onsdag 23 januari 2013

Inatt var Molly vaken i 4 h (FYRA!) i sträck! Mellan 01.00-05.00. Hon verkar vilja slå något slags rekord. Jag var illamående av trötthet imorse när klockan ringde och vi skulle upp till dagis. M har dock lyckats hålla sig vaken hela förmiddagen och varit vid gott mod.

Frukten på förmiddagen gick inte alls idag heller. Lunchen gick inte heller nåt vidare, men hon fick i sig lite pasta, några kikärtor och en minibit med knäckebröd iaf. Bättre än inget. Jag hoppas det kommer lossna för henne tids nog. Just nu känns det ändå lite hoppfullt. Jag fortsätter med att ge henne ett lagat mål hemma och även lite burkmat om hon äter dåligt eller inget alls.

Igår åt hon en hel portion med potatis, fiskbullar och broccoli (Obs! INTE burkmat, utan som jag gjort iordning) och hon åt upp alltihop och sa till och med "mmm" några gånger. Jag höll fan på att börja grina av lycka! Kanskekanske kommer hon överge burkmaten för mer riktig mat snart. Idag ska jag testa att ge henne frikadeller och potatismos till middag.

Har ni några barnvänliga recept på relativt lättuggad mat tar jag tacksamt emot det! Har så svårt att komma på olika maträtter. Tänkte göra spaghetti och köttfärssås nån dag, för det gillar hon iaf på burk. Och så har jag köpt lax åt henne men vet inte riktigt vad jag ska göra med den? Som sagt, idéer och tips mottages gärna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Koka potatis zuccini och lite tomat. Smaksätt med enhalv buljong och lite olivolja. De äter min 9 månaders. Kanske hon saknar kryddor. Kanske du åt spicy mat då du var gravid. Så var de förmig i varjefall. Har en känsla av att min dotter inte gillar okryddad mat, hon vill ha salt, vitpeppar etc. Purerar med hjälp av Flotte lotte

Frida sa...

hej.
Eftersom man helst ska undvika att salta maten (även om hon är över 1år) så kan jag tipsa om vitlök och färsk timjan.
Här får du recept på en jättegod kyclinggryta:
stek kycklingfile lätt i en kastrull (gärna teflon) ha på citron, peppar, (citronpeppar är mest salt),
hacka vitlök och gul paprika, ev purjo och fräs på
strö över färsk timjan. Fräs ihop och häll på drygt 1dl grädde och tillsätt makaroner som får koka sig mjuka. Kör i matberedaren.