lördag 19 mars 2011

Vi är hemkomna för en liten stund sedan. Det har ju varit dubbelkalas för J:s syrra som fyllde 31 och för hennes lilla son som fyllde 2. Vi satt ute på framsidan i solen en stund och tankade lite D-vitamin innan vi gick in och kalasade. Som vanligt var det mycket trevligt att träffa J:s härliga familj! Det har frossats i bullar och en jättegod tårta som mannen i huset hade gjort.

Innan kalaset åkte vi till IKEA en snabbis där J köpte en brandsläckare och jag köpte två innerkuddar som jag ska ha på sängen. Vi var även in på en tygaffär för att försöka hitta ett lämpligt tyg till våra stolar. Men icke. Hittade tyvärr inget som föll oss riktigt i smaken. Så nu får jag försöka ta mig in till stan någon dag till veckan igen för att kolla.

På vägen hem skyndade vi in på Rusta för att köpa mer grundfärg till möblerna, eller rättare sagt till bordet. Jag hittade också en stuvbit med ett ganska fint tyg som jag tänkte försöka sy ett slags insynsskydd/gardinaktig grej att hänga i hatthyllan i hallen. Tycker det ser så stökigt ut när man ser alla jackor, skor och väskor som hänger där så jag vill dölja det lite. Nu måste jag bara försöka hitta en symaskin som jag kan låna!

Ibland undrar jag varför jag ger mig in på att försöka sy och liknande saker. Jag kan INTE sy. Jag har aldrig haft fallenhet för det. Jag är jättedålig. Men försöka går ju alltid. Jag vet i huvudet hur jag vill att det ska se ut, men att göra verklighet av det kanske inte är lika lätt? Fast hur jäkla svårt kan det vara att sy ett slags skynke som man fäster med kardborrband egentligen? Jag hoppas jag kan fixa det. Som vanligt intalar jag mig att det är charmigt om det ser lite hemmagjort ut. ;)

1 kommentarer:

Marie sa...

Du får tänka att det säkert finns någon annan som är sämre på att sy än dig ;-) Det kommer säkert bli bra :-)