tisdag 8 januari 2013

Molly fortsätter krångla med maten. Fortfarande så är det burkmaten som går "bäst" att få i henne, men det är bara vissa sorter som duger åt damen. Hemlagad mat vägrar hon. Smörgås får hon i sig några små, små bitar innan hon tröttnar och börjar leka med den eller så hamnar det på golvet. Välling tar hon inteheller och ersättning funkar ibland, men oftast äter hon bara ca 50-60 ml.

Testade pannkaka IGEN till mellis men även där äter hon ett par bitar innan hon tröttnar och inte vill ha mer. Frukt gillar hon inte heller. Clementin går bra om hon får det i sin taste teaser-napp, men inte annars. Man tycker ju att hon inte ska behöva använda den längre när hon nästan är ett år!

Vet snart inte vad jag ska göra. Hon börjar på förskola om mindre än två veckor. Hur fan ska det gå? Hon äter ju inte som en normal unge bör vid hennes ålder! Är rädd att hon inte alls kommer ta efter de andra barnen när hon ser dom äta utan sitta där utan mat hela dagen. Jag menar, hon bryr sig ju inte nämnvärt när vi sitter och äter med henne vid bordet så varför skulle hon göra det på dagis? Jag är så fruktansvärt trött på detta. Hur länge ska det hålla i sig egentligen?

Har ni några tips/råd, vad som helst som kanske kan hjälpa, så tar jag tacksamt emot det!

/Hälsningar Uppgiven

4 kommentarer:

Zara sa...

Åh vad jobbigt... Jag förstår att du är orolig.. Dagis är dock helt fantastiskt när det gäller att få "ordning på barn" :) Minna började plötsligt sova dagtid när hon började där, tack vare att det är ett sånt tempo. Så även om M inte tar efter så kanske tempot och all lek gör att hon behöver mer mat i magen och äter därför. Hoppas hoppas! Testat kallare/varmare mat?

Erika.Å sa...

http://www.barntotal.se/faktabank_foer_dig_som_har_barn/mat/saa_undviker_du_matvaegran/ läs detta =)

Frida sa...

jag förstår din frustration. Jag har en bekant vars barn i stort sett åt chips, kakor och drack välling tills han började dagis när han var ca 1,5år. Det var vändningen för dem, sakta men säkert började han smaka på mat, det är lite monkey see - monkey doo - med barn. Jag kan tillägga att barnet varit sjukt och nästan lite undernärt.
jag hoppas förskolan löser detta problemet.

Trivsamma förändringar sa...

Kom ju på nu när jag läste ditt inlägg att jag glömt att svara på din kommentar hos mig, förlåt!

Ebba är likadan som Molly och jag blir frustrerad, ledsen, arg och uppgiven ganska ofta. Men det hjälper ju inte, hon äter ju inte mer för det... Det är nog bara att komma till insikt att de inte kommer att svälta ihjäl utan äter det som de verkligen behöver.
Många säger ju att de äter bättre på dagis, har också svårt att tro på det, men det är ju bara att hoppas. De kanske känner att de behöver mer för att orka med dagarna och tempot där...

Kollade Ebbas vikt om du tycker Molly är liten. Ebba vägde inte mer än 7,8 kg vid 10 månader och 8,5 kg vid 12 månader. Nu hade hon ökat, av vad har jag ingen aning om, men nu vid 15 månader hade hon passerat 10 kg.

Man får nog bara inrikta sig på att dem är små och att de äter lite. Men det är fruktansvärt tråkigt att göra iordning och sedan slänga massor av mat. Det som går bäst för Ebba är plockmat, kycklingbitar, korvbitar, potatisbitar osv, absolut inget klet med sås...
Hon har nu börjat visa intresse för att sitta med en egen sked. Jag har liksom dig fokuserat på att hon ska äta något överhuvudtaget och därför inte låtit henne äta själv. Men nu när hon koncentrerar sig med sin egen sked så kan jag få henne distraherad och får då i henne litegrann.

Hoppas du kan släppa oron och att hon kommer trivas bra och äta så hon klarar av dagarna på dagis!

Kram