lördag 5 februari 2011

På begäran kommer här receptet på Ädelostpajen med päron som vi gjorde igår. Receptet är beräknat för en långpanna, vilket ger mååånga härliga portionsbitar. Skönt att kunna frysa ner och bara ta fram när energin eller lusten i köket tryter tycker jag!


Pajdeg:

ca 300 g margarin
10 dl mjöl
1/2-1 dl vatten (tills konsistensen blir bra)

Fyllning

4-5 conferencepäron
150-200 gram ädelost av valfri typ (jag brukar ta kvibille)
Riven ost
vill man kan man även ha i skinka eller kassler men vi gillar vegetarisk bäst.

Äggstanning:

5 dl mjölk
5 ägg
salt/peppar/andra valfria kryddor efter smak och tycke


Gör såhär:

1. Börja med pajdegen. Blanda alla ingredienser och knåda till en deg. Tryck sedan ut degen i en långpanna. Vi brukar ha bakplåtspapper under. Låt vila i kyl ca en halvtimme innan gräddning.

2. Sätt på ugnen. Skiva päronen i lagom stora bitar, smula ost och ha i alltsammans i pajskalet.

3. Blanda ägg och mjölk + kryddor och häll på pajen. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills den ser klar ut och fått lite färg.

4. Servera med sallad till!

Smaklig måltid!

0 kommentarer: