fredag 31 januari 2014

Det har varit en jobbig vecka. Vill inte skriva om det här men det har hänt något oerhört tragiskt inom familjen.
Att lillasyster skriker och har ont i magen känns som en fjärt i rymden i jämförelse. Men det har varit tufft det också.

Att hon sen bara ökat 90 gram i vikt på en vecka gjorde inte saken bättre. Hoppas verkligen jag slipper gå igenom samma sak som med M med dålig viktuppgång, matvägran osv. Slår man ut det på två veckor har hon gått upp ca 350 g och det är ju helt ok. Börjar undra om jag inte har tillräckligt med mjölk? Fast nog känns det så. Och hon klunkar ju i sig hör man, även om hon oftast bara äter i 5-10 min och sen verkar nöjd. Om hon är hungrig borde hon väl vara grinig och gnällig hela tiden? Well. Ska tillbaka till BVC och kolla vikten igen nästa vecka och visar det sig att hon fortfarande inte gått upp så mycket kanske jag måste börja ge ersättning. Vi får se.

Idag har vi tagit premiärturen med syskonvagnen. Det gick bra. Den kändes bra och båda barnen var nöjda.
Snart dags för middag här och sen bad för lillan.

Trevlig helg på er!

onsdag 29 januari 2014

Det absolut finaste jag har. Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar er.

Samma sak varje kväll. Lillan skriker/gnyr/gnäller i x antal timmar. Det brukar börja ca 30-40 minuter efter amning. Man får väl kalla det kolik när man ser att det följer samma mönster varje kväll/natt. Jättejobbigt att se henne ha så ont i magen när det vi gör inte verkar hjälpa. Och jättejobbigt att sitta uppe och höra hennes gallskrik i öronen mitt i natten också.

Vi ger minifom, sempers magdroppar och så har jag bytt ut de oljebaserade d-dropparna mot vattenbaserade istället. Kör "cykling" med benen osv för att försöka få ut gaser men det hjälper inte så mycket. Det är svårt att få henne att rapa efter amning och jag lyckas kanske 1 gång av 10. Tänker att det kanske skulle hjälpa något. Å andra sidan är det inte alla barn som brukar rapa heller...

Det är som sagt rätt jobbigt just nu. Det är tur man vet att det blir bättre med tiden. Hoppas det går över snart!
M är fortfarande inne i en period då hon blir totalt vansinnig om allt inte går hennes väg eller hon inte får som hon vill. Hon krånglar dessutom med maten igen och pappa får fortfarande knappt lägga henne... Livet som tvåbarnsmamma är tufft för tillfället. Men det blir bättre. Det gör det ju. Eller hur?

fredag 24 januari 2014

Här ligger hon och ser så beskedlig ut. Kanske är lugnet före stormen? Det finns nog inget som ser så fridfullt ut som ett sovande barn.

Ångest är när man varit uppe 4 h och en kvart med lillasyster under natten, man är tröttare än trött och längtar efter sängen. Lillasyster är äntligen på väg att somna. Sen tittar man på klockan och inser att det snart är uppstigning för storasyster.

lördag 18 januari 2014

Jaha. Lillasyster verkar vara en "ont i magen bebis" precis som Molly var. Idag har hon skrikit, pruttat, ammat, bajsat och skrikit ännu mer sedan 19.45. Nu är klockan 00.40 och det blir bara värre och värre.

J har precis bytt av mig nu och jag ska försöka sova en stund. Imorgon ska vi ha kalas för storasyster som fyllde 2 år i veckan. Det får bli en tur till apoteket och införskaffa minifom imorgon. Andra tips mot magont? Försöker massera och böja benen och låta henne ligga lite på mage samtidigt som jag klappar henne på rumpan men det hjälper föga. Jobbigt är det. För oss allihop.

torsdag 16 januari 2014

Idag blir lilla hjärtat 2 veckor. Herregud, så fort tiden går!

fredag 10 januari 2014

Ville bara meddela att vi lever. Vi fick åka hem med vårt lilla knyte på söndagen. På måndag morgon fick jag åka in akut efter att ha haft frossa och hög feber hela natten. Blev inlagd igen och fick komma hem först igår. Återkommer med den längre versionen vid tillfälle.

lördag 4 januari 2014

Vi mår skapligt. Jag är lite rörligare idag men att ställa sig och gå i och ur sängen gör jätteont fortfarande! Lillasyster har undersökts av barnläkare igår och då konstaterades att hon hade svag puls i ljumskarna. Två doktorer kollade henne. Idag var vi på kontroll igen och det var samma sak idag. En annan läkare kommer senare och undersöker igen. Vet inte vad det kan bero på, de har inte sagt det. Men de säger att vi förmodligen inte behöver oroa oss. Nej, det är ju lätt! I värsta fall kanske ett ultraljud på hjärtat måste göras.

Första natten låg hon och snuttade på mitt bröst nästan konstant mellan 23.00-8.00! Ont i bröstvårtorna nu! Hon har gått ner från 3510 till 3175. Hon får gå ner till 3150 sen har hon gått ner mer än 10%. Jag hoppas mjölkproduktionen kommer igång ordentligt snart! Sist dröjde det ända till femte dagen!

Vi myser i sängen just nu och väntar på J som är iväg och handlar mat. Om allt verkar ok imorgon får vi säkert åka hem. Väldigt mkt tryck på platserna här! Tror inte J får stanna inatt.... Kort uppdatering men det är lite meckigt att skriva från telefonen!

torsdag 2 januari 2014

...till en liten tjej! <3
Vi mår efter omständigheterna bra även om jag känner mig helt mörbultad. Lillasyster är väldigt lik M när hon var nyfödd. Hon är underbar och vi är så lyckliga!

Hej då, magen!

Nu när jag skulle krypa upp i sängen kände jag.... Ingen foglossning? Klev upp igen och tog ett varv i lägenheten och nej, faktiskt så verkar den ha försvunnit. Iallafall tillfälligt. Mycket märkligt, för tidigare under dagen har jag haft skitont! Jag har även haft tryckkänsla nedåt och molvärk i både mage och rygg i några dagar. Nu är det bara lite i ryggen.

Jag fattar inte, om några timmar blir jag mamma igen! Tror ni jag orkar sova något inatt? Det tror inte jag. Men jag ska göra ett tappert försök. Klockan ringer 06.00 och jag måste vara fastande inför operationen så jag får bara dricka en kopp te. Jag som är så jäkla hungrig på morgonen också. Usch, vad nervös jag är! Godnatt!

Uppdatering kl 06.12: Falskt alarm. Foglossningen är inte borta. Jag är snorig och har skitont i halsen. Lyckades sova ett par timmar trots allt men drömde om snittet. Är sjukt nervös över hur allt kommer gå. Inte länge kvar nu.

onsdag 1 januari 2014

Nu kan man verkligen säga att nedräkningen har börjat. Imorgon har vi tid för vårt planerade kejsarsnitt. Jag har sprungit runt här hemma som en yr höna och försökt packa det sista i bb-väskan och så har vi plockat/städat, tvättat, bytt sängkläder och lite sånt för att det ska vara någorlunda lugnt och skönt när vi sedan kommer hem. Tänk, när vi kommer hem nästa gång har vi en ny liten familjemedlem med oss. Det känns så himla, himla konstigt och så himla, himla roligt och fantastiskt och ofattbart. Det känns så konstigt på något vis.

Jag försöker njuta av den stora magen, av alla sparkar och buffar inifrån. Jag försöker registrera hur det känns och spara i minnet. Snart är magen borta. Även om den är stor och otymplig så kommer jag sakna den. Men nu ska vi äntligen få träffa vårt barn. Pussa och krama och få andas in den underbara bebisdoften. Jag längtar så. 

Jag försöker att inte tänka för mycket på själva operationen för då blir jag bara så jävla nervös.
Vi var och lämnade av lilla M hos mamma förut. Det var jättejobbigt! Jag har inte varit ifrån henne så värst länge förut och även om jag vet att hon har det superbra hos mamma så kommer jag sakna henne hejdlöst.

2014 alltså. Vi startar året med buller och bång och välkomnar vår efterlängtade bebis. Jag tror det kommer bli ännu ett fantastiskt år!

Jag återkommer så fort jag kan och orkar om en uppdatering och kanske en bild på vårt mirakel. Håll tummarna för att allt går bra och att denna förlossningsupplevelse blir mer positiv än min förra.

Julafton spenderades som sagt hos min mamma med sambo. Det var en jättemysig eftermiddag/kväll med god mat, fina klappar och härlig stämning. Även bebisen i magen fick ett paket av moster Ida och kusin Theo.




Nyårsafton spenderades här hemma hos oss. Två vänner och deras grabb som är lika gammal som M var här och käkade middag Tredje året i rad som vi ses på nyår och käkar mat och umgås. Supertrevlig tradition tycker jag! Första året låg våra bebisar i magen. 13 dagar senare bestämde sig M för att kika ut. 9 dagar senare kom lille L. Nu är vi båda gravida igen! :)

Det serverades Bruschetta till förrätt, Baconinlindad kycklingfilé med balsamicosås till huvudrätt och Chokladkaka med nougat, hasselnötter och flingsalt till dessert.