söndag 19 juni 2011

Jag har redan börjat tänka på namn till bebisen. I tidigaste laget kanske, men man måste ju vara positiv och TRO att allt kommer att gå bra. (Även om jag i själva verket egentligen är livrädd för att något hemskt ska hända.)

Det är ju skitsvårt med namn. Det finns så oerhört många fina, men samtidigt finns det många som man gillar på andras barn, men absolut inte själv skulle vilja ha som namn på sitt barn. Konstigt nog är det mycket lättare med flicknamn än pojknamn.

Jag har gjort en lista och där har jag 55 (!) tjejnamn och 28 pojknamn. Av flicknamnen är det 13 stycken som jag gillar lite extra mycket. Av pojknamnen är det 8 stycken. Vilken djungel! Dessutom är vi ju två som ska komma överens om ett par namn som vi båda gillar. Det kommer nog inte bli det lättaste inte.

Och eftersom vi inte ska ta reda på könet så blir det ännu svårare då vi måste hålla alla dörrar öppna. Jag tror inte på det där med ett bestämt flicknamn och ett bestämt pojknamn riktigt. För tänk om bebisen kommer ut och inte alls känns som en Maria eller en Pontus! Då tycker jag det är bättre att ha ett par förslag på varje kön och hoppas på att något av de passar bebisen.

Vad har ni för favoritnamn?
Jag tar väldigt gärna emot namnförslag på både pojknamn och flicknamn.

7 kommentarer:

Marie sa...

Det är som du säger, lättare att komma på flicknamn än pojknamn.

Har dock inga bra namn just nu som jag kommer på. Återkommer med det :)

Sara sa...

Åhh. Måste kännas helt underbart och overkligt att äntligen kunna tänka på namn. Jag menar, tänka ut ett namn på riktigt utan att fundera på om man någonsin kommer få användning för något av dom. Önskar och hoppas att det blir samma sak för mig snart. :) Kram!

Anonym sa...

När vår tjej kom så tittade vi på varann och sa typ samtidigt: "vilken Tilde vi har fått!" Så det är som du skrev att man kanske har bestämt vissa namn innan, men sen när flickan/pojken väl kommer så passar dom kanske inte alls:) Vi hade bestämt oss innan vilka namn det skulle va(visste heller inte om det skulle bli tjej eller kille), men det stämde ju inte alls. Så nog bestämmer barnen lite ändå vad dom ska heta:)) //Kramar Louise

Unknown sa...

Jag och sambon kom lite överens om några flicknamn medans vi bara kom överens om ett pojknamn. Då hade vi 'oturen' att få TVÅ pojkar.
En var namnlös i ca två veckor, men till slut blev det Samuel och Denny :)
Pojknamn: Joakim och Daniel
Flicknamn: Hanna Linnéa Isabelle Safira Josefin Seraphina (Affleck och Garners tös).
Lycka till med allt!

När ett plus ett blir tre sa...

Ja det här med namn är supersvårt! Jag menar, dom ska ju bära det hela livet (om dom inte byter själva sen vill säga). Vi har ju tagit reda på vilket kön vårt Pyre har, så vi måste ju "bara" komma på en typ av namn. Dock har det gott över förväntan, trodde vi skulle bli väldigt oense jag och sambon. Vi får väl se om det namn vi tänkt oss passar på bebisen när den väl kommer ut. :-) Vi får se till att ha några i reserv annars.
Kram

Beatrice sa...

Mmm svårt detta är
Jackie , Jolin, Millie , Sadie, Smilla

Jack , Max, Nolan

själv har vi ju Freddy , Felix & Nellie inom Familjen

Sandra Cabrera Skalski sa...

Ja, nästan alla jag pratat med har svårast med pojknamn och vi med. Sen tycker jag det är jobbigt med att jobbat med det jag gör för man asocierar till så många människor tyvärr negativt många gånger.
Men såklart har min son de vackraste namnen =)
Jag gillar Jack, Daniel och Albert =) Kajsa e fint