lördag 27 november 2010

Är hemma från jobbet en sväng. Halvlek så att säga. Börjar igen 15.45.
Hinner inte sova något idag, trots att jag känner att jag verkligen borde. Somnade runt tvåtiden imorse och sov som en kratta (det lilla jag sov) fram tills klockan ringde 05.45. Är således zombieaktig idag. Det får bli en tidig kväll ikväll.

Jag var tvungen att stanna kvar nästan en timme extra på jobbet förut. Vi hade fullt upp, hade en patient på toa, och höll på att tvätta en annan, när det plötsligt blev översvämning i köket. Allt detta skedde ungefär 20 minuter innan jag skulle gå hem. Diskmaskinen tömde sig inte, istället forsade vattnet ut på golvet. Hämtade fem filtar för att suga upp det värsta. När det var gjort undersökte vi vad som skulle kunna ha orsakat felet. Inget stopp iallafall. Till slut tömde sig maskinen och vi satte på den igen för att diska om allt.

Jaha. Då dog den. Alltihop bara dog. Strömmen försvann. Eller en propp gick. Något sånt.
Kollade i de två enorma elskåpen om vi kunde hitta felet. Det kunde vi inte. Insåg även att spisen var ur funktion och att det skulle bli jäkligt svårt att koka potatis till lunch. Även kylskåpet bestämde sig för att lägga av. Min arbetskamrat blev lite uppskruvad, men jag behöll lugnet och föreslog att vi skulle ringa någon form av jour för såna här händelser. Det gjorde vi. De skulle skicka någon.
Hjälpte till att få tillbaka toapatienten till sin rullstol, klädde på patient nr 2 samt torkade upp på golvet innan jag gick.

Hoppas de fått igång skiten by now. Så jäkla trist när den här typen av saker händer på ett sådant ställe och man kanske måste hålla på att handdiska osv. Särskilt när det sker på helgen. Det är inte det lättaste att få dit någon som kan fixa felet.

Well. Själv sitter jag just nu och fryser som en blådåre. Det är så fruktansvärt kallt, både ute och inne. Jag fryser liksom inifrån och ut och just nu känns det verkligen inte som om jag kommer att bli varm igen. Ever. :/


0 kommentarer: