onsdag 29 juni 2011

Det verkade på sköterskan som att min synkoll blev godkänd, men hon skulle skicka resultatet till läkaren som sen skickar resultatet via brev till mig. Åtta rör med blod fick jag ge förut när jag lämnade prover. Efter det gick jag och mamma och lunchade och sen gick vi in till stan en sväng. Jag skulle köpa allergimedicin till J och så köpte jag en mascara och två klänningar på rea till mig själv! Vi satt i solen och käkade mjukglass och gottade oss en stund och på väg tillbaka till bilen sprang vi på en otroligt musikalisk gatumusikant som vi blev stående och tittade på länge!


Idag gick jag in i vecka 11. Det går långsamt framåt! Imorgon väntar ett dagpass på jobbet och sen är jag ledig i FEM ljuvliga dagar!
Nu är bebisens sitthöjd ungefär 4 cm. Alla kroppsdelar finns med, från tandanlag till tånaglar och fingrar och tår har nu separerats helt. Bebisen rör sig massor och sparkar och sträcker på sig. Det ser nästan ut som vattenbalett och ju mer fostret utvecklas, desto mer rör det sig.

Merparten av den kritiska utvecklingen kommer att klinga av under de kommande veckorna. Bebisens huvuduppgift de kommande sex månadernas är att bli större och starkare, så att den kan klara sig utanför livmodern.

Slutet av första trimestern närmar sig nu. Du kanske har fått en mörkare pigmenterad linje som kallas linea nigra mellan naveln och blygdbenet. Det är inte ovanligt att det bli svårare att sova nu.Fakta lånad från babycenter.com

1 kommentarer:

Essi sa...

Så spännande att följa din resa oxå, en av mina kollegor hade liknande bilder på sin blogg när hon var gravid och det hela gjorde följandet mer "real"på någo sätt. Bra förresten att du påminde mig om böcker, måst ju skriva recension på den jag redan läst innan jag har läst en till :) Kram