tisdag 25 september 2012

Det går långt mellan gångerna jag skriver numera. Tiden räcker liksom inte till.

Dagarna rullar på. M har blivit tokförkyld IGEN, (femte eller sjätte gången i ordningen nu tror jag) och äter sämre igen också. Jag kämpar på här hemma med en halvgnällig liten förkyld bebis och med maten.

Åh, denna jävla maten. Blir galen snart. Det känns ibland som man har provat allt men ingenting duger. Orkar snart inte hålla på och stå och laga iordning en massa olika bara för att kasta det sen. Mycket mat hamnar i soporna. Det som går bäst just nu är fortfarande burkmaten, vissa favoriter som kalops och lax och potatismos och potatis och rödspätta. Idag har jag gjort äggröra som jag ska testa att ge till mellis sen.

J kommer hem redan på torsdag denna vecka. Skönt! Vi har tid hos en barndietist på fredag nämligen. Hoppas verkligen att vi kan få lite hjälp där.

På lördag åker vi till Stockholm. Vi ska gå på Jesus Christ Superstar som jag fick i 30-årspresent, och bo på hotell och äta gott och bara mysa. Dock verkar J också vara på väg att bli sjuk så jag hoppas han inte blir alltför illa däran (ni vet ju hur karlar med förkylningar brukar bli, praktiskt taget DÖENDE.) Mamma ska iallafall ha M under helgen, hon har haft henne en gång tidigare över natten och då gick det jättebra så jag är inte speciellt orolig. Det kommer nog gå bra. Så länge hon äter och så, men det finns det inga garantier för tyvärr.

Kul att se att ni fortfarande kikar in lite då och då, trots den usla uppdateringen! :)

4 kommentarer:

Erika.Å sa...

Ge henne burkmat om det är det som går ner, och ha i lite rapsolja :-) Fick vi tips om att man kunde ha!

Anonym sa...

Nu vet jag inte hur du gör men ger du samma mat flera dagar i rad? Det är det bästa tycker jag. Första gången ratar de ju alla nya smaker, andra gången går det lite bättre, tredje gången går det ner osv.
Rapsolja ger väl ingen bra smak - ta riktigt smör istället. Använd grädde i äggröran och en smörklick.
Det sämsta rådet jag någonsin fått är att ta lite fruktpuré längst ut på skeden, då går allt ner. Det gör dessvärre att barnet vill att ALLT ska smaka sött och då har du matproblem resten av uppväxten på M...

lycka till.

zara sa...

Har du testat att låta henne äta själv? Mjuka små bitar av kokt mat eller smörgås, tex . När a har matvägrardagar brukar det funka, hoppas det kan vara så för m med!

Milla sa...

Tack snälla ni för stöd och tips! Det är guld värt. :)

Erika: Ska testa det!

Anonym: Alltså, hon har en 3-4 burkar som hon växlar mellan just nu. Allt annat ratar hon. Rapsolja är ju smaklöst och det är hon van, eftersom hon får det i gröten och ersättningen (när hon nu dricker den) men det kan absolut inte skada med riktigt smör i också! Äggröra får jag nog vänta med ett tag till, hon började som sagt äta, men sen vägrade hon det med. :/ Nä, ska försöka att inte ge för mkt sött då risken är att hon får upp smaken för det och inte vill ha nåt annat.

Zara: Hon kan inte än. :( Jag brukar försöka ge smörgåsbitar eller rån som jag lägger framför henne men hon tar bara upp det i knuten näve eller smular sönder det så det hamnar överallt förutom i munnen. Men jag brukar försöka lite då och då, nån gång lossnar det väl.

Hon åt iallafall nästan en hel en liten burk kalops och några skedar avokado/bananmos nu under eftermiddagen/kvällen. Alltid något.