott goooott det såg ut!!
Du hara aldrig funderat på att bli kock??
Du har ju verkligen talang och intresse!! :)

Själva firade vi inte gårdagen alls, jag städade övervåningen och A la klart golvet i köket... galet romantiskt haha noot ;)

kraaam Tezz

Milla sa...

Tezz:

Tråkigt att du låst din blogg måste jag säga. Jag gillade att följa den, men jag antar att du har dina orsaker.

Haha. Nejdu! Skulle aldrig klara att jobba som kock. :p Tänk vad mycket ÄCKLIGt de måste laga och smaka på. Jag skulle inte klara det eftersom jag är väldigt känslig när det kommer till mat. Jag håller mig på amatörnivå hemma i mitt eget kök istället. :)

Åh, vad härligt att det går framåt med renoveringen för er. :)

Malin sa...

Vag gott och fint allt ser ut!! Jättehemtrevligt kök och dukning, och maten... jag dregglar!! Tror jag ska anmäla dig till halv 8 hos mig! Kramiz m

Gizze sa...

Tack för titten & kommentaren!

Här såg det minsann också mumsigt ut!!! Visst är det härligt med mat;))

Ha en fin måndag du också! /Gizze

Malla sa...

Åh så himla gott. Bara ta fram kyckling ur frysen då :)
Fast jag ska nog göra köttfärspaj idag.