måndag 26 mars 2012

Jag behöver tips på hur man på bästa sätt kan dekorera i lokalen där fikat kommer äga rum efter dopet. Den typen av lokal har ofta en förmåga att kännas väldigt trist och opersonlig och därför skulle jag vilja piffa till det litegrann.

Kanske lite ballonger i fina färger? Fast jag vill ju inte ha skrikiga röda och gröna utan lite mer pastelliga om det finns. Blommor på borden? Vad mer kan man ha för att få till en lite trevligare atmosfär? TIPS TACK!

2 kommentarer:

Trivsamma förändringar sa...

Hej!

Sockenstugan i Värmskog är faktiskt riktigt mysig för att vara en sån lokal. Jag och min syster som gillar samma stil gick runt och tittade på alla fina detaljer. Det är verkligen i lantlig stil med otroligt fina fönster mm.

Vi hade vita pappersdukar på borden. Det negativa med lokalen var porslinet som var mycket udda och lite tråkigt, så jag köpte papperstallrikar med prickar från Lagerhaus. Sen hade jag plastblommor från IKEA på bordet och ljusrosa värmeljus i enkla glaslyktor.
Sedan köpte jag tulpaner och rosor i ljusrosa/vitt och hade på borden. Framkallade lite bilder och ramade in och satte på borden där vi serverade mat.
Sen la jag lite fokus på ett presentbord, där hängde jag upp vimplar och ballonger ovanför. Finns jättefina ljusrosa/lila och vita i en påse från ICA, de är med pärlemo-glans och superfina!
Kolla i mitt inlägg om Ebbas dop så ser du hur jag pyntade presentbordet. Det finns även ett inlägg där jag lagt upp bilder på hur lokalen ser ut när vi var där och tittade och planerade dopet.

Kram Maria

Frida sa...

tänk på att alla människor kommer (antagligen) att vara klädda i glada färger så dekorationen behöver inte vara massiv. Det är alltid trevligt med ett tema tycker jag, samma nyanser på servetter, ljus, ballonger och blommor. Vill ni ha mkt blommor kan du köpa "gårdagens" rosor och klippa av dem under blomman och lägga i små skålar med vatten, då blir det inte höga vaser på bara några bord. Värmeljus hade vi på vårt dop men såhär i efterhand kändes det onödigt för det är så ljust ändå.

/Frida