söndag 29 december 2013

Inatt drömde jag att jag var på inskrivning inför kejsarsnittet. Vi har fått information från flera håll om att det ofta under planerade snitt råder en uppsluppen och god stämning bland operatörer, barnmorskor och annan personal i operationssalen eftersom allt sker under planerade och ordnade förhållanden, vilket det till exempel inte gör under ett akutsnitt där barnet måste ut fort osv.

Jag drömde att jag och mamma, inte J, var på inskrivning. Vi började dagen med att ha teambuilding ute i skogen med all personal som skulle vara med vid snittet. Det regnade ute och vi hade någon slags lek som involverade en polis och att träna en polishund(?)

När vi kom tillbaka in, stärkta av teambuildingen och varm choklad, väntade en teaterföreställning med ett tiotal barn som hade Downs syndrom. Föreställningen var fantastiskt rolig och barnen var jätteduktiga.
Sen skulle mamma ta lite bilder, då visade det sig att min kamera slutat fungera. Typiskt!
En barnmorska bad mig följa med henne. "Jaha, nu är det snart dags. Du ser lite nervös ut?" 
"Ehh. Ja! Det är jag." "Men du, då ska vi råda bot på det!" sa barnmorskan och satte på discomusik skithögt och började röja loss i någon konstig dans. "Kom igen, dansa!" skrek hon och vickade på höfterna i takt med musiken. Och jag dansade. Oj, som jag dansad!. Jag dansade mig alldeles svettig. Och faktiskt försvann nervositeten. 

Sen gjorde vi iordning mig inför operation. Vi tog det steg för steg och det enda som inte hände var att jag inte fick någon bedövning och att ingen skar i mig, men de ville gå igenom allt grundligt så jag skulle veta hur det blev när det var dags på riktigt.

Man skulle nog kunna säga att jag fått det där om god och uppsluppen stämning lite om bakfoten. Riktigt sååå kul kommer det nog inte att bli. Eller? ;)
Tycker ni det märks att det börjar närma sig och att jag börjar bli NERVÖS och PIRRIG?


2 kommentarer:

Marie sa...

Är ju inte alls många dar kvar så jag förstår att du är nervös och pirrig :)
Och det blir väl lite mer nervöst och pirrigt när du vet både dag och tid när det ska ske antar jag?

Man får till sina drömmar ganska bra ibland *s*

Milla sa...

Ja, det känns lite konstigt att veta nästan exakt när vi får vår bebis. Spännande nu! :-)