torsdag 23 augusti 2012

Tiden går så fort! Jag kan inte säga det nog många gånger. Jag hinner inte med. Molly utvecklas i ett rasande tempo nu känns det som och plötsligt händer allt på en gång! Från att ha "stått still" i utvecklingen ett tag har det plötsligt hänt massor och hon kryptränar för fullt här hemma. Hon kommer än så länge mestadels bakåt, men hon står i krypställning mest hela tiden.
 
Hon har även fått sin första lilla tand.  Den har inte kommit upp helt ännu, men är på god väg. Förhoppningsvis är det på grund av tandsprickningen som hon varit så missnöjd den senaste tiden.
 
Hon har fortfarande dagar då hon inte vill äta så mycket, men jag hoppas att det beror på att hon har ont i munnen och inte på att hon inte bara vill ha. Hon är inte jättestor i maten, men hon äter för det mesta rätt okej.
 
Numera ser en dag ut ungefär såhär vad gäller maten:
Frukost: Ersättning ca 150 ml.
Lunch: Liten burk mat + fruktpuré (hon gillar tyvärr inte den hemlagade maten nåt vidare)
Mellis: Gröt
Middag/mellis: (Beroende på hur hon ätit resten av dagen) Liten burk mat eller lite fruktpuré till mellanmål, ibland hoppas detta målet över helt beroende på hennes dagsform och humör osv.
Kväll: Välling ca 150-200 ml.
Sen ammar hon en gång under natten, ibland två. Det är väl ganska okej matintag på en dag? Eller? Jag vet inte riktigt, jag har ju inget att jämföra med. Jag ska tillägga att det är såhär hon äter en bra dag. Dåliga dagar äter hon ibland bara tre gånger om dagen och då väldigt lite mat.
 
Hon kan klappa i händerna och gör det så fort hon får chansen!
 
Hon har börjat "prata" mer nu den senaste veckan. Från att mest bara ha sagt "mmmm" säger hon "mamamama" "babababa" "gagaga" och liknande.
 
Hon sätter sig upp från liggande (magposition).
 
När man sitter på golvet framför henne tar hon tag i en och drar sig upp till stående hela tiden och hon kravlar över och på en. Idag drog hon sig även upp till stående mot tv-bänken. Livsfarligt, då hon tar tag i ena lådan!
 
Tittut-leken är himla rolig och mycket populär här just nu. 


 2 kommentarer:

Zarah sa...

Duktig hon är, lillfisen! <3
Håller med om att allt händer på en gång. Stackars dom små som måste bearbeta allt :P
Kram!

Anonym sa...

Låter helt normalt med maten. Ingen panik :-) min 2-åring äter fortfarande ingenting vissa mål. Dom är sådär vissa barn. Skit i att folk påpekar.