lördag 24 mars 2012

Jodå, vi fick en remiss skickad till barnkliniken nu. Hoppas det inte tar alltför lång tid att få komma dit och kolla upp eventuell allergi. Lillan hade dock inte växt något på längden sedan förra veckan och dessutom hade hon gått NED i vikt sedan sist! :( 25 g. Inte mycket, men det är ju meningen att hon ska gå upp! Självklart blir jag orolig, trots att varken läkaren eller bvc-tanten verkade bry sig särskilt mycket. Men de senaste gångerna har hon ju inte alls gått upp särskilt mycket vid kontrollerna. Såhär kan det ju inte fortsätta! Vill att hon ska må bra och gå upp i vikt.

Undrar om det beror på att hon är allergisk mot något mer än mjölk? Jag har uteslutit mjölkprodukter i min kost sedan två veckor tillbaka. Och Molly har varit lös i magen sedan dess. Vid varje bajstillfälle. Hon kanske inte tar upp näringen som hon ska? Eller så är min mjölk inte tillräckligt näringsrik? Eller tillräcklig. Den kanske börjar ta slut? Fast när hon ammar så klunkar hon ju och sväljer och verkar mätt och nöjd när hon är klar. Hon äter med ca 2,5-3 h intervaller.

Well. Fick ny tid till BVC på torsdag för att kolla vikten och sen får vi väl se hur vi ska gå vidare om hon inte gått upp något då heller. Kanske måste börja med ersättning så jag vet att hon får i sig. Mjölkfri sådan förstås. Den ska tydligen smaka skit. Stackars barn.

8 kommentarer:

Frida sa...

Hur menar du att hon är lös i magen? Min erfarenhet är att alla spädbarn som ammas har lös avföring. De äter och bajsar om vartannat...
Din mjölk borde till 100% vara tillräcklig - hur klarar de sig annars i u-länderna?
Vikt- och längduppgång sker inte med jämna steg, helt plötsligt gör de ett språng och vågen sticker iväg och du får byta klädstorlek på en dag!
Hoppas du får svar hos barnläkaren.

Hälsningar Frida

Emma sa...

Skönt att du fick en remiss till barnkliniken. Du borde få en tid ganska så snart tycker jag, det är ju viktigt att kolla upp. Speciellt om hon inte gått upp något i vikt...
Hoppas att hon har gått upp till nästa gång!!

Zarah sa...

Liam är alltid, då menar jag alltid, lös i magen. Bröstmjölken har ju den verkan :) det ser lite kesoaktigt ut på sin höjd men det är inte ofta.
Dom kan bli lite hårdare i magen av ersättning men det har inte vi sett tillstymmelse till än.

Hoppas ni får tid till barnkliniken snart!

Kram

Milla sa...

Med lös i magen menar jag att det är rinnigt och liksom lite slemmigt och inte det minsta grynigt längre som det alltid varit förut.

Malin sa...

Jag håller med Frida, det är lite upp och ned på kurvan, och man blir verkliegen inte klok på det ibland. Så länge Lillan verkar nöjd och mår bra är det ingen fara... kram på dig!

Zarah sa...

Har det alltid varit lite grynigt så är det kanske lite konstigt om det ändrat formen lite.
Liams ändrar form nästan från dag till dag, ibland är det senapsgult och helt rinnigt, inga klumpar what so ever. Ibland är det mörkare gult och slemmigt. Ibland lite grynigt. Men alltid löst.

Hoppas ni får svar snart, hur som haver :)

Emma sa...

Tack så mycket för din gratulation!

Det går bra faktiskt, jag bär som vanligt nu och det tycker Viktor är en höjdare! :)
Tråkigt att det tar sån tid med svanskotan.. Har du träffat någon efter förlossningen angående just svanskotan och hur lång tid säger de att det ska ta??

Kram

Sandra Cabrera sa...

Det är inget du behöver vara jätte orolig för. Självklart ska det alltid kollas upp. Men det är så olika med barn och bvc har faktiskt mer koll än det verkar. Min plutt gick inte upp i vikt mycket, gick ner ibland. Sen när vi började med gröt vid typ 5 månader stack han i väg. Hade nog lättmjölk i tuttarna tror jag =) vissa har grädde. Hoppas det går bra iaf och att det inte är nån krångel allergi! Kram