fredag 29 november 2013

Jag hade faktiskt lättare molvärk i stort sett hela natten. Inte så mycket att jag vaknade av det eller så, men varje gång jag vaknade av andra anledningar så kändes det.
Funderade under morgonen på om jag skulle ringa min barnmorska och berätta detta och kanske be att få bli undersökt vid besöket på måndag. Men jag hann aldrig så långt som att ringa för det ringde till mig, och det var min ordinarie barnmorskas kollega som ringde för att berätta att hon var tvungen att ställa in alla I-L:s besök nästa vecka pga personliga skäl. Jag fick istället en tid till kollegan på onsdag istället. Egentligen skulle jag haft ett extra långt samtal om kejsarsnittet bland annat men nu blir det en vanlig rutinkontroll istället.

Jag passade återigen på att ta upp detta med mina sammandragningar/förvärkar och sa att jag var orolig för att det skulle påverka livmodertappen och att jag skulle börja öppna mig och kanske föda för tidigt. Jag sa att jag ville ha en koll. Då sa hon att de helst inte undersöker vaginalt på mig, vet inte om hon menade pga min tidigare skada i underlivet eller pga att jag gått såpass långt och att en undersökning kanske skulle kunna "sätta igång" något eller om det finns någon annan orsak. Och jag kom mig inte för att fråga heller såklart. Någon som vet?

Om jag verkligen var orolig för att jag höll på att öppna mig kunde jag få en läkartid sa hon och jag svarade att det är ju väldigt svårt för mig att bedöma det, men att jag vet att det inte är helt ovanligt och att risken faktiskt finns där. Så jag fick en läkartid strax innan bm-besöket på onsdag iallafall. Om jag kommer undersökas eller bara får komma in på ett lugnande samtal vet jag inte...? Hon sa att eventuellt kan en steril undersökning med instrument göras, vilket inte lät så jävla kul.

Jag kanske överreagerar på detta? Det kanske är onödigt att bli undersökt? Nu börjar jag tvivla och bli osäker känner jag. Någon som varit med om samma sak?

6 kommentarer:

Unknown sa...

Jag hade också sammandragningar/förvärkar i min graviditet. De började redan vid v 14 men då visste jag inte vad de var. I mitten av graviditeten började de göra ont. Hade även "mensvärk". Var livrädd att babyn skulle komma tidigare men det gjorde hon inte. Livmodertappen ändrades bara lite men det var ingen fara med det. Det är ju svårt att säga om sammandragningarna ändrar på livmodertappen. Kan inte säga varför de inte vill göra en gyn undersökning på dig. Är de rädda att irritera livmodertappen? Det borde väl inte ha någonting med sfinkterrupturen att göra? Vår dotter kom med ett planerat kejsarsnitt en vecka före beräknade tiden. Önskar all lycka till dig/er! :)

zara sa...

Jora, två gånger som du säkert läst en del om i min blogg, det blev ju lite fokus på det då så att säga... Båda var ju på väg ut från v.26, sjukhusinläträning o sen sängliggande.. Undersökningen är som en vanlig gynundersökning, men sterilt bara, som det inte är hos bm. Jag har åkt in när det varit smärtsamma sammandragningar som varit regelbundna, men hellre en koll för mycket tycker jag. Du kan alltid ringa förlossningen dygnet runt och be att få komma in för en koll, folk söker ju för typ ont i lilltån så du behöver inte känna dig "jobbig" som man ju ibland gör... Skicka mess på facebook eller så om du undrar nåt, är ej så aktiv på min blogg längre. Hoppas du mår bättre snart! Och tänk på att från v 30 brukar det gå väldigt bra om barnet föds trots allt. Kram

Milla sa...

Pelusa: Vad skönt att höra att det gick bra trots att du hade massa sammandragningar. EN orsak kan ju förstås vara infektionsrisken, att de inte vill vara där och rota för mkt. Tack så mycket! Jag hoppas på en positiv upplevelse av snittet. :)

zara: Ja, vet de vad det beror på att de ville ut så tidigt?
Tänker också så att hellre en extra koll, samtidigt är jag ju i vecka 33+3 idag så OM det skulle visa sig att bebisen ville ut så är det ju rätt lugnt. Men nu vill jag liksom bara att det ska gå hela vägen till det planerade snittet känner jag.
Tack snälla du! <3

zara sa...

Förstår det, svårt när det är planerat snitt, men jag tänker att de kanske vill tidigarelägga det om det är påverkan på livmodertappen, så jag tycker du ska be om en läkartid... Nej, de vet inte vad det beror på, skumt det där...

Milla sa...

zara: Ingen hjärtformad livmoder eller nåt sånt alltså?
Tror inte de vill tidigarelägga det så mycket mer, har ju fått tid 12 dagar innan BF istället för den "vanliga" veckan som det brukar vara. Men visst, visar det sig att jag börjar öppna mig så tänker de kanske om. Jag har en läkartid på onsdag, får se vad hon säger.

zara sa...

Jag hade nåt som heter placenta accreta andra gången, men första gången var allt normalt. Eller ja, allt startade med en njurbäckeninfektion iofs... Jag ska nog inte vara gravid jag:)