lördag 6 mars 2010

På The Studio fick vi ett varmt välkomnande av en trevlig receptionist. Han berättade allt vi behövde veta och visade oss hur man checkade in, och berättade att om vi fyllde i åtta namn på människor att rekommendera till dem som kunde tänkas vara intresserade av att komma dit och fotas så skulle vi få en bild gratis om vi köpte ett paket.

Det tråkiga var att man inte fick använda kameran i studions lokaler. Jag hade ju tänkt att vi skulle dokumentera hela vistelsen med bilder, men där fick jag tänka om.
Efter incheckningen satte vi oss för att fylla i listan men det hanns inte riktigt med, för precis då kom min make up-artist och ropade upp mig. Några minuter senare kom Jennies. Och hjälp alltså! Hon såg inte riktigt klok ut. Hennes eget smink gick i rött och gult och var INTE fint. Och så såg hon ut lite som en fågelskrämma. Både i själva utseendet och i klädsmak. Inte för att man ska döma personen efter hur de ser ut, men hennes smink alltså... Ojoj. Jag blev lite orolig där för Jennies skull. Men det hade jag inte behövt vara för hon blev klar på ett kick, innan mig till och med och blev så fin så!

Efter att hon var färdigsminkad fick hon gå vidare till hårstylingen. Jag satt kvar i sminket jag. Började bli nervös när hon tog en fet borste och började måla i mina ögonbryn. Och mycket riktigt. Jag såg ut som en polsk tjackhora. Ögonbrynen var inte riktigt som jag tänkt mig, och jag hade tagit med mig smink för att kunna ändra men jag hade inga tops med mig eller så, därför fick de vara som de var.

När det var dags för min tur med håret suckade hårtjejen ljudligt och sa: Jaha... Och hur vill du ha håret då? Jag sa att jag bara ville ha de plattat och sen lite volym. Åh, gud vad skönt, sa hårtjejen. För mig alltså. Så behöver jag inte göra något avancerat. Jag är så trött. När Jennie satt där gäspade hon hela tiden och brände henne i nacken fyra gånger med plattången. Visst, man kan vara trött. Men jag tycker ändå att man kan försöka dölja det under den korta tid man har en kund där.

Efter att vi var färdiga fick vi gå ut i väntrummet för att vänta på fotografen. Det tog nog lite mer än en timme tror jag. Det blev lite långsamt att sitta där och vänta. Läppglanset torkade och sminket falnade. Till sist kom iallafall fotografen. Hon förklarade lite vad som skulle ske. Jag blev lite besviken över att alla bilder i första sessionen med första outfiten skulle vara från midjan och uppåt typ, andra skulle vara sittande på en stol och sista sessionen bestod av spegelbilder och helkropps. Man hade önskat att de kunnat mixa lite.

Kände mig hur töntig som helst där jag stod och posade som jag blev tillsagd med armarna i kors över bröstet eller båda händerna på ena höften. Herregud. Det syntes också på vissa bilder. Såg inte helt bekväm ut om man säger så!
Det var svårt att välja ut några bilder sen efterosm man hade velat sitta och granska dem en stund innan man valde, men till sist plockade jag iallafall ihop elva bilder och slutnotan hamnade på strax över 1800 kronor. Jippie. Men det är kul att ha kvar tycker jag.

Efter vistelsen på studion gick vi tillbaka till hotellet och checkade in på riktigt. Vårt rum var mysigt och vi inspekterade det snabbt innan vi slängde oss ner i en varsin säng med ett glas rött och njöt. Sen gjorde vi oss iordning för att gå ut och käka middag. Middagen intogs På Gamle Port. Sen gick vi vidare ett stenkast för att ta en Guinness (jag tänkte iallafall ta en Guinness) på Dubliner, men där var det jävligt crowded och det fanns inte ett enda bord ledigt så istället gick vi vidare.

Det slutade med att vi hamnade på Sticky istället, vilket kanske inte direkt var tanken från början. Vi kände oss lite gamla där. Särskilt jag som hela tiden klagade på den superhöga musiken. Köpte öl och gick och dansade till Mando Diao och annan bra musik, sen fick Jennie skitont i magen. Så ont att vi var tvungna att gå hem. Då hade vi nog inte varit därinne mer än 45 minuter ungefär. Jag tyckte så synd om henne. Hon orkade inte gå ordentligt utan var tvungen att sätta sig ner och ta en paus med jämna mellanrum. När vi väl kom hem till hotellet slängde vi oss på sängen och hennes mage kändes lite bättre efter en stund. Vi låg och pratade och hade minst lika mysigt där. Somnade relativt tidigt.Det första jag gjorde när jag kom till Göteborg var att köpa "Faktum", som är de hemlösas tidning. Och så gav jag den snälla försäljaren en tia i dricks. Det är alltid lika jobbigt att se alla hemlösa människor när man kommer dit... Man kan liksom inte förstå att det finns hemlösa i ett sånt välfärdssamhälle och bra land som faktiskt Sverige är. Det gör så ont i mitt känsliga, lilla hjärta. Man önskar att man kunde göra mer för dem.
Våra sängar.

Modellen Jennie kopplar av efter en lång dag i fotostudion. ;)

Mmm, rödtjut.

Ett halvt hotellbadrum.

Miljötänk på hotellet. Det gillas.

Två suddiga donnor på väg ut för att äta middag.

Mmm, beer.

Min mat. Ris, champinjonsås, grillad kycklingfilé och wokade grönsaker. Mycket gott.

0 kommentarer: