söndag 9 februari 2014

Jag blir galen. Idag har lillan ätit skitdåligt. Ammar i 5 minuter högst sen vill hon inte ha. Och nu på kvällen när hon har ont i magen är det nästan omöjligt att få i henne någon mat alls.  Hon bara skriker vid bröstet. Vad fan ska man göra?? Hur har ni andra med kolikbarn hanterat detta?
Hon är säkert hungrig men orkar inte äta när hon har ont, och mina bröst sväller upp till två meloner eftersom hon aldrig äter ur dom. Fortsätter det såhär lär jag ju åka på mjölkstockning.

Imorgon ska vi väga henne och det ser jag INTE ett dugg fram emot. Vikten lär inte ha skjutit i höjden direkt. Tror snarare på att hon stått still eller gått ner sedan i torsdags.

7 kommentarer:

Barbafjant sa...

Åh, jag blir så ledsen när jag läser om hur jobbigt ni har det!

Jag har aldrig haft det så struligt som du med amningen, men ändå hittat mycket hjälp i de olika amningsbloggar som finns. På bvc präglas ofta den hjälp man får av alldeles för mycket tyckande, och olika idéer om hur saker ska vara (trots att deras uppdrag inte alls ser ut så). På amningsbloggar kan man läsa om amning och kolik, vägningshets och annat som man kan råka ut för.

Jag hoppas verkligen att det blir bättre för er snart!

Sofie sa...

Hej ! Har en åttaveckors med magknip ! För oss var det att när brösten är fulla så kommer det för mkt, han släppte å skrek å svalde massor med luft+har svårt att på ta. Jag fick tipset att amma honom så upprätt som möjligt och amma från samma bröst två gånger i rad. Då får de färre gånger som de kommer så mkt och Då minskar produktionen och det kommer inte lika mkt. Handmjölka ur de värsta ur de andra. Har också slutar med massor av mat som lök kål mjölk frukt utom banan osv men tror det är luft i magen . Svårt att veta vad det är :( så svårt och jobbigt speciellt när man har syskon att ta hand om med. Hoppas det blir bättre snart!!

Milla sa...

Tack snälla ni, jag uppskattar verkligen era kommentarer och tips. ♥

Anonym sa...

Handmjölka ur litegranna innan amning så det inte kommer för mkt på en gång, upprätt ställning för bebben vid amning...och det vanliga uteslut kaffe, lök, mjölk, kål osv...hoppas det blir bättre för er! /marie

zara sa...

Minna åt inget på kvällarna/nätterna när hon hade kolik, var omöjligt att komma till ro och äta. På nåt vis tog hon igen det på dagarna. Hoppas det blir bra för er snart!

Milla sa...

Det där med att hålla bebisen upprätt... alltså, hur gör man det? Fattar inte riktig hur jag ska hålla henne och sitta själv kan hon ju inte. Känns som hon kommer hamna snett och kanske suga fel?

Återigen, tack för era tips! Ovärderligt.

Sofie sa...

Det är ju svårt att hålls dem upprätt när de är så små , går ganska bra med min pojk nu å han är åtta veckor. Men man kan ju tänka på att inte ha dem helt liggande varje amning .. Det är för gaser stiger å hamnar då högst upp = kommer ut lättare med rapar :) om problemet är att hon sväljer gaser så är ju minifom bra med , man kan ta upp till 30 droppar vid varje måltid enl min BVCsköterska. Har också läs att liggande amning gör att det inte kommer så mkt i början ... Men är de ju inte upprätta så det säger ju emot varann ;) . Hoppas ni mår bättre snart , vet hur man känner sig när de bara skriker :(