måndag 22 mars 2010

Ja, då var första dagen avklarad! Jag var så nervös när jag satt på bussen att jag kände mig illamående. När det var en halvtimme kvar tills jag skulle börja fick jag ett sms av min lärare där hon önskade mig lycka till på APU:n. Gulligt!
Det har gått bra iallafall. Jag hittade till avdelningen och kom lite före utsatt tid. När jag anlände var det en snäll kvinna som tog hand om mig och gav mig lite arbetskläder. När jag var ombytt och klar kom min handledare och tog emot mig. Hon var skittrevlig. Det var de allihop som jag träffade idag faktiskt! Jättesnälla och välkomnande. Kändes skönt!

Jag skulle vara där mellan 13.30 och 17.30 första dagen stod det på schemat, men jag trodde att jag mest skulle få komma dit, få lite kort info och bli visad runt typ och sen gå hem. Det har jag hört flera andra usk-praktikanter som gjort så jag trodde det var lika överallt. Det var det dock inte! Jag var där hela tiden som det var sagt att jag skulle. Första dagen trodde jag skulle bestå mestadels av observation och lite information. Inte min dag. Den bestod av JÄVLIGT MYCKET information och en hel del arbetande. Både bra och dåligt. Jag tycker det kan vara jobbigt att bara stå och titta på och inte göra något, samtidigt är ju detta helt nytt för mig och då kan det vara ganska skönt att bara vara med och bara observera de första dagarna.

Huvudet är fullt. Massor av information har kommit in genom öronen men jag tror nästan ingenting har lagrats. Känner mig helt kringkring! Tror nästan att det varit lite för mycket information för mig. Jag fick ett skåp i källaren idag där jag ska byta om och så, sen fick jag även ett passerkort så att jag kan ta mig in och ut. Och så visade de mig till personalingången så jag slipper gå genom huvudentrén för att komma till min "arbetsplats."

Idag har jag även varit med och kollat när de gjort en bladderscan/tagit urinprov, (jag har aldrig tagit ett urinprov av någon anledning(!) kollat lite på telemetriövervakningar och sen var det en nurse som ropade på mig i korridoren och frågade om jag ville ta ett venprov. Jag skrattade och sa nej, nej, nej. Min handledare förklarade att det var min första dag och att det kanske var bättre att avvakta lite. Sköterskan höll med men frågade mig om jag ville vara med och titta när hon stack, och det ville jag ju. Så det gjorde jag. Hon fick nog prestationsångest för hon skrattade nervöst innan och sa att det säkert inte skulle gå bara för att hon hade någon som stod och kollade. Och hon hade rätt. Inget blod kom. Så hon fick sticka igen, i handen denna gång. Då gick det bättre. Mannen som det skulle tas blod från sa att jag gärna fick sticka honom om jag ville, men det vågade jag inte. Inte än iallafall.

Sen har jag även varit med och hämtat matvagnen i källaren och varit med och delat ut brickor till middagen. Och så har jag varit med och gjort iordning och städat ett rum efter att en patient skickats hem. Spritat och hållit på och skrubbat som fan. Och så har jag lyssnat på massa info, info, info, även om inte ens hälften fastnade tror jag. Tycker nog att jag hunnit med väldigt mycket med tanke på att jag bara varit där i fyra timmar! Kroppen och knoppen känns helt seg och trött. Känns nästna som om jag gjort ett helt arbetspass. Men så har jag sovit dåligt och väldigt få timmar inatt också. Det har nog något med saken att göra.

Nu sitter jag hemma hos M och D. Gud, vad nära och bra de har till sjukan! M är inte hemma, hon är i Grums och spelar fiol hon. D och jag sitter för tillfället framför en varsin dator. Hehe. Har käkat lite mat. Det blev pasta med kantarellsås. Skitäckligt var det och jag har inte den minsta lust att ta med det till jobbet som lunch, men jag har inte så mycket val tyvärr. Eftersom jag slutar så sent så måste jag ju ha med mig lurre.

Imorgon jobbar jag alltså mellan 06.45 - 15.30. Blir tidigt i säng (eller rättare sagt; i soffa) för mig ikväll. Imorgon ska jag alltså träffa min riktiga handledare, som jag ska gå med resten av praktiktiden är det tänkt. (Förutom en dag när jag ska gå med en sjuksyrra.) Ska nog träffa Jonas imorgon tror jag. Han ska sova i stan hos sina päron. Och sen på onsdag ska jag och Annika eventuellt på bio! Sweet.

Nu ska jag läsa bloggar och kolla Tradera innan jag lägger mig och softar lite i soffan en stund innan det blir bedtime på riktigt. Som ni kanske förstår så tog jag med mig min lilla datamaskin hit. Då kan jag blogga och så närsom och inte oroa mig för att jag upptar datorn för M eller D.

4 kommentarer:

Marie sa...

Du ska se att hjärnan kommer bearbeta den mesta informationen i natt när du sover :-)

När man läser om din dag så verkar det ganska spännande och intressant :-)

Och synd att ni inte vann bilen igår. Men det kommer väl fler gånger *ler*

K sa...

Hej, tänkte inte på att du skulle börja IDAG!!! Jag var ju ledig.. Låter som du har gjort en massa kuligt hihi, till veckan syns vi iallafall. Vad bra att alla var trevliga, vi brukar ha kul när vi jobbar...skall bli så spännande att ses. Hur går du egentligen, följer du Annas schema???

Kram!

Malin sa...

Oj, förstår att det blir mycket på en gång! Vilken avdelning är du på? Jag hade min favvopraktik på medicin och det var superrpännande!! Vad det gäller vikten hade jag önskat attt ett kilo försvann, men men, får motionera änn mer när jag vet att det blir lite fusk! Tanken är att jag ska gå ner 20 kilo!! Kramiz m

jenny sa...

Va spännande, första dan är man nog kring kring i huvudet av allt nytt =P. Om några dagar kan du allt =).

Vilken lyx med passerkort, själv fick jag ta huvudentren varje gång och knata bort till 24:an.

kram