måndag 29 september 2008

då har man börjat blogga lite igen, men inte en endaste kommentar eller ett uppmuntrande ord har man fått för mödan. ;)

var och kollade på lägenheten idag. den var ganska ful faktiskt. hade dock potential att kunna bli mysig, men det var alldeles för mycket jobb, allt behövde bytas ut, från golv till tapeter. dessutom var utgångspriset 30 000 och hade höjts ytterligare nu när jonas ringde för att meddela vårt beslut. känns inte värt att lägga över 30 000 bara på själva lägenheten när man vet att det kommer att gå åt massa pengar att rusta upp också. inte i grums iallafall.
lite besviken är jag dock. hade varit så jävla skönt att flytta ifrån den här lilla skokartongen. och treor verkar inte växa på träd, så det var synd att det inte blev nåt.
hojta till om ni har en trea till salu eller vet någon som har det. :)

vid tvåtiden skulle vi ju till ikea, och jag passade på att köpa en strykbräda, (äntligen!) så nu slipper jag sitta på golvet och stryka. har strukit gardiner för glatta livet idag.
åkte till willys efter ikeabesöket. där var det kaos. de höll på att bygga om och ingenting stod där det brukade, om det nu ens fanns hemma. var alldeles utplockat i varenda kyldisk. så jag var rätt sur när jag kom hem. fast det viktigaste fick jag åtminstone tag i.

sen gjorde jag och jonas mat och städade lite. ska fortsätta städandet imorgon. tänkte försöka oss på en ordentlig höststädning.
ska försöka komma igång med tränandet på allvar nu också. måste bara skaffa ett nytt årskort för mitt har gått ut.

imorgon ska jag försöka lägga in lite bilder från när jag, mamma och marie var i grekland.
later!

söndag 28 september 2008

det får fan räcka för idag. och om det mot all förmodan är någon stackars sate som fortfarande hoppas och längtar efter nya inlägg och inte har gett upp att läsa, så hoppas jag att du är nöjd. :)

idag ska jag på ljusparty som mia och jenny anordnar. det är fan det enda bra med hösten, att man får tända mysiga doftljus och krypa ner i soffan med en kopp te och en bra bok. annars ogillar jag skarpt hösten, för att inte tala om vintern, och brukar hamna i mer eller mindre lätta depressioner. allt är så mörkt och kallt och äckligt. isch.

imorgon ska jag och jonas kolla på en lägenhet.har dock inga stora förhoppningar. var många andra som visat intresse och så. men det ska bli kul iallafall. efter det ska jag till ikea med mamma, mormor och marie. mormor har aldrig varit där så hon är spänd av förväntan.

nä, nu ska jag göra nåt vettigt, det tog ju fan en timme att lägga in alla de där bilderna.
later!
i slutet av juli tog jag och jonas en välförtjänt semester till kusten, närmare bestämt till grebbestad, där mor och hennes gubbe har sin husvagn. det var hur skönt som helst att bara få komma bort några dagar och koppla bort jobb och annat. har jobbat väldigt intensivt i sommar.

jonas sitter och njuter av kvällssolen på campingens brygga.

första kvällen tog vi med oss två kalla öl och gick ner till bryggan för att titta på solnedgången.

här är vi på utflykt uppe i bergen.


utsikten var spektakulär. kändes nästan som att man var utomlands.


vackra snäckor. säkert gamla som gatan.

jag övningskörde dit och regnet piskade mot rutan. kändes inte alls kul. men lagom tills vi var framme sprack det upp och vi kunde ta fram filtarna och våra vinboxar och mysa i gräset. jonas fick snällt köra hem igen.
solar i gräset.

jennie var röksugen och fick låna en cigarett att hålla i handen.lina verkar inte uppskatta jennies ömhetsbetyg särskilt mycket.


lasse på scenen. åh, så bra det var!

mamma fyllde femtio år i juli och jag och syrran gav henne en resa i present. till grekland. vi agerade även lekledare för släkt och vänner som var där för att fira henne. det var damerna vs. herrarna, och givetvis vann damerna.
mormor och morfar tävlar om vem som kan få i pennan i flaskan först.

vinsten var fyra trisslotter och på en av dem var det vinst. mormor visar stolt upp vinstlotten.

marie, mor och jag.
syster och jag.

här läser marie upp vår fina dikt där det stod vad hon skulle få i present av oss.
den var t.o.m skriven på rim. mor blev alldeles överväldigad.

en av mammas äldsta vänner och morfar tävlar i att äta en sockerbulle utan att slicka sig runt munnen.


mats och moster anette tävlar om vem som kan få av allt toapapper först.


jonas och mamma ska smälla en ballong.

l-g och annsofie tävlar om vem som kan få fast flest ahlgrens bilar i fejset.

l-g vann överlägset med 14st.

jennie fyllde 25 jordsnurr i år och bjöd på kalas hemma i hennes och sambon figges lägenhet. det var mycket trevligt!

födelsedagsbarnet herself dansar frampå nattkröken.

jag och jonas är kära och pussas.


gaby... grimaserar? eller nåt.


robert var trött som vanligt och robin verkar glad.


larsa, något slirig.

oh well. jag råkade visst glömma bort att jag lovat att uppdatera bloggen lite i förrgår. men håll ut, nu är jag på g! kommer att bli lite blandade bilder nu. och som sagt, mer bilder än text eftersom det är svårt att skriva några längre utläggningar om saker som hände tre månader tillbaka i tiden.

här är iallafall min bebislåda som jag utlovat en bild på för läääängesen. det är mestadels kläder, men även nappflaska, portionerare, gosedjur och lite annat smått och gott.

världens sötaste kusinbarn, thea.


här tar vi igen oss efter att ha spelat brännboll. det var jobbigt. och varmt. blev tråkigt nog bara en match på hela sommaren.

fredag 26 september 2008

hej.
idag ska jag försöka göra en uppdatering. skriva lite, men framförallt lägga upp lite nya bilder.
catch ya later!