lördag 18 december 2010

Undersökningen avklarad. Det gick bra, men kändes väldigt obehagligt. Såklart. Det är inte varje dag man har en kateter uppkörd långt upp i livmodern. Det kändes ungefär som väldigt, väldigt starka menssmärtor. Tur att det gick fort. Det tog inte mer än 10-15 minuter. Efteråt fick jag två Doxyferm på grund av infektionsrisken och sen samtalade vi en stund inne på läkarens kontor.

Min livmoder var finfin. Likaså äggstockarna. Allt var normalt. Vilket kändes underbart, men samtidigt så frusterande när man liksom vet att inget är fel men det ändå aldrig tar sig. Jag började böla därinne på läkarens kontor, och hon var väldigt förstående och snäll.

Nu ska jag få hjälp med att förstärka min ägglossning med hjälp av hormontabletter (Pergotime.) och det var precis det jag var ute efter. Hade planerat att ta upp detta vid en eventuell diskussion, men jag hann inte så långt eftersom hon hann före. Det känns skitbra. Hoppet finns här igen. Det gör det faktiskt. Vi kanske snart kommer att få bli föräldrar vi också om vi har tur! Ljuvliga tanke.

I Januari kommer första Pergo-kuren att tas. Eftersom mina äggstockar såg så bra ut, kommer jag att få äta upp till fyra kurer, och om det inte går vägen då är det IVF som gäller. Läkaren sa dock att hon inte ser några som helst hinder för att vi inte ska lyckas med Pergo då alla prover och så ser normalt ut, så jag hoppas såklart på att det kommer att gå bra och att vi slipper göra provrörsbefruktning.

Nu längtar jag till Januari så vi kan få sätta igång. Tänk, i slutet av nästa år kanske vi har den där efterlängtade lilla varelsen här hos oss. <3

8 kommentarer:

Jane sa...

Precis samma för oss :) I januari sätter vi igång med pergo, ser så fram emot det. Har följt din blogg ett tag ;) Sj klarade jag inte av spolningen.. höll på att smälla av bara han kuffade upp ballongen. Han fick ta ut den så snabbt som möjligt, så hur mina äggledare ser ut vet vi inte.. Men man hoppas ju på det bästa. Hoppas att du får en bra helg :)

Marie sa...

Ska hålla tummarna hårt för att det funkar med den här behandlingen :-) Skönt att det verkar röra sig framåt igen :-)
Kram

Anonym sa...

längtar oxå till januari =)
Härligt att ni får pergo, håller tummarna att det går vägen..

Och as snygg klänning du hade.. KRam

rebecca sa...

Efter jag tog bort tumören, så försvann min ägglosning :( Så det har jag ingen. Men dessa sprutor jag tar gör så jag får ägg, funkar nästan som ivf fast vi får sexa då =)

Hoppas verkligen det funkar för er nu!

kram

K sa...

Heja heja heja!! Vad duktig och modig du är. Detta kommer gå toppenbra, det vet jag. Stort tack för mail, jag svarar så snart jag kan/hinner. <3 Stor kram från Nitsrek

Jane sa...

Hej igen!
Vi har varit i kontakt med Fertilitetsmott sen i höstas. Så vi har hunnit köra en omgång med Pergo men blev ingen ägglossning den ggn tyvärr! Så i jan kör vi igång med 3 ggr dosen och försöker igen :) Hur man blir av dem.. ja jag kan ju säga att jag blev rätt känslig av dem och oggig. Men tabletterna jag fick äta innan, 10 dagar för att få blödning, kommer inte ihåg namnet nu. Dem var hemska!! Har aldrig varit så arg och förbannad på allt och alla. Mest skit fick fick min sambo.. stackarn.
Ang spolningen så har jag endometrios så det kan vara sammanväxningar, men nu kunde vi ju tyvärr inte kolla det :/ Synd, för jag har hört att det är jättevanligt att man blir gravid 1-3 månader efter en spolning. Så ni får ni köra på ;) Skulle oxå ha jobbat helg men såg att jag hade sem dagar kvar att ta ut, så det uttnyttjade man såklart! :) Du jobbar oxå som usk:a va?

Anonym sa...

Jag håller tummar och tår för att allt går vägen! Känns som att det kommer göra det :D

Kramar på er fina! Lisa

Titti sa...

Åhh hoppas hoppas att det går vägen nu !!!! Jag håller alla tummar och tår, för att ni ska få ert efterlängtade knyte !!!!

Kramar i massor / Titti