onsdag 21 maj 2008

inne i badhusets trappa satt fyra tjejer i 11-12årsåldern. alla hade långt hår. den ena hade färgat sitt i en rödaktig nyans. hon var nog den tuffaste i gänget. alla hade skarpa svarta kajalstreck under ögonen, som de med darrande och ovan hand försökt få så jämnt som möjligt. de satt och testade olika mobilsignaler, det är en sån sak som en kvinna i min ålder kan bli galen på efter ungefär två minuter. de pratade högljutt med sina ljusa stämmor och skrattade.

när jag kom närmre såg jag att alla fyra flickor satt och tuggade tuggummi. de smackade ljudligt och blåste bubblor stora som fotbollar. doften av hubbabubba fick mig att minnas svunna tider och jag återvände i minnet till den tid då jag själv var en av de där flickorna. vad enkelt livet var. de största problem man hade var väl om man skulle våga fråga chans på den där killen som gällde för denna veckan på nästa klassfest. fast i sexan började man väl tycka att det var lite töntigt att "fråga chans" på någon. i sexan var man ju praktiskt taget vuxen, tyckte man själv.

de tystnade och stirrade på mig med trotsig blick när jag gick förbi, och i deras värld var väl jag en gammal kärring. den söta, lite klibbiga doften av "date" låg tung i luften. och jag log för mig själv, den parfymen använda jag också när jag var i deras ålder. jag började nästan längta tillbaka lite till den tid då allt var sådär lätt. allt rullade bara på liksom och man slapp oroa sig för pengar och räkningar och jobb och allt annat som man går och oroar sig för. samtidigt som jag drömde mig bort till en värld utan problem, var jag glad över att jag redan gått igenom tonårshelvetet. både för min egen skull och för min stackars mammas. :)

mamma kommer och hämtar mig närsomhelst. jag, mamma och marie ska åka och hälsa på mormor och morfar och se hur han mår. kanske skriver lite senare.
ciao!

0 kommentarer: