onsdag 27 november 2013

Efter att ha haft sammandragningar en längre period nu googlade jag till slut lite på ämnet. Var lite diffust det där med sammandragningar och förvärkar och skillnaden dem emellan.

Men nu vet jag att en sammandragning är när magen drar ihop sig och blir hård för att ganska snabbt gå över. Det kan kännas obehagligt men ska inte göra ont. En förvärk är när man känner molande värk (typ som mensvärk) i magen/ryggen och man kan även känna ett tryck nedåt. De är ofta mer intensiva och varar längre än sammandragningarna.

Med detta sagt kan jag konstatera att jag har jävligt mycket sammandragningar/dag, och att jag även har en del förvärkar. Det ska vara ganska vanligt bland omföderskor men det KAN påverka livmodertappen och göra så man till slut börjar öppna sig och kanske föder för tidigt. Har livmodertappen påverkats och börjat bli mindre blir man ofta ordinerad sängläge fram tills det är dags att föda och ibland blir man även inlagd på sjukhus.

Nu tror jag väl inte det är någon fara för min del, men vem vågar chansa? Ska återigen ta upp det med min barnmorska nästa vecka och hoppas på att hon undersöker saken. Har ingen lust att föda tidigare än det är tänkt.

0 kommentarer: