tisdag 23 mars 2010

Så var ännu en arbetsdag gjord.
Idag har har träffat min riktiga handledare som jag ska gå med resten av tiden. Hon var jättetrevlig! Det började med en rapport från nattsköterskan där jag inte hängde med på precis allt som sades direkt. De använder sig ju av väldigt mycket medicinska termer och även om jag vet och förstår vad en del av dem betyder så är det långt ifrån alla!

Idag har jag faktiskt gjort en hel del. Var med under morgonarbetet och tog temp, mätte saturation, vägde patienter, tog blodsocker osv. Sen har jag faktiskt fått göra en bladderscan alldeles själv också! Och så har jag delat ut matbrickor, fyllt på förråd med rena sängläder och rockar, varit i källaren och handlat tillsammans med en undersköterska, blivit visad till lab och varit med och lämnat in blodprover, och så har vi gjort iordning ett rum och tvättat och så, efter att en patient blivit utskriven. Så idag har det varit fullt upp hela dagen!

Men det är himla roligt, även om jag fortfarande känner mig helt vilsen och grön. Kommer jag ut från ett rum så vet jag liksom inte alls var jag befinner mig. Hehe. Det var dock inga problem att hitta till skåpet imorse och så. Framsteg! Känner mig lite bortkommen och som en svans efter min handledare men jag är ju faktiskt elev så det är väl meningen att jag ska leka lite "Följa John" med henne. Hoppas att de på avdelningen inte ser mig som helt tappad iallafall.

Efter jobbet gick jag och snurran iväg och handlade lite och så förberedde vi maten tills D skulle komma hem. Skitgott var det, quorngryta med paprika, färska champinjoner, ingefära, vitlök och creme fraiche. Och det bästa är att det blev en liten lunchbox över till morgondagen. Sweet.
Sedan mötte jag upp min lilla Jonas och så gick vi ut och tog en ganska lång promenix mot Orrholmen till. Det var jätteskönt att komma ut och få röra lite på sig, men det var så jävla rått och kallt. Jag fryser faktiskt ännu!

Jag är skittrött idag. Sov inte sådär jättebra inatt. Dessutom blir jag trött av att vara på ett nytt ställe där det hela tiden är ny information. Det blir Desperate Housewives och sen lite bloggläsande innan läggdags.
Imorgon ska jag möta Annika på stan efter jobbet. Vi ska ta en fika och sen gå på bio. Shall be great!


Kolla in mitt skåp i den lärriga källaren.


Arbetskostymen på.

2 kommentarer:

Annika sa...

Vad kul att du trivs så bra! Bra att handledaren var trevlig :D A och O lixom. Ja, visst är den där källaren läskig?! Jag hatade att gå där tidigt på morgon och sent på kvällen, även om jag visste att det inte fanns något att vara rädd för. Andra sjukhuspraktiken jag var på fanns det omklädningsrum på avdelningen. Så skönt! Ses imorgon!! :D KRAM

Marie sa...

Snygg outfit, du passar i den :-)