onsdag 29 januari 2014

Samma sak varje kväll. Lillan skriker/gnyr/gnäller i x antal timmar. Det brukar börja ca 30-40 minuter efter amning. Man får väl kalla det kolik när man ser att det följer samma mönster varje kväll/natt. Jättejobbigt att se henne ha så ont i magen när det vi gör inte verkar hjälpa. Och jättejobbigt att sitta uppe och höra hennes gallskrik i öronen mitt i natten också.

Vi ger minifom, sempers magdroppar och så har jag bytt ut de oljebaserade d-dropparna mot vattenbaserade istället. Kör "cykling" med benen osv för att försöka få ut gaser men det hjälper inte så mycket. Det är svårt att få henne att rapa efter amning och jag lyckas kanske 1 gång av 10. Tänker att det kanske skulle hjälpa något. Å andra sidan är det inte alla barn som brukar rapa heller...

Det är som sagt rätt jobbigt just nu. Det är tur man vet att det blir bättre med tiden. Hoppas det går över snart!
M är fortfarande inne i en period då hon blir totalt vansinnig om allt inte går hennes väg eller hon inte får som hon vill. Hon krånglar dessutom med maten igen och pappa får fortfarande knappt lägga henne... Livet som tvåbarnsmamma är tufft för tillfället. Men det blir bättre. Det gör det ju. Eller hur?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att det blir bättre!! Och när det har blivit bättre tänker man att "det var ju inte så farligt"!! :)) Men jag förstår att det är tufft just nu. Väldigt tufft!! Men snart är det över!

Har ni provat Pysventil?

// Linda

Anna Helena sa...

Mjölkprotein allergisk kanske?! En kompis dotter grät också sådär.

Unknown sa...

Det blir absolut bättre! Kolik är inte roligt. Min äldsta son hade kolik, grät från 17-23 varje kväll. Men när kolikperioden var över så kunde jag börja njuta och alla andra också. Tungt men det blir bättre snart. :)

Evelina sa...

Har du provat att låta bli mjölkprodukter/kryddor/lök/kaffe m.m? Det tar ju ett tag för det att försvinna ur kroppen så ge det tid och ge inte upp om du inte märker resultat direkt :). Och prova pysventil, finns nog på apoteket att köpa :).