tisdag 21 februari 2012

Imorgon ska lillfisen på läkarbesök. Vi ska då passa på att ta upp hennes prickar. Vi trodde från början att det var vanliga hormonplitor, men nu har hon fått mycket fler. Överallt nästan. Mest i ansiktet och ner över bröstet och magen, men även lite på armar och ben. När vi var på BVC senast så sa BVC-tanten att det kanske kunde vara allergi mot komjölksprotein, något som jag också misstänkt. Jag hoppas verkligen att det inte är det! Tycker inte riktigt att symtomen stämmer in, men vad vet jag.

Kanske är hon bara överkänslig mot tvättmedlet vi använder? Fast då borde det ju vara ännu mer, över hela kroppen liksom. Nu försvinner det nästan ibland och blossar sedan upp igen. Hon är dessutom väldigt torr i ansiktet. Kanske är det någon infektion som behöver penicillinbehandlas? Hoppas att läkaren kan svara mer på vad det är för något. Hon verkar inte ha ont av utslagen, men det ser ju inte så trevligt ut.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har ni för tvättmedel? Vi har från 0-8 mån ca tvättat barnens kläder i Neutral tvättmedel, dvs parfymfritt.

Hoppas ni får svar på era frågor!
Kram Lisa

Anonym sa...

Nu på vintern är det jättevanligt med torreksem så hoppas på att det är det.

En vän till mig fick dessvärre bara träffa bvc-sköterskan och då upptäcktes inte stafylokocker som den några dagar gamla bebisen hade, en bakterie som äter upp huden. Så det är bra att du får träffa en läkare!

Emma sa...

Hej!!
Jag hoppas verkligen att det gick bra för dig idag!!!
Jag ska försöka att inte oroa mig men måste förbereda mig mentalt om det eventuellt blir snitt.

Oskar hade massa, massa prickar som sköterskan och läkaren på Bvc trodde var hormonplitor. Men när de en dag blev väldigt "ilsket" röda blev vi skickade till barnakuten och fick penicillin mot stafylokocker.
Hoppas att ni får svar imorgon!!
Oskar har också läkarbesök imorgon förresten. När ska ni vara där??