onsdag 6 april 2011

Jag har inte skrivit här på tre dagar. Detta på grund av att jag har haft fullt upp. I måndags åkte jag och J in till stan direkt efter jobbet. Där hämtade jag ut mitt nya pass, shoppade lite och strosade på stan i väntan på att J skulle bli klar i skolan. Sedan hämtade vi upp Marie och Leon och åkte till Willys och handlade. De följde med hem till oss och sov här sen.

Igår jobbade jag till 16.00, sen var syrran och bonussyrran här och umgicks. Vi käkade god mat och satt och snackade. Mycket trevligt var det, och vips så hade den dagen också gått! Marie och Leon sov här även då.

Idag har jag varit på urnsättning för morfar. :´( Det var inte särskilt upplyftande. Dessutom har jag sovit dåligt inatt och drömt massor om morfar och urnsättningen. Det var ganska mulet och blåste som f-n när vi kom. Mamma bar urnan. Vi gick ner till minneslunden där morfars sista vila kommer vara i evigheters evighet och ställde oss runtom urnan. Då bröt solen igenom molntäcket och det slutade blåsa. Där stod vi och grät och tog farväl av lilla morfar. Sen ställde mamma ner urnan i marken och vi gick fram en efter en med rosorna. Morbror läste några vackra ord och sen stod vi där en lång stund. Mormor höll mig i armen. Mitt hjärta värkte för henne så att jag trodde det skulle gå sönder.

Jag, syrran och mamma gick aven till min älskade farbrors grav och hälsade på. Det var årsdagen för hans bortgång igår. 18 år sedan är det. Jag kan inte fatta det... Och fortfarande saknar jag honom så fruktansvärt mycket. När han dog förändrades hela mitt liv.

Efter cermemonin åkte vi hem till mormor igen och fikade. Vi stannade i 2-3 h tror jag. Man blir alldeles urlakad efter en så här tung dag. Trött. Sliten. Mormor + mamma + mostrar var dessutom på en annan begravning även igår. Vi körde hem M och L till stan.

Nu har jag varit hemma en stund. Jag håller på och diskar och tvättar en maskin och ska alldeles strax kliva i målarkläderna tänkte jag. Nu är ni lite uppdaterade om vad jag gjort de senaste dagarna iallafall.VILA I FRID, LILLA MORFAR.