söndag 15 juli 2012

Idag har jag gjort en ny sats med puré. Idag blev det favoriten potatis och palsternacka, och två nya smaker - blomkål och ärtor. Jag tror hon kommer vara väldigt skeptisk till båda två. Höhö. Hon äter fem kuber till lunch nu.

Hon har blivit superhård i magen av all mat och det är nästan helt stopp. Igår kom det små, små harlortar. Detta trots att jag gjort allt jag kan komma på för att få bukt med lilla magen.

Tex får hon både katrinplommonpuré och päronpuré, jag försöker få i henne vatten, (vilket är lättare sagt än gjort,) hon får olja i både, ersättning, gröt och puré, jag har gett en liten dos laktulos i två dagar, försöker cykla med benen rör att få igång tarmarna, och jag har till och med petat lite med tempen för att hon ska få bajsa. Detta utan ett bra resultat. Nu har hon inte bajsat ordentligt på fyra dagar. Tycker så synd om henne när hon tar i och försöker och det inte kommer något.

Har ni tips på vad jag mer kan göra tar jag tacksamt emot det!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte bara hos oss det går undan ser jag. Shit vad hon blir stor!

Jag tycker det låter som att du redan testat det mesta. De tipsen jag fick av bvc när Elvira var hård i magen var (förutom det du redan gör) att tänka på vilken gröt du ger henne. Nu kanske ni kör med någon special utan mjölk så att ni inte har så mycket att välja på. Till oss rekommenderade hon iaf mild havregröt. Utöver det så ska hon inte få äta morötter eftersom det är det har en förstärkande effekt. Får du inte bukt på problemet tycker jag du ska prata med bvc så ni medicinerar det istället. Det erbjöd dom i Elviras fall men vi fick ordning på det med katrinplommon. Vi får dock fortfarande ge henne katrinplommon efter i princip varje mål annars är det kört. Hoppas ni får ordning på det snart. Jobbigt när de små får kämpa så och man ser hur ont de får av det.

Hoppas allt är bra med er i övrigt.

//Louise

Anonym sa...

Det här med t9 är bra. Ser nu att det blev galet. Det ska givetvis vara förstoppande och inte förstärkande. Men det hade du säkert redan koll på.

//Louise

Frida sa...

Ser gott ut, för en liten bebis i alla fall :) du får jättegärna dela med dig av recepten/hur du gjort. Barnmat var aldrig min starka sida när min äldsta var bebis och nu när jag har en till bebis så minns jag inte hur jag gjorde.

Milla sa...

Har inte gått efter recept. Men jag brukar ta två potatisar och en palsternacKa och koka mjuka, sen mixa med lite rapsolja. Ärtpuren och blomkålen gjorde jag på samma sätt. Superlätt! :-)

Erika sa...

När T är hård så hård i magen att hon inte orkar få ut det själv så petar jag med termometern och har på tvål (sägs att de ska vara bra). Masserar magen och petar, tar hon i och jag ser att det finns något där och hon inte får ut det. Trycker jag lite strax brevid skinkorna så hon får ut det.
Vi har också problem med hennes hårda mage, har prövat allt utom lactulos.