torsdag 29 mars 2012

Tack ska ni ha för era tips!

Har tänkt ha en solist som sjunger i kyrkann på dopet, men ojojoj vad dyrt det är! Trodde faktiskt inte att det skulle vara så fasligt dyrt. Tjejen som är tillfrågad skulle iallafall ha mellan 1000-1500 kr för att sjunga två låtar. Det kallar jag bra timpenning! Höhö.

Idag ska vi till BVC igen för att se om lillan gått upp i vikt sedan sist. Förra gången hade hon ju gått ner 25 g. Hoppas verkligen att vågen pekar uppåt nu!
I övrigt har vi inga planer för dagen. Det blir kanske en promenad sen, men det blåser så förbannat så det lär inte bli någon långpromme inte.

I helgen väntar idel festligheter. På lördag vankas först kalas för J:s systerson och sen ska det premiärgrillas med goda vänner! Som jag har längtat efter grillat.

måndag 26 mars 2012

Jag behöver tips på hur man på bästa sätt kan dekorera i lokalen där fikat kommer äga rum efter dopet. Den typen av lokal har ofta en förmåga att kännas väldigt trist och opersonlig och därför skulle jag vilja piffa till det litegrann.

Kanske lite ballonger i fina färger? Fast jag vill ju inte ha skrikiga röda och gröna utan lite mer pastelliga om det finns. Blommor på borden? Vad mer kan man ha för att få till en lite trevligare atmosfär? TIPS TACK!

söndag 25 mars 2012

Vi har kommit en liten bit på väg mot det där dopet. Kyrka + präst är bokat. Dopet kommer gå av stapeln i maj. Även inbjudningskorten är beställda och jag tror nästan vi bestämt vad vi ska ha för musik under ceremonin. Det som återstår är ju massa småfix som att fixa inför dukning och så, fixa en gästbok, och någon som kan sjunga två låtar, och sen måste vi försöka få tag på någon som gör fina doptårtor.

Jag skulle vilja ha sånadär riktigt fina som bara ett proffs kan göra. Jag vet att det fanns någon i Grums som gjorde superfina tårtor till födelsedagar och dop och liknande men jag kommer inte ihåg vad hon heter (var det Sundqvist?) eller vet hur jag ska ragga upp henne. Är det någon som har tips på en bra tårttillverkare så tar jag tacksamt emot det!

Här kommer Molly att döpas inom en snar framtid.
I fredags var vi på Barnmässan. Det var rätt mycket folk, en del roliga grejer att titta på, men ändå kanske inte riktigt värt de 100 riksdaler som det kostade i inträde. Fyndade dock en medicinlåda att förvara meducin i och en babyfilt.
Vädret kan jag dock inte klaga på! Det var F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T!

På väg in på Barnmässan.

lördag 24 mars 2012

Jodå, vi fick en remiss skickad till barnkliniken nu. Hoppas det inte tar alltför lång tid att få komma dit och kolla upp eventuell allergi. Lillan hade dock inte växt något på längden sedan förra veckan och dessutom hade hon gått NED i vikt sedan sist! :( 25 g. Inte mycket, men det är ju meningen att hon ska gå upp! Självklart blir jag orolig, trots att varken läkaren eller bvc-tanten verkade bry sig särskilt mycket. Men de senaste gångerna har hon ju inte alls gått upp särskilt mycket vid kontrollerna. Såhär kan det ju inte fortsätta! Vill att hon ska må bra och gå upp i vikt.

Undrar om det beror på att hon är allergisk mot något mer än mjölk? Jag har uteslutit mjölkprodukter i min kost sedan två veckor tillbaka. Och Molly har varit lös i magen sedan dess. Vid varje bajstillfälle. Hon kanske inte tar upp näringen som hon ska? Eller så är min mjölk inte tillräckligt näringsrik? Eller tillräcklig. Den kanske börjar ta slut? Fast när hon ammar så klunkar hon ju och sväljer och verkar mätt och nöjd när hon är klar. Hon äter med ca 2,5-3 h intervaller.

Well. Fick ny tid till BVC på torsdag för att kolla vikten och sen får vi väl se hur vi ska gå vidare om hon inte gått upp något då heller. Kanske måste börja med ersättning så jag vet att hon får i sig. Mjölkfri sådan förstås. Den ska tydligen smaka skit. Stackars barn.

torsdag 22 mars 2012

Idag har jag och J gått långpromenad med Molly. Två timmar var vi ute och traskade. Superskönt! Nu under kvällen har jag klippt honom. Hur resultatet blev återstår att se imorgon.

Nu är det dags att sova. Imorgon väntar ett besök på Barnmässan och sen har vi tid för Molly hos läkaren på eftermiddagen. Hoppas på att äntligen få den där remissen till barn för att göra allergitest.

Nattinatti!

onsdag 21 mars 2012



Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.

tisdag 20 mars 2012

Vi funderar på att döpa Molly. Eller ja, vi har väl mer eller mindre bestämt att vi ska göra det. Nu börjar då alla förberedelser.
Idag har jag suttit och kollat upp inbjudningskort och lite musik. Men hur fixar man egentligen ihop ett dop på bästa sätt? Det är rätt mycket som ska grejas - bokas kyrka, lokal att vara i efteråt, präst, bestämma psalmer och musik, bestämma vad man ska bjuda på efteråt osv osv. Hur lång tid tar själva planeringen? Behöver därför tips på hur man bäst styr upp detta!

Har ni tips på bra och passande musik/psalmer så tas det tacksamt emot. Ska man ha minst två psalmer eller är det bara något jag fått för mig?
Hur långt i förväg måste man boka kyrkan och prällen? Måste man ha faddrar och vad fyller de för funktion? Brukar man skriva önskelistor på vad barnet i fråga vill ha för presenter? Ungefär hur mycket pengar brukar ett normalt dop med tillhörande fika efteråt kosta? Jag vill veta ALLT! Hoppas ni kan hjälpa mig. :)

fredag 9 mars 2012

Inatt började hon plötsligt att amma som vanligt igen och har gjort det sedan dess. Mycket, mycket konstigt. Men tacksamt.

Var på BVC idag för kontroll. Hon hade "bara" gått upp 230 g på 2,5 vecka. Bvc-tanten verkade inte orolig, men det är ungefär så mycket hon har gått upp på en vecka tidigare så vi fick en ny tid redan nästa vecka. Ska nu äntligen få remiss till barnkliniken för att kolla upp om hon har komjölksallergi också. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan man får tid.

Molly är 8 veckor idag. Hon väger 4458 g och är 57 cm lång! :)

torsdag 8 mars 2012

Ingen bra dag idag. Lillan äter inte som hon ska. Hon vägrar av någon anledning att ta bröstet och skriker i ren panik direkt jag tar fram det. Detta trots att det gått 4-5 h sedan hon åt och hon ger tecken av att vilja äta. I vanliga fall äter hon varannan eller var tredje timme. Nu bara skriker hon och verkar få ångest av blotta åsynen av bröstet. Hon sov dessutom skitdåligt inatt.

Jag var tvungen att pumpa ur brösten eftersom hon inte äter och till slut fick J i henne ca 80 ml i flaska. Men varför vägrar hon ta bröstet?! Hon försöker ibland en eller två gånger sen börjar hon gallskrika och ger upp.

Undrar om det kan ha med det där utvecklingssprånget att göra som de har runt 8 veckor? Hon blir 8 veckor imorgon.
Otroligt frustrerande iallafall och jag känner verkligen för att lägga ner den här jäkla amningen ibland alltså. Och mammahjärtat värker när ens barn inte äter och verkar allmänt missnöjt. Vad fan ska man göra liksom?


Uppdatering kl 23.19: Hon har fortfarande inte ätit. Gallskrek så fort jag erbjöd bröstet. Gjorde iordning ersättning. J satt i över en timme med henne och hon fick kanske i sig 35-40 ml totalt bara. Skrek och ville inte ha. Men hon måste ju vara HUNGRIG?! Hon har bara ätit vid 4 tillfällen idag till skillnad mot hennes vanliga 7-8.

Jag ringde 1177 för råd, satt i kö en halvtimme sen bröts linjen! Ringde upp igen och satt i kö en halvtimme till sen bröts det IGEN!
Vet inte vad jag ska göra, känner mig helt förstörd. Vill bara att hon ska äta ju... Men det är väl bara att gå och lägga sig, fortsätta erbjuda och hoppas på att hon vill äta snart. Har en tid på BVC imorgon för vägning och mätning och får väl ta upp det då.

Men hur lång tid tar det innan bebisar blir uttorkade? De kissar och bajsar rätt mycket på ett dygn om man säger så, och om de inte får i sig mat borde det gå rätt fort? FY FAN. Denna oro för sitt barn alltså...

onsdag 7 mars 2012

Usch, vad jag har blivit dålig på att blogga. Förlåt! Men jag hinner fan inte riktigt med. Hoppas det blir mer tid över till sånt snart igen.

torsdag 1 mars 2012

Dagarna rullar på. Vi har haft riktigt vårväder här några dagar så vi har varit ute mycket. Superhärligt!

I övrigt vill Molly fortfarande inte sova på dagarna, förutom ibland när hon ligger i vagnen. Övertrött och gnällig bebis på dagtid alltså. Dock sover hon bra på nätterna och det är guld värt! Prickarna är kvar, men jag tycker de blivit mindre. De blossar upp när hon skriker eller äter. Ska be om ett pricktest nästa gång vi ska till BVC då jag är rädd att det kan vara mjölkprotein som hon reagerar på trots allt.

Hon har börjat le medvetet mot en och man smälter varje gång!