lördag 30 april 2011

Har spenderat ett par timmar på baksidan hos pappa. Jag har dock fått springa ut och in hela tiden eftersom solen mestadels lyst med sin frånvaro, och så fort den försvinner blir det svinkallt! Hemma igen iallafall. Tänkte måla lite. För omväxlings skull.

Nu har jag precis läst ut Katerina Janouchs bok Systerskap som är den andra boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund.

Första boken heter Bedragen och handlar om Cecilia och hennes familj bestående av en äkta man och fyra barn. Livet känns ganska okej, men plötsligt står en ung grabb utanför dörren. Han påstår sig vara son till Cecilias make John. Det visar sig att han haft en passionerad affär i sin ungdoms dagar och den unge mannen är resultatet av detta. Samtidigt ska John iväg och jobba utomlands under en längre tid. Cecilia misstänekr att allt inte är som de ska i deras relation och har anledning att tro att hennes man är otrogen mot henne. Sakta börjar hon nysta i detta och får reda på saker som hon helst skulle vilja glömma.

Andra boken är som sagt fortsättningen på Bedragen. Cecilia och John går i terapi för att försöka lappa ihop sitt förhållande, men är det egentligen någon mening? Arbetet som barnmorska på förlossningen är dramatiskt med bland annat en kidnappad nyfödd bebis. I stan härjar en gärningsman känd som "Parkmannen" som ger sig på kvinnor och försöker våldta dem. Några tjejer har tröttnat på att ständigt behöva vara rädda för att gå ut ensamma och bestämmer sig för att hämnas....


Nu har jag precis börjat i På det fjärde ska det ske av Kajsa Ingemarsson. Det är visst hennes första bok. Jag har läst några av hennes andra böcker och gillade dom. Denna bok har jag inte kommit så långt i ännu, men den handlar om Paula, en rastlös själ som aldrig kan vara kvar länge på samma ställe. Hon reser mycket och arbetar utomlands. Kvar hemma är hennes sk pojkvän, polisen Johan. Deras förhållande är komplext då Johan vill flytta ihop och stadga sig, medan Paula undviker detta samtalsämne.

Efter en sex månaders lång vistelse i New York, återvänder Paula hem igen. Johan tar först emot henne med öppna armar, men efter en tid börjar han tappa tålamodet. Paulas partykompis Anna har träffat den stora kärleken och väntar sitt första barn. Rakel är mitt uppe i karriären och plötsligt står Paula ensam kvar i en tillvaro byggd på resor och olika ströjobb. Hon börjar vackla. Kanske är det inte så dumt med en ring på fingret, utbildning och jobb trots allt? Allt ställs dock på ända när hon får ett erbjudande hon inte kan motstå.


0 kommentarer: