måndag 29 november 2010

Hade en idé om en adventsstake med blockljus istället för vanliga ljus i år. Och det färdiga resultatet blev helt okej. Köpte en ljusbricka i zink, sen hade jag sån tur att jag hittade zinksiffror i en annan butik. Kul när det blir lite enhetligt sådär tycker jag! Blockljusen inköptes på Det Stora Varuhuset, a.k.a IKEA.

Siffrorna fick jag dit med hjälp av lite ståltråd som jag böjde efter bästa förmåga och tvinnade ihop ändarna. (Jag älskar ståltråd!) I botten la jag veckad bomull som skulle symbolisera ett snölandskap, (höhö) och dekorerade sedan med några glaskulor som jag hittade i en låda här hemma. De ska föreställa silvriga snöbollar. Eller något.

Det blev inte så mycket "pynt" i, men jag gillar det enkla och rena. Och ibland är faktiskt det enkla det allra finaste. Gillar inte stakar med mossa och flugsvampar och tomtar i.
Det är helt enkelt inte en stake i min smak.
Här nedan kommer några bilder på min variant.


6 kommentarer:

Tessan sa...

Superfint!!

Anonym sa...

Jättefint sötnos, men är inte bomull ganska lättantändligt?

Milla sa...

Anonym: Jovisst är det det. Det är därför jag har det i BOTTEN av ljusfatet. Ljusen är väldigt höga så de lär inte hinna brinna ner ända till botten. Risken finns alltid att de välter, ja, men de står ganska stadig och vi lämnar naturligtvis inte levande ljus utan tillsyn. Så jag är inte rädd för att det ska ta fyr i bomullen. :)

Anonym sa...

Oh vad fint :)

Kram (lising)

Essi sa...

Väldigt vacker och stilren, just sådan som jag skulle gilla. I år fick dock ljustaken jag fått av mamma komma fram ännu...nästa år kanske även jag piffar upp på ett annat sätt :)

Marie sa...

Snyggt :-)