torsdag 28 juni 2012

Igår gjorde jag Potatis & Palsternackspuré till Molly. Jag la det i en iskubslåda för att få lagom stora smakportioner och för att lätt kunna ta fram ur frysen och slippa laga varje dag. Det var jättenekelt! Jag bara kokade potatis och palsternacka mjukt, sen pressade jag det och mixade med lite rapsolja. Och slutresultatet blev GOTT! Det tyckte iallafall jag. Molly däremot var inte riktigt av samma åsikt. 

Hon fick smaka lite och herregud vad äckligt hon tyckte att det var. Hon spottade ut det illa kvickt och började gråta. Försökte flera gånger men hon vände bara bort sitt lilla huvud och grät. Jag tänkte jag skulle testa att ge henne lite idag också. Hon behöver nog några dagar på sig för att vänja sig vid smaken. Jag får ta det i hennes takt helt enkelt. En liten bit banan fick hon också smaka på igår, men det var inte det minsta populärt det heller. 

Jag tänkte hon skulle få "äta upp" denna iskubslåda med smakisar först och sen tänkte jag göra puré av majs och morot nästa gång.
Det ska bli så kul att börja med mat lite mer nu framöver och se vad hon tycker om och vad hon inte gillar. Spännande!

4 kommentarer:

Josefin sa...

Lillan då! Hon vänjer sig nog snart! Vill bara inflika lite att majs är väldigt svårt för magen att ta hand om. Skalet kan göra magen trög.
Lycka till med smakisarna

Sara (Zaarah1984 på FL) sa...

Så söt hon är :-) Kan ju ta ett tag att vänja sig vid nya smaker men det kommer. My är väldigt förtjust i att hålla i maten själv, ångkokta broccolibuketter är mums och majskolvar också fast där får hon inte i sig något direkt.

Anonym sa...

Med majs pure kan du sila bort skalen när du gör den.
Sen är morotspuren bra ocå, för den är lite söt och barn brukar älska den. Lycka till.
PS har en dotter som blev 5 månader igår och kom till via IVF DS
/annica

Zarah sa...

Haha nej det såg hon inte ut att gilla. Ge det lite tid bara :)