söndag 15 maj 2011

Om lite mer än vecka ska vi gå på husvisning! Vår första. Det ska bli oerhört spännande.
Nog för att det är ett hus som troligen ligger helt utanför vår prisklass, men det är ändå roligt att gå och titta och tråna och huset ser sååå fint ut! Dessutom tror jag att det är bra att gå på visningar för man blir förhoppningsvis klokare och visare för varje gång och vet mer vad man ska kolla efter osv.

Vi har inte ens varit till banken och diskuterat ett eventuellt lånelöfte ännu, men med tanke på att J inte har fast jobb ännu och min lön inte är direkt jättehög så får vi förmodligen inte ta så mycket i lån... Det innebär att våra husdrömmar förmodligen får vänta några år till. Men drömma och längta är ju gratis.

Har ni några tips på vad man bör ha järnkoll på när det gäller husspanande? Vad bör man veta? Vad ska man kolla efter? Det är rena djungeln för oss! (mig)
Tips från vana husletare mottages tacksamt!

Nu ska jag hänga tvätt och sen krypa i säng med Zahiren. Imorgon ska jag till stan en snabbsväng. Jag har lite ärenden att uträtta, sen ska mamma och jag på zumba när jag kommit hem.

3 kommentarer:

Therese sa...

Jag är ingen van husletare. Jag är ingen husletare överhuvudtaget så jag är inte till någon hjälp.

Tänkte mest bara berätta att jag skrivit ett inlägg i min blogg om hur jag bar mig åt med epileringen för att det inte skulle göra så ont. Jag länkade till dig i det inlägget, hoppas det är okej? Hojta till annars så tar jag bort länken :) Kram

Therese sa...

Här är länken till inlägget, glömde den i förra kommentaren ;)
http://kamtroll.blogg.se/2011/may/hemligheten-med-epilatorn.html

fröken solstråle sa...

Vi kikade på närmare 25 hus innan vi köpte vårt, det blir ALDRIG som man tänkt sig att det ska vara i början, då var vi stensäkra på ett äldre 2-våningshus med kakelugnar och bondkök, nu bor vi i en stor enplansvilla från 90 och älskar det!!! Vi köpte huset för läget på tomten och området, sånt är otroligt viktigt för det kan du aldrig göra om det kan di med ett hus!! Viktigt att kolla vilken typ av uppvärmning som används och hur nytt det är, om tak och ytterfasad behöver göras om inom närmsta framtiden, sånt kostar mycket pengar, när man sedan hittat ett hus man vill ha och vill lägga bud; räkna på månadslostnaden de uppger i kalkylen fast lägg på några procents ränta så i dagsläget 8% istället för 4 som de kanske räknat på där. Du vill ju kunna bo i huset även om räntorna går upp !
Några tips iaf :)