måndag 4 juli 2011

Läkarbesöket gick jättebra. Hon var väldigt förtroendeingivande och lugn och saklig. Hon skrev ut nässpray för allergin som jag ska hämta ut och efter att vi suttit och pratat en ganska lång stund gjorde hon en gynundersökning och tog klamydiatest. Allt såg bra ut. Sen gjorde hon ett ultraljud.

Hon var inte alls så stressig som den förra läkaren utan förklarade vad det var vi såg och vi fick se jättefina bilder på vår bebis. Jag började gråta. Nu ser det verkligen ut som en liten bebis. Helt ofattbart. Vårt lilla kärleksbarn. Den sprattlade och snurrade och hade sig därinne. Helt sjukt att den kan vara så aktiv och man inte känner av något ännu. Det var den vackraste varelse jag sett i hela mitt liv och jag kan för mitt liv inte förstå att man kan älska någon så mycket redan nu. Vecka 12 idag (11+0) och bebisen var 4,3 centimeter lång.

Jag hade lite tid att slå ihjäl innan jag skulle träffa Johanna så jag tog en runda på stan. Jag gick in på Indiska och därinne spelade de en instrumental version av Metallicas "Nothing else matters" fast med någon annan artist. Det var så vackert och plötsligt gick det upp för mig att jag ska bli mamma. Och det kändes som att musiken talade rakt till mig. Inget annat betyder något. Inget annat än min lilla, lilla bebis. Nothing else matters.

Jag började störtgrina. Jag fick skynda mig ut ur butiken och sätta mig på en bänk. Tårarna bara sprutade. Jag ska bli mamma. Jag har en liten bebis i magen. Det händer verkligen. Nu är det verkligen vår tur. Tänkte jag. Jag skakade av lycka. Äntligen hade jag fattat. JAG SKA BLI MAMMA. Det är sant. Det är inte bara en dröm. När jag såg den lille ligga där och sprattla blev det så verkligt. Detta händer verkligen.

Jag ringde mamma med darrande hand. När hon svarade bara grät jag och stackarn blev såklart skitnervös för att det hänt något så hon frågade: Har det hänt något? Jag ska bli mamma, fick jag fram mellan snyftningarna. Jag ska verkligen bli mamma... Men kära barn, har det äntligen gått upp för dig nu? Sa mamma och började också gråta. Oj, vad jag grät. Lyckotårar alltså. Jag kunde inte sluta. Men tills sist var jag tvungen att försöka skärpa till mig och gå och möta Johanna. Kände mig som ett vrak. Ett jävligt lyckligt vrak.

Just nu svävar jag på små moln. Jag är så lycklig, så lycklig att det känns som att jag ska spricka vilken sekund som helst. Jag älskar att vara gravid!

Jag har länge gått och funderat på min kommande tatuering. Vad det ska vara. Jag har vetat att jag vill ha någon form av text, men inte riktigt vad det ska stå. Idag kom det till mig. Det kändes så jävla självklart. Först ska det stå bebisens namn och under ska det stå Nothing Else Matters. För det är faktiskt precis så det känns.


Jag älskar dig så mycket att det gör ont. Fina, fina bebis.

12 kommentarer:

Marie sa...

:-)

Trivsamma förändringar sa...

Fint skrivet!

Ultraljud är fantastisk, framförallt i de tidiga veckorna då man inte känner bebisen.

Går in i vecka 26 idag (25+0) och det buffar runt ordentligt varje dag nu, otroligt häftigt! Jag älskar också at vara gravid och längtar verkligen till hösten!!!

Kram

K sa...

Klart du skall bli mamma! <3 Underbart! Detta är du värd tio gånger om kära Milla.

Katrin - mamma till Leo sa...

Vad roligt, GRATTIS! Du har din bästa resa någonsin framför dig :)

Evelina sa...

Yeay vad glad jag är för din skull!
Otroligt fint inlägg och vilken fin tatuering du kommer få, så betydelsefull.

Många grattiskramar!

Malla sa...

Hehe, tack- jag prövar mig fram :) Tur att jag är intresserad, annars skulle det nog inte gå lika bra ;)

Så fint du skriver! Hoppas du får fortsätta må bra under hela graviditeten! Om ett par veckor kommer du börja känna av den lille/a där inne! :D

När ett plus ett blir tre sa...

Grattis än en gång! Jättefint skrivet! Fick tårar i ögonen när jag läste. :-)
Kram

Zandra sa...

Härligt att du ska bli mamma =) Finns inget som går upp mot det =) Förstår att du är lycklig!!! =)) Jepp jag jobbar som extrapersonal på apoteket =) Jättekul =) Ha de så gött! Kramisar!!! <3

MrsLi sa...

Så fantastiskt fint skrivet! Jag är så glad för din skull :) Du skall bli mamma ♥

Rebecca sa...

ooh va go du e =) ja du skall bli mamma =))

Essi sa...

Gumman jag har tårar i ögonen, de där va bara såååå härligt skrivet!!! Jag är så glad för er!
<3 /Essi

Lindsen sa...

Fint skrivet! Jag ska också bli mamma i januari. Men jag har inte vågat/kunnat ta in det än. Gjorde KUB häromdagen och väntar nu spänt på svaret. Jag längtar tills jag kan njuta så som du kan! All lycka till oss! ;)