fredag 25 januari 2013

Jag var faktiskt lite nervös idag innan lämningen på dagis. M var otroligt mammig och gnällig under morgonen här hemma. Nästan som att hon kände på sig att det var något på gång. De sa att de skulle ringa om det blev alltför jobbigt för henne så jag kunde komma tidigare. Men hon fick puss och kram och så vinkade vi hejdå och jag gick. 
Jag gick upp till labb för att ta prover och sen vidare mot affären. På affären hör jag hur det plingar till i mobilen. Det står: "Hej" Här går allting jättebra! Hälsningar Bambi" Vad otroligt gulligt gjort av fröknarna att meddela mig detta! Kändes väldigt lättande.

Jag knatade hemåt med ett leende på läpparna och började greja. Bytte sängkläder i både vår och Mollys säng, slängde på en maskin tvätt, diskade, plockade undan lite leksaker och dammsög. Sen var klockan 10.50! Oj, vad fort tiden gick, men jag fick lite gjort iallafall.

När jag kom in på avdelningen satt M i en av fröknarnas knä. Hon blev inte ledsen när hon såg mig eller gjorde tecken av att vilja komma till mig. Antar att hon börjar få förtroende för fröknarna nu. :) De sa att allt hade gått jättebra! Hon hade suttit för sig själv och lekt lite och betraktat de andra barnen och ätit en äppelbit på fruktmelliset på förmiddagen! 

Eftersom jag är ledig nästan hela kommande vecka tyckte de att vi skulle ta en mjukstart så hon kommer vara där 9.00-12.00 måndag, tisdag,onsdag, sen 9.00-10.45 på torsdag eftersom vi ska till tandläkaren kl 11.00 och fredagen blir det heldag från 06.30-15.00 eftersom jag börjar jobba.

Just nu känns det verkligen jättebra! Tror och hoppas det kommer funka på dagis för henne. 
Hon var supertrött när jag hämtade henne och somnade nästan under lunchen. Dock försökte jag hålla henne vaken till 12.00 sen med diverse lek, för att försöka komma lite mer i fas med dagisrutinerna och deras sovtid osv.

Igår fick hon den andra portionen av frikadellerna och moset och hon slukade alltihop! Lämnade bara ett par ärtor. Jag blir verkligen obeskrivligt glad när hon äter så bra! Speciellt eftersom det var en väl tilltagen portion också.
Idag ska vi terra morsans hemlagade köttfärssås och spaghetti. Men först ska vi testa pannkaka till mellis. De tidigare gångerna vi testat pannkaka har hon tagit ca 4-5 små bitar bara och sen inte velat ha mer, men jag ger inte upp! Kanske ändrar hon sig en dag och vill äta upp hela. Vem vet?
9 kommentarer:

zara sa...

Vad härligt att det går så bra! Jag är livrädd för hur det kommer gå för mammagrisen här...:/

Popcorn79 sa...

Vad härligt att det går så bra! =) Jag var också orolig när jag skolade in Rasmus, trots att han bara skulle gå 15-timmars, men det gick jättebra!

En liten fråga apropå något helt annat... Jag kommer från Karlstad från början, men har inte bott där på typ 15 år. Jag ska dit i helgen med min man och vi tänkte gå ut och äta lite, har du någon bra restaurang du kan rekommendera? =) Vi gillar det mesta, men gärna asiatiskt eller italienskt. Men vi har även funderat på att gå till Texas Longhorn, så det mesta funkar! =) Vore jätteglad för tips! Kram Popcorn

Milla sa...

Jaså är hon också en mammagris? M också. Men det kommer säkert gå bra! När ska hon börja?

Milla sa...

Jaha där ser man! :-) Hmm... Nu är jag ju inte ute och äter så fasligt mycket. Men två bra restauranger i mitt tycke är tex tom yam (asiatisk) eller alfie (italiensk) Texas longhorn har jag inte testat men det ska vara bra om man gillar kött har jag hört! :-)

Milla sa...

Eller Mongolian steakhouse!

zara sa...

Oh ja, lämnar sällan mitt ben:) Hon börjar i augusti, blev rekommenderade att vänta så länge vi kunde för astman, blir ju värre vid infektioner och det får man ju lätt på dagis:/

Milla sa...

I know the feeling.
Men lilla hjärtat då, har hon så svår astma? :-( har hört att ettochetthalvåringar ofta är svårare att skola in än ettåringar eftersom många barn har nån utvecklingsfasd då. Men jag förstår verkligen de som vill vara hemma med sina barn så länge och i din situation finns ju inget annat val heller. Hoppas astman blir bättre med tiden!

zara sa...

Det hoppas jag med. Minna började när hon var 1.5 och det gick hur bra som helst, så jag hoppas hoppas det blir samma för alice.

Popcorn79 sa...

Tack för tipsen! =) Det blev Mongolian Steakhouse till slut, vi blev väldigt nöjda! =)