tisdag 25 februari 2014

Ja, vi blev som sagt tagna på allvar inne på barnakuten. Det de verkade mest bekymrade över var hennes tillväxt. Kurvan pekar neråt numera. Hon är ca 81 lång och väger runt 9 kg. Jag påpekade förstås att jag själv var ÄNNU mindre när jag var liten (och fortfarande är det) och att hon är pigg och glad i vanliga fall och utvecklas fint annars. Jag berättade också om mina misstankar om födoämnesallergi, främst gluten, och läkaren höll med om att det absolut kunde vara det. Fick med provtagningsunderlag hem för urin och faecesprov samt massa blodprover. Idag var jag och lämnade in det på labb och M tog venprov. Det var ingen hit, men hon var jätteduktig! Nu är det bara att invänta domen.

Vi kommer få en remiss till Gripen där vi kommer få fortsätta utredningen sen, antar att de kommer kolla eventuella andra allergier och så. Det "röda" underlivet var naturligtvis inte alls rött när läkaren skulle titta och hon trodde inte att det var svamp när jag frågade om det. Hon bajsar fortfarande jätteljust och det kunde tyda på infektion sa läkaren. När jag frågade om att hon kväljs så fort hon äter sa hon att det kunde bero på att hon har bajs i tarmarna som samlats där eftersom hon varit lite hård i magen och att det i sin tur gör att hon inte orkar äta och mår illa. Fast den teorin köper jag inte. Hon har ju bajsat flera gånger under helgen osv. Jag ska iallafall ge laktulos i några dagar nu för att "rensa" lite. Känns skönt att bollen är i rullning och att det händer något nu.

Idag har hon faktiskt ätit upp all lunch utan att kväljas en enda gång! Hoppas det börjar ge med sig med illamåendet.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Börja ge glutenfritt, sen vi börja med det här hemma har mina magproblem blivit mindre ( vi fuskar ibland,ganska ofta nu efter semestern). Vet inte hur det är när det gäller barn, men på vuxna är testerna för gluten inte 100%.

Jag har tagit hur mycket prover som helst och varit på utredningar för magen ändå finns det inga fel. Sen jag började hos en kostrådgivare, så har det blivit bättre.

Hon sa att gluten utrycker sig på många sätt i kroppen, en del får eksem, andra är trötta, magproblem, smärta, ledvärk osv osv..

Hoppas det inte är mågot allvarligt fel!
Lycka till
Kram

Milla sa...

Ja, man kan ju testa att ta bort gluten ur kosten men vad jag har hört är man allergisk så är man. Då hjälper det inte om man bara tar bort det ibland och ibland äter det. På dagis har hon ju inte glutenfri kost så det känns som att det kanske varken gör till eller från om vi tar bort det hemma. Under glutenutredning ska man heller inte ta bort det förrän allergi är konstaterad. Sen kan ju säkert magen må bättre utan gluten ändå, som den verkar göra i ditt fall! :)

Tack för omtanken. Kram