torsdag 8 mars 2012

Ingen bra dag idag. Lillan äter inte som hon ska. Hon vägrar av någon anledning att ta bröstet och skriker i ren panik direkt jag tar fram det. Detta trots att det gått 4-5 h sedan hon åt och hon ger tecken av att vilja äta. I vanliga fall äter hon varannan eller var tredje timme. Nu bara skriker hon och verkar få ångest av blotta åsynen av bröstet. Hon sov dessutom skitdåligt inatt.

Jag var tvungen att pumpa ur brösten eftersom hon inte äter och till slut fick J i henne ca 80 ml i flaska. Men varför vägrar hon ta bröstet?! Hon försöker ibland en eller två gånger sen börjar hon gallskrika och ger upp.

Undrar om det kan ha med det där utvecklingssprånget att göra som de har runt 8 veckor? Hon blir 8 veckor imorgon.
Otroligt frustrerande iallafall och jag känner verkligen för att lägga ner den här jäkla amningen ibland alltså. Och mammahjärtat värker när ens barn inte äter och verkar allmänt missnöjt. Vad fan ska man göra liksom?


Uppdatering kl 23.19: Hon har fortfarande inte ätit. Gallskrek så fort jag erbjöd bröstet. Gjorde iordning ersättning. J satt i över en timme med henne och hon fick kanske i sig 35-40 ml totalt bara. Skrek och ville inte ha. Men hon måste ju vara HUNGRIG?! Hon har bara ätit vid 4 tillfällen idag till skillnad mot hennes vanliga 7-8.

Jag ringde 1177 för råd, satt i kö en halvtimme sen bröts linjen! Ringde upp igen och satt i kö en halvtimme till sen bröts det IGEN!
Vet inte vad jag ska göra, känner mig helt förstörd. Vill bara att hon ska äta ju... Men det är väl bara att gå och lägga sig, fortsätta erbjuda och hoppas på att hon vill äta snart. Har en tid på BVC imorgon för vägning och mätning och får väl ta upp det då.

Men hur lång tid tar det innan bebisar blir uttorkade? De kissar och bajsar rätt mycket på ett dygn om man säger så, och om de inte får i sig mat borde det gå rätt fort? FY FAN. Denna oro för sitt barn alltså...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du kontaktat amningshjälpen? De brukar ha bra svar på det mesta.

Anonym sa...

Alla barn är ju olika :) hon äter när hon vill ha mat och kissar hon och bajsar som hon ska så var inte orolig. Vet att det är svårt men se till allmänstillståndet. Vet många barn som sovit i princip HELA tiden och inte ätit så ofta. Kanske har ont i magen eller så med?

Kram Lisa