onsdag 29 oktober 2008

idag har det varit en riktigt lång dag.
till att börja med så sov jag oerhört dåligt inatt. vaknade hela tiden och somnade om i korta stunder, för att sedan vakna igen och sedan slumra till lite. så höll det på hela natten.
när klockan var 05.15 kunde jag inte somna om mer, utan låg vaken tills klockeliklockan satte igång sitt förtjusande lilla plingplongande och det var dags att kravla ur sängen på ostadiga ben, knallröda ögon och håret på ända. tog mig igenom arbetsdagen med stor möda och jobbade till 13.30, sen kom mamma och hämtade mig på jobbet och så åkte hon, jag, marie och mormor till "bloms" för att shoppa lite.
fick faktiskt tag på en del julklappar.

marie var förkyld och nu känner jag att jag också börjar känna mig hängig och frusen. kommer säkert vara toksjuk imorgon när jag vaknar.
mamma var som vanligt sur på alla andra bilister och svor och pekade finger i smyg åt alla som körde om henne.
mormor råkade ställa ifrån sig sin väska nånstans inne på varuhuset och gå ifrån den, för att sedan rusa runt i panik för att hitta den när hon insett att den var borta. när hon kommit till informationsdisken och frågat om någon lämnat in en väska och förstått att ingen snäll dam gjort det, går hon nästan i taket.
men vips, där bland galgar och klädstånd skymtar hon något bekant med sitt norra öga.
en svart skinnväska i handen på en pojke i femårsåldern, som kommer traskande rakt emot henne, tillsammans med sin något år äldre bror. mormor kastar sig dit och är snabbt på plats och sliter åt sig väskan med bultande hjärta. hon är så tacksam att den kommit till rätta igen och ger de två pojkarna en varsin tjuga som hittelön och tack för hjälpen. vi andra jublar lite åt att väskan är tillbaka, för att sedan återgå till vårt shoppande.
stackars mormor däremot är fortfarande skärrad när vi handlat klart och är på väg mot bilen igen. det slutade dock väl.


ja, det är hårda bud i mellerud, som jag brukar säga.

0 kommentarer: