torsdag 11 december 2008

då var man hemkommen från vårdcentralen då.
jag hade ju tänkt vara smart och överlista de gamla pensionärerna genom att vara där mycket tidigt och på så vis vara den första som kom in på lab. det är ju så tråkigt att sitta och vänta till klockan nästan blir 9.00 innan man får komma in.

sagt och gjort, jag var där redan 7.35, mycket stolt över mig själv för att jag orkade vara där såpass tidigt. kollade mig omkring och såg endast en gubbe som satt och väntade.
nöjd gick jag för att ta en nummerlapp till receptionen där man först måste anmäla sig. wow. nummer 65, och på skärmen visade det 64, så jag stod näst på tur.
det visade sig att receptionen inte öppnade förrän 7.45 så jag fick snällt sätta mig ner och vänta men det gjorde inget, tio minuter har väl ingen dött av?

klockan blev 7.45 och jag steg in i receptionen. först av alla.
blev dock lite grinig över att kärringen därinne debiterade mig på 100 riksdaler för att jag skulle få tappa mig på ETT ynka rör blod. är inte det rätt sjukt, att man ska behöva betala för att ta ett blodprov när ens läkare har skickat remiss om det, för att sedan ha en uppföljning och redovisning av resultatet i slutet av månaden? det tycker iallafall jag.
100 kr fattigare gick jag ut därifrån, och helt plötsligt hade folk flockats i väntrummet. jag gick nöjd med ett lite överlägset leende på läpparna förbi folkmassorna till lab för att ta en ny nummerlapp, bara för att upptäcka att jag fick nummer tio och att det på tavlan stod nummer fem! och då hade ju inte lab ens öppnat än.

det visade sig att de sluga gamla rävarna smugit fram ur sina gryt när jag var inne i receptionen och snappat åt sig en varsin kölapp INNAN de tog en lapp till receptionen. och jag som naivt trodde att det bara var jag och gubben som skulle ta prov idag.
score 1, till gamlingarna. smart, mycket smart. men lite fult tycker jag nog.
menmen, i krig och kärlek och i labs väntrum är tydligen allt tillåtet. där gäller deras spelregler och dom ska hädanefter följas även av mig i framtiden. ont ska med ont förgås!
nästa gång är det jag som är där halvjävlaåtta, slinker in i labs väntrum fort som fan och sedan lugnt går och tar en nummerlapp till receptionen så jag 8.03 kan vara på väg hem igen.

det var skitmycket snö ute när jag gick. och ej plogat förstås. det var rena rama träningspasset att plöja sig igenom den tunga snön med mina trötta och nyvakna ben.
funderar på att lägga mig en liten stund igen, men jag börjar piggna till. skit också.
kanske lägger mig och läser en stund, har jag tur blir jag trött och kan somna om en timme. det är ju inte kul att ställa klockan på 7.00 när man är ledig och absolut inte är en morgonmänniska kan jag säga.

blir iallafall ingen tur till stan idag.

4 kommentarer:

Sara sa...

ja det blir jättebra med lite skitsnack och alkohol ;) såg dig när du plöjde hem förresten :D var på väg upp till servicehuset dåja, men du pratade i telefon så jag ropa aldrig på dig. hehe hade gött smulan

Nathalie sa...

haha rolig du är! =) Men nästa gång du ska dit så är du välförberess och kan vara med i spelet! hihi =)

Zinghaz och Lova sa...

fick också betala trots att läkaren sa att det inte behövdes... men det hade gått över två veckor sa dom i receptionen så det va bara att betala och se glad ut:(. ska börja på rasta nu 21dec fram till i april, sen är man arbetslös igen, inte lätt att få jobb nu inte så man får ta det man får helt enkelt=)

Sara sa...

okej ;Djag oc gaby pratade på den 20:ende om det passar för damen? :)