onsdag 31 december 2008

igår orkade jag inte skriva en rad, fick nämligen besked från skolan. eller ja, inte med posten utan jag ringde till dom och för en gångs skull var det någon i andra änden som behaga lyfta luren!
hon sa att ingen kommit in pga att det inte finns några pengar. samma anledning som de tidigare gånger jag sökt alltså. jag blev så jävla förbannad.
fast jag liksom var inställd på att det förmodligen skulle vara så, blev verkligheten för mycket för mig och att få det svart på vitt sådär fick mitt hjärta att brista.

mamma var här som tur var och jag låg i hennes famn i soffan och grinade som ett litet barn.
för er låter det säkert skitlöjligt, men för mig kändes det som ett slag rätt i magen. som om någon sagt till mig: "nä, du får vänta ett år till med att börja utbilda dig, alltså ännu längre på att få ett riktigt jobb. och barn... pfft. det ska vi inte ens prata om. du kan inte skaffa familj när du har varken utbildning eller jobb, fattar du väl!"
jag vill så hemskt gärna utbilda mig till undersköterska för att få vara kvar på jobbet där jag är timanställd, och jag vill så hemskt gärna bli gravid någon gång nästa år, och inte ha heeeela utbildningen kvar.
jag är så ledsen.

i ett helt års tid har jag kämpat och sökt den där jävla utbildningen. TRE gånger. för att ha kommit igång med den innan jag blir pregnant.
min chef har pratat med skolan och med politikerna och gjort vad hon kan, och så får man bara ett iskallt: "NEJ, du kommmer tyvärr inte in denna gången heller."
och så kommer det någon i vilken annan kommun som helst och tänker: "hmm. om jag kanske skulle testa att utbilda mig till undersköterska? kanske kunde vara kul." och vips så får dom det. bara sådär.
och jag vet en person som går utbildningen nu, som inte bryr sig överhuvudtaget. som knappt lämnat in en enda inlämningsuppgift, men ÄNDÅ får hon gå kvar. för hon har ju två år på sig! det suger verkligen. ge platsen till någon som uppskattar den och förtjänar den istället för helvete! jävla idioter.

har inte mått sådär jättebra på sistone, och nu känns det som att det här var droppen.
varför kan jag aldrig få ha lite tur i livet för en gångs skull? varför kan det inte bara få rulla på utan att det ska bli massa skit?

jag orkar inte mer.
jag skiter i allt.

1 kommentarer:

Mia sa...

Synd att du inte kom in gumman! :-(
Grums kommun är så värdelösa på att prioritera... helt sjukt!
Massa kramar!