måndag 28 november 2011

Jag har inte alls haft mycket att göra med Försäkringskassan ännu. Det enda jag har gjort är egentligen att fyllt i och skickat in miljoner med papper angående Graviditetspenning och Föräldrapenning och fan och hans moster. Den 23/11 var sista dagen på jobbet innan jag gick hem på Graviditetspenning, men tror ni att jag fått någon utbetalning från 23/11-30/11? Nej, självklart inte.

Däremot hade jag fått lön för hela månaden från kommunen, som jag var tvungen att ringa och ändra, annars skulle jag bli återbetalningsskyldig för en vecka. Nu har jag mailat Försäkringskassan och hoppas att de kan förklara situationen för mig. Jag blir så trött på att man måste hålla reda på allting själv och att aldrig någonting bara kan flyta på som det ska.

Det är ingen bra början på min och Försäkringskassans relation, då mitt förtroende för dom redan vacklar.

I övrigt har jag precis fört över pengar för räkningar och sånt som måste betalas även den här månaden. Nu ska jag gå och göra mig iordning och om en stund ska jag och syrran gå till affären för vår måndagshandling som nästan blivit lite av en tradition.

1 kommentarer:

Lila sa...

Hej! Roligt med din lista med att vara höggravid i fitt nyaste inlägg. Försäkringskassan har utbetalningsperioder med den 21:a till den 20:e varje månad. 21/11 -20/12 utbetalas i december. I december är utbetalningen den 23/12 (för alla). De andra månaderna, om du är född dag 1-10 utbetalas 25:e, om du är född dag 11-20 görs utbetalningen 26:e och om du är född på dag 21-31 görs utbetalning den 27:e.

//Lila