måndag 14 september 2009

Igår kollade jag på Ensam mamma söker... Jag reagerade på en grej.
Hon den blonda, Helena eller vad hon heter, hade date med sina killar där de spelade golf. Efter svingandet tyckte Helena att boysen gott kunde plocka upp alla golfbollar så att hon kunde spana in deras stjärtar. Det var hon helt öppen med. Alla pojkar/gubbar (Ja, hon har ju en som endast är 22 år gammal bland annat!) tyckte det var helt okej och plockade och plockade medan Helena spanade och det vattnades i munnen på henne och ögonen glänste. Hon tjatade om hockerumpa hit och hockeyrumpa dit och njöt verkligen av åsynen av deras bakdelar. Ingen verkade tycka att det var något konstigt med det. Förutom jag då. Som inte har bättre saker att störa mig på.

Okej, till saken. Hade det tvärtom varit Ensam PAPPA söker och den stackars, ensamma pappan hade bett sina tjejer att plocka upp golfbollarna för att få spana in deras former så hade det förmodligen blivit ramaskri! Kåtpappan, skulle folk tänka. Och ojojoj, vilken mansgris! Spana in tjejernas rumpor på det där viset. Kåtpappan objektifierar ju tjejerna! Så skulle folk tänka. Men nu var det ingen kåtpappa som gjorde det. Nu var det en kåtmamma. En kvinnogris. Och då är det plötsligt okej. Jag trodde att vi kommit längre än så i könsdebatten och när det ska vara så jävla noga med att alla ska ha lika lön för lika arbete och så vidare. (Det är ju fanimej SJÄLVKLART att alla, oavsett kön ska ha lika lön, för lika arbete) Manligt och kvinnligt hit och manligt och kvinnligt dit. Matriarkat är lika illa som patriarkat i min värld. (Okej, okej. Jag kanske överdriver något, men ni kanske fattar grejen ändå?)

Jag tycker männen objektifierades. Precis som jag hade tyckt om det hade varit kvinnor. Jag förstår att detta gjordes med glimten i ögat, men återigen, hade det varit en kåtpappa som stått där och dreglat, om än med glimten i ögat, hade det stuckit mycket mer i ögonen på folk än vad det gjorde nu.

Killar är mer än bara en (eventuellt) snygg hockerumpa. Och det kanske är liiiite viktigare att se till insidan på personen också om man nu är ute efter en "ny pappa" till sina barn och en livskamrat till sig själv. Det brukar liksom hålla lite mer i längden då. Undrar vad hennes 17-åriga son skulle tycka om hon kom hemsläpandes med den där 22-åringen. Undrar om hon skulle försvara det med att: "Mäh! Han har ju en snygg stjärt. Och han är jääättemogen för sin ålder." Yeah right, liksom.

Äsch, jag är bara sur. Mår lite dåligt. Och har inget bättre för mig än att störa mig på onödiga saker. Jag är en bitterfitta idag. Så är det.


KILLAR KAN!

;)

0 kommentarer: