måndag 11 juni 2012

Jagblirgalenjagblirgalenjagblirgalen. På riktigt.

Molly skriker heeeela tiden. Och skriker hon inte så gnäller hon, allt som oftast. Nästan jämt faktiskt. Speciellt när jag är ensam med henne av någon konstig anledning. Det går inte att lägga ner henne ensam i två sekunder för då blir hon vansinnig. Läggningarna är fruktansvärda. På dagarna går det skapligt och hon somnar oftast i sin egen säng efter att man varit inne och stoppat i nappen några gånger. På eftermiddag/kväll är det värre. Då vägrar hon an att sova. Om hon inte somnar i famnen på en. Men försöker man lägga ner henne i sängen vaknar hon och allt börjar om från början igen.

Jag vet inte hur länge jag pallar. "Lunchen" för mig (och oftast dagens enda lagade måltid) intas mellan 15.00-18.00 någon gång. Jag hinner inte innan. Jag har sån jäkla huvudvärk VARJE dag. Nu skriker hon som en galning inne i sängen så det är väl bäst att jag tar upp henne.

Snälla, har ni några tips eller råd att komma med så gör det!

5 kommentarer:

Sara sa...

Hon har inte fått kolik? Har ju inga barn än, men min kusin hade kolik när han var liten och han bara skrek hela tiden.
Hoppas det bara är en fas som snart går över.
Kram

Frida sa...

Prata med BVC! De finns där för dig. Tänk på att de flesta är två så man blir oftast avbytt under dagen. Att vara själv hemma förstår jag är jättejobbigt. Kan inte mamma eller syster hjälpa dig? Någon i föräldragruppen?

Barn har olika perioder, vissa jobbiga andra lätta och barn skriker av en anledning, bärselen var vår räddning många dagar.

Försök att tänka "idag är en jobbig dag" snart kommer en lätt dag. Det är så kort tid de är små och det blir bättre och lättare!

Marie sa...

Har samma problem med min pojke. Nästan så man måste titta på honom hela tiden annars gnäller han. Idag har varit en hemsk dag! Huvudvärk konstant.. Har inga tips tyvärr. Skulle snarare behöva några. Nu ska han badas och sen ska vi försöka få honom att sova här. Hoppas det går bra annars vet jag inte vad jag tar mig till

Ida sa...

Något jag lärt mig under min tid som mamma, i HELA;) 15månader är att dom har sååå många perioder, ena månaden så går allt jätte smidigt och man har en otroligt nöjd bebis till en annan månad då inget duger! Känner igen frustrationen och den där hjälplösheten, vad ska man göra för att hon ska bli nöjd?
Har inga raka tips så där, för ena dagen är den andra olik. Min dotter hade väldigt mycket luft i magen så när hon var väldigt gnällig så funkade de enda med att hon fick ligga på ens underarm med magen neråt och så fick man gå runt å runt å ruuuunt så men då var hon nöjd:) Har du testat babymassage? Men snart kommer de komma en lättare period, man kommer gå igenom många å tänk vad starka vi blir av de:) Vi är inne själv i en period nu, och en gnällig 15månaders är inte att leka med som klättrar över allt och har en väldigt stark vilja! Men upptäckte nu ikväll vad de kan bero på, tänder, hela fyra hörntänder på väg upp, inte undra på att hon är arg då;)
Och kom ihåg Du är jätte duktig, å världens bästa mamma för din dotter!:)

Erika Ångman sa...

kan vara magen, testa miniform-droppar de finns på apoteket. Finns något som heter Windii som man stoppar i rumpan och hjälper bebisen att fisa.
Tuva kan också bli hysterisk, nu flaskmatar jag henne så jag lägger henne i sängen och ger henne flaskan då brukar hon lugna ner sig och ger sedan nappen. Hon gillar att man gnuggar snutten i pannan/ansiktet. Ibland vill hon bara känna att man är där så jag brukar sitta brevid sängen och hålla handen