tisdag 3 juli 2012

Imorgon ska vi till BVC på 6-månaderskontroll och läkarbesök. Hon blir inte 6 månader förrän nästa vecka, men det ska väl inte spela någon större roll. Spännande att se om hon "kan" det de kollar och som de "ska" kunna vid den åldern. Det är som vanligt nervöst inför vad vågen ska visa. 

Nu har hon en period då varje sovperiod är en kamp. Hon vägrar somna och vill helst bara ligga i famnen hos mig och sova och helst inte i sin säng överhuvudtaget. Det tar ungefär en halvtimme varje gång innan hon somnar, vilket blir rätt jobbigt med tanke på att hon sover mellan ungefär 3-5 ggr/dag. Dock har vi lyckats få henne att somna lite tidigare på kvällarna nu och oftast somnar hon runt 21.00 när hon väl somnar. Eftermiddagarna/kvällarna är fortfarande svårare då hon är mer orolig då.

Snart ska vi käka lite lunch här och sen ska jag gå och köpa jordgubbar och gå hem till Zarah och Liam och mysa lite.


2 kommentarer:

Trivsamma förändringar sa...

Men jag tycker faktiskt att om du får till så många sovstunder så är hon en bebis som sover ganska mycket...

Ebba har jag nog aldrig fått till att sova mer än högst 3 gånger på en dag. Och så har jag uppfattat att det är för de andra som jag umgåtts med nu också.
Du kanske ska försöka hålla henne vaken lite, eller försöka dra på det lite så hon somnar lättare så hon är riktigt trött.
Det är svårt, alla kan ju sina egna barn bäst. Och precis när man tycker att man fått till något så ändras rutinerna och man får börja om från början...

Kram

Milla sa...

Maria: Ja, visst är hon en bebis som sover ganska mycket. Absolut. Grejen är att hon helst inte vill somna ensam eller sova i sin säng utan helst bara ligga i famnen. Och inte bara tills hon har somnat heller, det är jättesvårt att lägga ner henne för då vaknar hon oftast igen. :/

Ja, du har verkligen rätt i det där med rutinerna. Men jag tänker fortfarande mitt mantra: Det blir bättre, varje dag. ;)