söndag 13 april 2014

Den där päronkrämen verkar gå hem! Idag åt hon 1 dl. Halleluja!
Det är säkert jättemycket socker och tjafs i den men det skiter jag i just nu. Just frukostalternativ känns väldigt begränsat sen när vi kommer hem. I vanliga fall äter hon mest yoghurt. Den där havregurten mamma köpte till henne var dock riktigt äcklig så den vill hon nog inte ha.  :( hoppas vi kan börja med sojaprodukterna  snart så utbudet blir lite större.

Det har överlag varit en ganska bra dag idag för lilla M. Hon har till och med bett om att få kissa på pottan två gånger och faktiskt gjort det också. Och så ber hon om pannkaka. Och yoghurt. Känns så hemskt att neka henne!

Personalen här är bra. Fast några tveksamma knäppon finns det ju. Idag tex kom det in en och frågade vilken mat hon ville ha imorgon. Jag sa att det inte går att välja utan bara finns ett alternativ för mjölkproteinallergiker.
- Ja, det är strömming eller köttfärssås. Sa hon. Då tar vi väl köttfärssås då?
- Fisk har hon fått tre gånger denna vecka, muttrade J.
- Jaha! Men då tar vi fisken då!
Dubbelsuck. Jag fick förklara igen att det liksom blir det det blir. Vi vet inte i förväg eftersom de bara beställer 1 mjölkproteinfri portion.
- Jaja. Då tar vi laktosfritt.
- Nej, det ska vara mjölkproteinfritt! Sa jag.
- Jahaaa, är det laktosproteinfri mat!? Jaja, ok.

Det finns inte ens nåt som heter det!

Det var samma ärkepucko som erbjöd M glass när hon egentligen ville ha pannkaka men inte fick äta det pga mjölken.
- Åh vad bra, har ni mjölkfri glass sa mamma.
- Nej, just ja! Hon får ju inte äta det.

Man blir ju rädd. Vet de inte vad det är eller? Mjölkproteinallergi. Det är inte speciellt ovanligt hos barn och detta är faktiskt en BARNAVDELNING. Tur vi har koll själva här. I förrgår fick hon ju in ett glas med vanlig mjölk till middagen. Folk kan faktiskt vara väääldigt allergiska och till och med dö om det vill sig illa och de får i sig mjölk. Skärpning!

0 kommentarer: