fredag 26 mars 2010

Första veckan av praktiken är gjord redan! Det har gått så snabbt. Det känns som om jag lär mig något nytt varje dag nu. Väldigt roligt! Imorse var jag inte piggelin när jag skulle till hospitalet. Jag vaknade runt fyrasnåret med värsta magontet och mådde dessutom illa. I brist på bättre medikamenter fick jag gå upp och blanda ett halvt glas vatten med två påsar samarin. Det hjälpte lite. Men inte tillräckligt.

Till råga på allt orkade jag inte somna om något mer innan klockan ringde och jag var tvungen att gå upp. Oerhört irriterande. Jag var så jävla trött att jag nog mådde lite illa bara av det faktiskt. Jag hade sovit knappt fyra timmar bara och dessutom var jag på min tionde jobbdag och det kändes. Var inte på toppnivå när jag anlände, vilket jag berättade för min goa handledare också. Hon förstod. Sen körde vi igång med det vanliga morgonarbetet; temp, vägning, saturation, blodtryck, blodsocker osv. Jag hann liksom inte känna av att jag mådde illa eller hade ont i magen och efter ett tag försvann det.

Vet ni vad jag har gjort idag då?! Jag har tagit venprov för första gången! Oj, vad jag var nervös. Men jag hade en jättesnäll farbror som patient och han peppade mig och hjälpte mig faktiskt att bli mer lugn genom att han själv var så lugn. Och det gick jättebra. Med min handledare som stöd som stod bakom mig och stöttade och hjälpte mig på vägen så gick det faktiskt. :D Trodde aldrig att jag skulle ta venprov redan första veckan! Sen skulle jag prova en gång till på en annan patient men då rullade den iväg så jag inte fick något blod och jag vågade inte "gräva" mig fram så jag gav upp den gången och lät min handledare ta över. Men nu hoppas jag på att jag ska få ta lite fler prover framöver. På patienter som är lätta att sticka alltså. Annars kan jag inte. Jag har även varit upp till lab med proverna och lämnat dem där.

Och sen har vi åkt på en såndär sparkcykel i källarvåningen för att hämta nya kläder för nästa vecka och vi susade skitfort fram i korridorerna där. Skitkul! Kände mig som en liten unge. I helgen är jag då ledig från praktiken och imorgon jobbar jag på mitt gamla vanliga ställe. Det ska faktiskt bli ganska skönt att få komma dit och veta exakt vad jag ska göra och ha full koll på läget.

Jag är hemma i Grums nu. Jag och Jonas tog bussen hem kl 16.00. Med tanke på att jag är skittrött och Jonas är lite låg eftersom han varit på begravning idag, så ska vi bara ha en skön myskväll i soffan idag. Jonas har fixat dit den nya tv:n på väggen och vi ska kolla på film, käka pizza och dricka några glas rött. Det ska bli så JÄVLA härligt och mysigt. Imorgon jobbar jag mellan 7.00 - 15.00.

4 kommentarer:

annika sa...

Vad duktig du är som tog venprov! :D Det är ju inte helt lätt. Du får lära mig, jag har inte gjort det på skitlänge :(

Tråkigt att du mått dåligt idag :(
Hoppas du mår bättre.
De där sparkcyklarna är skitroliga!
Man blir som barn på nytt ;P
Ha det så bra på jobbet tomorrow.
Kram

Joh@nn@:s sa...

Tack Milla....de är lite jobbigt just nu men jag hoppas och ber att någon vill lyssna någon gång....har du de bra på praktiken värkar vara jättebra där...hoppas allt är bra annars kram

Marie sa...

Tycker också den här veckan gått fort när jag läst din blogg :-)

Hoppas ni fick en riktig myskväll nu och att du orkar sova ordentligt i natt.

kram

Marie sa...

Ja det tycker jag *s*

Nä ibland spelar det ingen roll hur man gör så blir det galet. Jag får väl börja skölja ur munnen efter varje gång jag ätit och så.

Ha en trevlig kväll :-)