fredag 18 december 2009

Jag har pratat med läkaren. Han tog min oro på allvar även om han tyckte att jag skulle fortsätta med den medicinen jag har nu. Han sa att det nästan bara drabbar Parkinsonpatienter, det där med hjärtklaffarna, fast jag vet ju om att en ung tjej i samma ålder som mig själv som fått påverkan på klaffarna efter att ha ätit den medicinen. Vidare pratade han om att det främst är personer som äter hög dos under lång tid som får problem, men han sa ändå att jag självklart skulle få vara med och bestämma själv vilken medicin jag stoppar i mig och att jag inte ska behöva ha ångest över att äta tabletterna.

Jag skulle inte behöva göra något ultraljud på hjärtat i nuläget eftersom jag är ung och frisk (!) Men i sommar när jag ätit medicinen i ungefär 6 månader kunde jag göra en undersökning tyckte han. Efter många om och men och velande fram och tillbaka bestämde jag mig för att byta medicin. Från Cabaser till Pravidel.
Detta innebär att jag kommer att få knapra pills tre gånger om DAGEN istället för en gång i veckan. Kommer bli jobbigt att komma ihåg det, speciellt eftersom man måste ta dem i samband med mat också. Sedan ska de trappas upp och man ska hålla på och mixtra. Lite jobbigt. Jag har ätit dem förut men då bara en halv tablett på morgonen och en halv tablett på kvällen.

Biverkningarna sägs vara jävligt jobbiga med den här tabletten. Många mår skitilla och spyr som kalvar, hallucinerar, har yrsel, blodtrycksfall och så vidare. Många har varit tvungna att byta medicin eftersom denna hindrat dem från att ha ett normalt liv. Jag hade dock inga sådana besvär när jag åt dem förra gången. Jag mådde illa ibland och fick blodtrycksfall och kände mig trött, annars var det som vanligt. Här kommer en annan biverkning som jag snott rakt av från FASS.se : "Det finns rapporter om spelmani (överdrivet sysslande med hasardspel utan förmåga att hejda sig) samt ökad sexuell lust och sexuell aktivitet hos patienter som behandlats med Pravidel, speciellt vid hög dosering. Detta försvinner vanligen vid avbrytande av behandlingen." Oh lord.

Well. Det känns faktiskt ganska bra att ha löst detta. Men visst, helt bra känns det fortfarande inte. Det är ju som att välja mellan pest eller kolera. Jag valde kolera och hoppas på att biverkningarna inte gör sig alltför synliga och jobbiga.

Nu ska jag gå ut och gå en promenad innan jobbet. Det är en vacker vinterdag med -13 grader. Brr.

0 kommentarer: